ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 18 mars 2011

Ett bortcastad läger?

På mitt schema står det "planeringstid" just nu, men mitt jobb som Rotanbloggare måste gå före för tillfället. Vi har ju ett träningsläger att prata om!


Det var ute på Johan Grabben Blombergs andra hem - Bosön - som Rotans killar skulle drillas i fasta situationer, presspel och passningskombinationer. Trodde vi i alla fall. Synd då att det var VM i "konstiga sporter som bara töntar och människor med dubbla glasögon håller på med" under samma helg. Under fredagens pass inne på den mycket fina konstgräsplanen, som också skulle visa sig vara vår enda träningstid på konstgräs denna helg, kunde vi nämligen endast träna på halvplan eftersom det svenska Castinglandslaget hade träning på andra planhavan. Casting? Ja, ni läste rätt - det var ett gäng fiskare som försökte träffa en planka under 90 minuter. Och alla vet vi ju att det görs bäst på konstgräs, så det var bara att gilla läget. Väl på vår planhalva var det överraskande nog Calle Lennerman som imponerade med att dunka in boll efter boll på inläggsövningen. Det räckte för honom, som sedan drog på sig paltorna och begav sig hem igen. "Feber" löd den officiella förklaringen till frånvaron, men det genomskådade vi andra direkt - han ville ju avsluta på topp den gamle militären. Slugt!
Gambianer är trötta människor

Lördagen inleddes tidigt, alldeles för tidigt om man frågar gambianerna i laget som sov all tid som det inte stod träning eller mat på schemat. Mbye sov även under dessa pass ibland ska vi vara ärliga med. Istället för konstgrästid, var det en traditionell inomhushall som fick vara arenan för vårt morgonpass - efter en mycket segdragen höjdhoppstävling där vinnaren Lukas aldrig åkte ut, men heller aldrig gav sig på den blygsamma höjden 1.65. Efter 200 hopp utan att ribban stannat kvar en enda gång, och där Jonny Holm hade kastat matlådan och videokameran i fontanellen på Lukas på grund av hans bristande teknik, bar vi honom in till hallen där Holmberg redan börjat surra om fasta situationer. Eftersom endast hälften av laget är svensktalande så vete tusan hur mycket av den teori som tränarparet höll i, verkligen fastnade i hjärnan på laget, men nu vet vi i alla fall att vi ska markera den där jäveln som alltid dyker upp och nickar in alla bollar på defensiva hörnor.
Keivan och Armin spöade Keno-folket

Sen var det uppladdning för match som gällde; Visby Gute skulle stå för motståndet och uppladdningen fick sig en liten törn av att materialare Murén valde att gå och fika och stänga av mobilen, så att vi inte kunde komma in i omklädningsrummet förrän en kvart innan matchstart. Vem behöver uppvärmning liksom? Tydligen vi, eftersom vår första halvklek (som bara höll på i 40 minuter, eftersom det holländska Fallskärmsjuniorlandslaget för handikappade skulle träna falteknik efter oss i hallen) var lika bedrövlig som de flesta andra första-halvlekar vi gjort den här försäsongen. Ett stolpskott av Unge Vafanakanhanintegöramålnågongångande var det närmaste ett dödläge av matchen Rotebro kunde komma under första halvan av matchen. 0-0 efter en ganska svag insats av båda lagen. I andra halvlek byttes samtliga ut från första halvlek, och in kom elva nya. Framförallt kom Keivan Keshavarz (tidigare juniorSM-tvåa i fotboll och etta i Konsonant-SM) in och vände på matchbilden med sina väladdresserade krossbollar bakom motståndarbacklinjen, oftast till en pigg Armin som också blev matchvinnare med att lobba in matchens enda mål - såklart efter en krossboll av Keivan. Pazza Armin blev så glad att han glömde bort att springa till bänken och göra sin nya målgest, influerad av Inters målspruta Giampaolo Pazzini.

Att flippa mugg

Segerfesten på kvällen blev ganska lugn, vissa kollade fotboll, andra gick och la sig. Sebban gjorde dock det enda han gör när han har en öl i handen - nämligen flippa mugg. Medan Lukas var ute och borrade ner huvudet i gräsplanen som liten, var Sebban uppe på rummet och flippade mugg, vilket idag har gjort honom till obestridlig mästare inom sporten. Tillsammans med D. Ström, Curt-Axel och 14 så utgjorde han en dödligt vinnande kvartett som sopade banan med alla som kom i dess väg. Tio raka segrar talar sitt tydliga språk och senare i vår ska de ställa upp i Flippa Mugg-VM - självklart inne i konstgräshallen på Bosön.

Avgå domare Holm!

Söndagens enda träningspass blev en konspiration av domare Holm, som gjorde sitt allra yttersta för att det på pappret överlägsna Gula laget inte skulle vinna. Trots två delsegrar och en andraplats av fyra möjliga tävlingar kom laget sist, eftersom tävlingen var så pissigt anordnad att det bara var en deltävling som gav poäng, nämligen basketstraffarna. Det kan liknas vid Harry Potterspelet Quidditch, där lagen kan få göra sina fjuttiga enpoängsmål bäst dem vill - de är ändå den som fångar den gyllene kvicken som vinner eftersom den ger laget en miljon poäng. Och det är alltid Harry som tar den. I övrigt under det sista träningspasset, så imponerade målvakterna. Inte i målet dock, eftersom de var ganska bedrövliga där, utan som utespelare där Danne Andersson visade sig vara en regista av högsta kaliber och Fuck You Berg en avslutare av rang. Huvudbryderier för Holmberg.

Helgens...

...citat: "Jag är somnig, man kan inte gå upp klockan halv åtta Johan. Inte på en lördag!" /Mbye under lördagens första träningspass.

...löpning: Unge Snabbes överlägsna 200-metersvinst över Armin. Klockan stannade på 19.09, men jag vet inte ens om det är bra, man är ju ingen Lennart Juhlin.

...var fan är han?: Johan Knorren Larsson försvann spårlöst under lördagkvällen och rykten om att han ska ha spytt och/eller börjat med Casting började spridas på området. Själv spelade han oförstående. Detta är inte färdigutrett ännu.

...citat 2: "Passa er - det här är känsliga grejer!" /Castingens superstärna som jag nu har glömt bort namnet på, efter att Johan Trynet Larsson och Skedman rullat en boll över hans castingspö. MEN LÄGG DET INTE PÅ VÅR PLANHALVA DÅ FÖR FAN!

...schemaändring: Tränarparet Holmberg som inför resan menade att det skulle bli "fullt upp" under helgen, valde att ställa in samtliga kringaktiviteter eftersom "tiden inte räckte till".

...citat 3: "Flytta på dig Johan, jag ska sova här!" /Mbye under söndagens träning.

...gladaste: Armin när han blev president under kortspelet "Neger och President"

...tyngsta: Johan Bacon Larsson som vid varje invägning på morgonen hade gått upp minst ett kilo. Nästa läger för honom bir Fat Camp.

Nu laddar vi upp inför morgondagens Svenska Cupenmatch mot Akropolis på Skinnaråsen klockan 14.00. Och där är min planeringstid över också - ingen ro för oss bloggare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar