ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 11 februari 2011

Alla resor börjar med ett första steg

Imorn är det dags! Efter ett par månader av löpning, styrka, snö och böldpest är det dags för lite lön för mödan. Det är dags för årets första träningsmatch!

Klockan 14.00 imorn är det dags för Rotans rödblåa hjältar (ett uttryck som jag överanvände förra året och planerar att fortsätta slita ut) att beträda en snöfri konstgräsplan för första gången för i år, då man ställs mot Division 3-nykomlingen Bele Barkarby på Järfällas uppvärmda konstgräs. Frågorna inför detta första test för spelarna, ledarna och kanske inte minst supportrarna är många:
- Kommer det bli en ny formation som ställs upp på planen, eller kommer det traditionellt så starka 4-4-2 fortsätta dominera?
- Kommer någon/några av årets nyförvärv att imponera på den nya tränarduon Blomberg-Holm?
- Kommer Johan Blomberg göra en Ruud Gullit och byta in sig själv istället för någon av spelarna på bänken?
- Hur ska luckan efter Niklas Karlsson fyllas på innermittfältet? Och vem ska nu skjuta alla lösa långskott?
- Vem ska fylla luckan efter Alex WiklundH på innermittfältet? Och vem ska slå alla sidledspass?!

Svaren får vi imorn, mycket intressant för oss alla inblandade. Förberedelserna fick sig annars en törn då vädergudarna valde att skicka hit en ny istid i veckan, vilket gjort att sista träningspasset igår utgjordes av säsongens första "Bredden Runt", där en glädjegråtande Banibal Koriya äntligen fick stiga ur WiklundHs skugga och ta en meriterande seger framför en provspelande Tanzanier (heter det så?). Fast i Rotan är glaset alltid halvfullt (även om man gärna skulle uppskatta ett fullt glas någon gång emellanåt) och vi ser positivt på vädret, som gav oss tillfälle att förbättra vår kondition. Tackar tackar Gud!

Motståndet

Lördagens motståndare Bele Barkarby är nykomling i division 3 efter en magnifik fjolårssäsong i Stockholmsfyrans norra division, där man körde över sina motståndare och vann med hela 14 poängs marginal till tvåan Viggbyholm. Inför årets säsong väntas nu det unga Stockholmslaget (klubben bildades 2002) att bli en pigg utmanare till de redan etablerade lagen i serien och bli inte förvande om de slutar högt upp i den tabellen. Man har redan hunnit vinna säsongens första träningsmatch mot Hässelby med 2-1 förra helgen, och trots att vi i Rotebro bör ses som klara favoriter, känns utgången i matchen oviss.

Det blir ett spännande test för oss imorn, även om man ska ta det för vad det är; vi har många nya spelare som ska testas, eventuellt ett nytt sätt att spela med ny tränarkonstellation och utan matchspel i benen. Det är dock ett skönt avbrott i träningsvardagen och räkna med ett spelsuget Rotebro som ställs på benen.

14.oo på Järfällavallen tar vi våra första stapplande steg mot Division 1 - häng med på resan vetja!

P.S. En fil med Rotebro har startats på Football Manager 2011 av undertecknad. Inför seriepremiären mot United råder det skadeepidemi i laget; förutom att Sebbe, mycket väntat, är borta från spel, är även målsprutan Armin (4 mål på tre träningsmatcher) och Biyan (har inte hunnit sälja honom än) skadade. Ser just nu ut som D. Ström får förtroendet bredvid ohotade lagkaptenen Johan Hedman i anfallet. Spännande! För övrigt var L. Strömberg transferlistad när spelet startades. Inga klubbar var intresserade. Mer info om hur det går kommer. D.S.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar