ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


torsdag 31 mars 2011

Även en internmatch är en match

Ja det var alldeles för länge sen vi skrev något här senast! Vi väntar fortfarande på att någon rysk oljemiljardär ska börja pumpa in pengar i bloggen så att vi kan syssla med detta på heltid (även oljemiljardärer från andra länder är välkomna med sponsring, eller övrigt pack som blivit rika utan olja för den delen), men så länge som de lyser med sin frånvaro så blir det till att skriva på kafferasten. Vi ber om ursäkt för den långa tystnaden i alla fall och för er som oroat er för en så kallad "Silenzio Stampa", så kan vi nu dementera dessa rykten.

I alla fall. Inlägget ska i huvudsak behandla förra helgens internmatch som lockade storpublik till Skinaråsen. Eller stor publik är kanske bättre formulerat. Där var nämligen världens längsta man - Fredrik "börjar vid tårna och slutar aldrig" Gaevert, Speaker Marcus "Snart 100 kilo" Mårtensson och vår trogne supporter/agent/bloggare Mattias "gymknutten" Åsén. Tre stadiga killar. Kul!

Vi testade två nya spelsystem under internmatchen, såhär såg lagen ut:
Röda laget: 3-4-1
Lennart
Mellis, Lennerman, Sheriff
Rolle, Kalle, Keivan, D. Ström
Tomas

Kommentar: Haga "glömde" skorna och anlände sent i första halvlek, vilket tvingade till det okonventionella spelsystemet 3-4-1. I övrigt kändes laget, på pappret, som ett fartfyllt lag med ett stort mittförsvar. På pappret.

Vita laget: 4-4-1:
Danne Guffen, Mbye, Seb, Jonas
Lukas, Leal, Vigge, Bacon
Skedman

Kommentar: Ett rakt igenom komlpett lag. Skulle antagligen vinna division 2 även med en man mindre. På pappret.

Matchen spelades med FIFA-domare "Jynte" och med nästa års EM-boll från Errea. Trots en man mindre kunde det röda laget ta ledningen genom Rolle efter ett ganska fint mål från gambianen. Och så var det roliga slut för det röda lagets del. För efter den inledande fadäsen, där publiken skrek om "ojämna lag", började det vita tåget (låter som något som Jimmie Åkesson hade kunnat komma på) tuffa igång. Skedman han både fixa och missa straff innan Bacon kvitterade och Lukas gett laget ledningen. Och innan Haga hunnit vara på systemet och komma till matchen så hade Skedman plitat in både 3- och 4-1. Ridå för rött.

I andra halvlek fortsatt massakern och firma Bacon-Lukas-Skedman firade stora triumfer på röda lagets bekostnad. Siffrorna stannade vid 7-1, men hade i ärlighetens namn kunnat bli större om bara effektiviteten hade varit snäppet bättre i vitt.

Annat kul som hänt och som bör skrivas ned innan rasten tar slut:

- Carl Lennerman - en stabbig mittback som vi vant oss vid med två träskor på fel fot - gjorde inte mindre än tre tunnlar på kvadratspelet förra veckan. Vafan händer?!

- Mbyes kommentar till domare Berg i halvtid på internmatchen: "Jag ska sänka dig om du inte blåser offside Jynte!" Han är för go den där!

- Blodvite i tisdags! Stora rubriker i aftonbladet: "Bacon och Guffen nickade ihop - Bacon spräckte ögonbryn och fick en fläskkkläpp. Peter Jöback: Jag mår bra!"

- Cribba Holm hemma från en veckas krökande i Spanien. Såg ut som Christoffer Nisser.

Nu är min rast slut - jag hoppas att det inte tar för lång tid innan nästa inlägg kommer! Hej på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar