ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1

söndag 6 mars 2011

Ett fall framåt mot Enskede

Hedersam 2-3-förlust mot Enskede i en förvånansvärt välspelad ishockeymatch där slutresultatet hade kunnat skrivas annorlunda om det inte vore för att Skedman ställde upp i SM för Missade målchanser.

Ja, det här med ishockeymatch är väl lite att ta i, vi använde ju varken klubba eller puck, men planen vi spelade på var bättre ämnad för skridskoskena än för gräsdobbar under skorna och planen kortades till och med ner en aning på grund av den stora fara som isen utgjorde på vissa ställen. Matchen spelades dock och bägge lagen bjöd på överraskande bra spel med tanke på föutsättningarna.
Laget vi ställde upp med såg ut som följande enligt 4-2-3-1:
Jacob
Jonas, Joe, Mellis, Lukas
Kalle Gnäll, Lill-Haga
D. Ström, Cesar, Johan "Bacon" Larsson
Skedman

Ett av de yngsta lagen vi kan ställa upp med, där hela fyra 92:or fick förtroende från start. Kul och intressant. Flera spelare testas fortfarande på olika positioner för att tränarparet Holmberg ska kunna luska ut bästa tänkbara startelva. Och så här gick det:

1:a halvlek

Den mycket hala planen gjorde att båda lagen startade lite avvaktande utan Haga-tacklingar eller Lukas-nedborrningar, men det skulle visa sig att första 45 skulle bli en ganska jämn historia. Vi är laget med de fetaste chanserna som duggade ganska tätt denna förmiddag. Synd då att det var #13 som fick samtliga chanser och inte träffade mål trots upprepade försök. Bästa chansen kom efter en genial genomskärare av Mellström som friställde Hedman, som dock chippade utanför. Istället kunde Enskedes duktiga kapten ge hemmalaget ledningen efter en elegant chip över unge Jacob Larsson i rotanmålet. 2-0 kom inte långt senare efter lite passivt försvarsspel från vår sida, men man ska också berömma motståndet för ett vackert mål. Innan halvtid kunde dock Cesar bringa lite hopp i bortalaget med ett skott från straffområdesgränsen som letade sig in i maskorna.

Vi gör en bra första halvlek där vi kommer runt på kanterna och hittar bra ytor bakom deras backlinje, vilket skapar chanser för oss. Den hala planen gjorde också att vi kunde vinna boll högt upp och med bättre skärpa hos Unge Målsumpande så hade vi kunnat haft ledningen i halvtid. Men mycket positivt kan vi ta med oss från första halvlek.

Bäst i första:
- Jonas skor. Den forna Spångaspelaren var ensam om att bära grusskor och var också ensam om att få fäste på sin kant. Hade lekstuga på kanten och låg också bakom vårt reduceringsmål.
- Hejaklacken med skinnjackor.
- "Vi skapar Rotan" hade kunnat skrikas under hela halvleken om bara Torbjörn hade varit på plats.
- De riktiga matchställen. Tack Lasse!

Sämst i första:
- Målsumpandet av Hedman. Kom igen nu!

2:a halvlek

Till den andra halvleken byttes Vigge in på mittfältet istället för Cesar, men bytte samtidigt position med lill-Haga som fick äran att spela bakom Hedman. Under den andra halvleken kommer vi upp något bättre i pressen med hela laget och vi har ett ganska bra tryck på Enskede emellanåt. Chanser saknas heller inte, men oskärpan från första halvlek höll i sig och istället för en kvittering kunde Enskede sticka upp med att nicka in en hörna. Kändes onödigt att släppa in ett hörnmål och defensiva fasta är något vi måste träna ordentligt på under Bosönlägret nästa helg. Vi skulle dock hinna med ett tröstmål innan matchen var slut, genom den något ovane målskytten Mathias Hagman, som avslutade ett vackert anfall på vänsterkanten med att iskallt placera in bollen bredvid stolpen. Fler mål gjordes dock inte och matchen slutade med förlust, 3-2.

Sammanfattningsvis står vi för två bra halvlekar där vi spelar boll via marken för det mesta och skapar mängder av chanser. Även om planen mest passade ryska konståkerskor så kan man ta med sig mycket positivt från matchen och det kändes som ett klart fall framåt. Nu har vi ett träningsläger på Bosön att se fram emot, där det ska gnuggas ordentligt.

Bäst i 2:a halvlek:
- Lukas bråkade ensam mot hela Enskede och fick dem att backa. Respekt.
- Engelsmannen Andy debuterade som mittback - nickade mer under sina tjugo minuter än oss övriga Rotanspelare under hela matchen.

Sämst i 2:a halvlek
- Att vi släppte in mål på en hörna igen.

Jag är redigt trött när jag skriver detta, och ber om ursäkt för kvalitén på inlägget. Nu ska jag sova. Godnatt!