ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


torsdag 3 mars 2011

Veckans spelare: Fredrik Källberg

Veckans spelare är spelaren som blir hyllad varje träning, som ser sig själv som Guds avbild, men som inte har en komplimang till någon i sitt vokabulär. Däremot missar han aldrig en chans att håna någon annan - med- eller motspelare spelar ingen roll. Här har ni mannen som är förknippad med ett nummer - #14: Fredrik Källberg!

Yttermittfältaren Fredrik Källberg är med sina 26 år, en av de äldsta spelarna i laget, men väljer att ta så lite ansvar som möjligt och istället ta ett steg åt sidan när yngre och mindre erfarna spelare får gå in i närkamper eller skotta snö. #14 är dock en första klassens fotbollsspelare som kom till klubben i fjol från lokalkonkurrenten Sollentuna United i en infekterad övergångsaffär. Freddan blev Rotebros första målskytt i Division 2, när han nätade i öppningsmatchen mot Skiljebo med ett "solomål" och var också den enda i Rotebro som lyckades hitta nätmaskorna mot Sollentuna United under fjolårssäsongen. Mest känd är han dock för sina frekventa krogbesök och har under åren som myndig blivit något av en stureplansprofil, mer än en fotbollsprofil. Den här säsongen kanske ska ändra på den bilden...

- Hej Fredrik!
- 14 tack!¨
- Förlåt, 14 - är du beredd att köra igång?
- Kör på bara!

- Vem är du?
- Freddan heter jag och är 26 bast, snart 27! Kul.

- Varför spelar du i Rotebro?
- Spelar i rotan för att jag var för bra för Sollentuna United och ville pröva lyckan i Rotan!

- Har du någon personlig målsättning med säsongen?
- Personliga målsättningen för säsongen är väl att man ska slå 6 mål från förra säsongen.

- Du har valt två snälla och tre tuffa frågor, här kommer dem!

- Din kärlek till alkoholen är välkänd bland sollentunas invånare (och stockholms nattklubbar också för den delen. Går det att kombinera din alkoholkonsumtion med spel i en toppklubb i i division 2?
- Självklart går det att kombinera supandet och fotbollen, ligger man på en bra kröknivå så kan man spela vart som helst.

- När man läser statistiken över förra årets säsong i division 2 kan man utläsa att Fredrik Källberg, Rotebro, svarade för noll vunna nickdueller och lika många vunna närkamper. När fan ska du sluta vara så jävla feg?!
- Varför jag aldrig vinner några närkamper eller nickdueller är för att man ju låter andra i laget sköta sån där skit!

- Du hade en vit månad inför höstmötet mot Sollentuna United och gjorde två mål, hur långt skulle det bära tror du om du hade en vit säsong?
- Jag tror bara på vit månad när det gäller viktiga matcher, skulle jag vara nykter hela säsongen så skulle jag inte må så speciellt bra.

- Det sägs att den smått legendariska tränaren Janne Stahre har sagt att du är den "mest kompletta spelaren jag tränat". Med tanke på att han tränat Martin Mutumba, Erik Edman och Jonathan Berg också, vad betyder en sådan hyllning för dig?
- Jo det är ju alltid kul att höra när andra tränare hyllar en, inte för inte att man är stjärna vart man än går. Men jag börjar bli van att höra sånt där!

- Du har spelat i United i hela ditt liv, din pappa Gutte har återigen anställts som materialare där och dina flesta kompisar håller på laget - för vilka bultar hjärtat för egentligen?
- Självklart så bultar ju hjärtat för Rotan och dubliner (en krog, Rotanbloggens anm.)

Checklistan:
- Vänstern eller högern? Självklart vänstern!
- Löpa eller kröka? Kröka, inget snack!
- Danne Andersson eller Säll? Danne Andersson
- Bortaplan eller Stureplan? Stureplan
- Bugs Bunny eller Bani Koriya? Bani Koriya
- 14 eller 17? #14!
- Skinnaråsen eller Vallen? Skinnaråsen
- Tvättbräda eller Ölmage? Ölkagge
- House eller Schlager? Schlager
- Anfall eller Ytter? Anfall

Fredrik Källberg har under sin korta tid i Rotebro lyckats bli något av en legend och det sägs att han gav bort "Årets spelare" till bäste kompisen Danne ifjol. Han var ju enligt alla given vinnare. Nu hoppas vi att han ska ta ytterligare steg i sin utveckling och bli den där världsspelaren som Janne Stahre förutspådde att han skulle bli. Vi önskar #14 all lycka under säsongen!

/Skedman

2 kommentarer:

  1. Det här är det enda Rotan har som jag blir avundsjuk på. Vilken legend, ni gör honom inte alls rättvisa på den här skitbloggen...kom hem 14!

    SvaraRadera
  2. Vem är Åberg?

    SvaraRadera