ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 25 mars 2011

Grattis Bani och Grattis BSK!

En match är 90 minuter, bollen är rund, allting kan hända i fotboll, Karlsson är en regista, bla bla bla. Trots en betryggande 4-2ledning mot lillebror Bollstanäs med dryga kvarten kvar så fick vi ändå strykl för första gången sen Dackefejden mot laget med Stockholms fulaste fotbollströjor.

Ett kärt återseende i Banibal Koriya, som numera spelar i det gulgröna stället, var det som värmde mest innan matchen började. Vädret gjorde det nämligen inte och för att understryka detta så valde Gud återigen att öppna portarna på himlen och så började regnet ösa ner. Såhär såg startelvan ut i Derbi del Norrort enligt 4-2-3-1:
Lennart (senast från Vasalund)
Haga, Seb, Sheriff, Joe
Leal, Keivan
D. Ström, Cesar, Tim
Tomas

Matchen i sin helhet (eftersom min korta rast inte hinner med något längre reportage):

Hamburgergrillen hinner inte ens tändas innan den Svenska Cupenpetade David Ström dunkar in en vänstervolley från 30 meter - en kandidat till årets mål redan. Härligt! I övrigt är det en ganska jämn första halvlek där Bollstanäs trillar boll opå sedavnligt, trevligt sätt och Rotebro kontrar med individuellt skickliga spelare. På västfronten intet nytt alltså. 2-0 kommer som en bjudning av den unge vänsterbacken i Bollstanäs; han väljer att frispela Tomas, som fri framför mål kan raka in tvåan. Innan halvtid har Bollstanäs dock hunnit reducera på en straff, dömd av en domare som verkade ha tippat på BSK (vilket bolag har träningsmatcher mellan division 2 och 3-lag på kupongen). 2-1 i halvtid.

I den andra halvleken byts Skedman, Gnäll och Ingesson in och bidrar med nödvändig energi. Efter en kvittering från de grön-gula kunde Skedman dunka in 3-2 innan Gnäll chippade in fyran. So far, so good. Sen hände allt mycket snabbt. Keivan hade tittat för mycket på Premier League och kapade en Bollstanässpelare mycket fult och fick syna det röda kortet, vilket gjorde att vi fick spela med en man mindre. Det borde vi väl klara ändå? Tydligen inte för eftersom det inte sattes ner någon i Keivans defensiva mittfältsposition så fick Kalle agera ensam städgumma på mitten, mot Bollstanäs tre. Det hade ju inte ens Karlsson klarat av. Boom, Boom, Boom, som Tommy Söderberg hade sagt så var matchen vänd och vi förlorade snöpligt och äckligt mot lillebror.

En förlust mot lillebror är alltid jobbig, men på det här sättet är ju helt bedrövligt! Bollstanäs ska absolut inte be om ursäkt för vinsten, de spelar en vägvinnande fotboll med sitt samspelta gäng, där alla är duktiga med bollen. I nummer 10 som lystrar till smeknamnet "Arvika" har de en riktig matchvinnare också och personligen trotr jag mycket på laget i år och önskar dem lycka till. Vi däremot måste fortsätta träna på att hålla i bollen och lära oss pulsera i tempot. Dock är det bra att vi kan leda med 4-2 på grund av flera bra individuella prestationer. Nu måste vi skärpa oss inför seriestarten om tre veckor.

/Skedman

P.S. Roligast var annars Tomas Amanuels utklädnad under matchen - gråa långkalsonger och Spidermanmössa. Går du i tvåan eller?

P.S. 2. Ingen match mot Värmdö på lördag, däremot internmatch klockan 14.00 på Skinnaråsen. Kan bli kul det med.

2 kommentarer:

  1. Rolig text! Mycket bra Hedman! Men du skall nog icke håna andras matchtröjor när era är fulast av dem alla! Lycka till i tvåan! Division två, alltså!

    SvaraRadera