ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


söndag 27 februari 2011

Inför Råsunda-Rotebro

Jag tittar på Malmölegenden Percy Nilsson iklädd den sedvanliga cowboyhatten när jag börjar skriva det här. På något märkligt sätt får det mig att känna mig segerviss inför dagens träningsmatch mot Råsunda på Skytteholm. Märkligt!

De två inledande träningsmatcherna har lämnat en del övrigt att önska och det är många frågetecken som behöver rätas ut innan allvaret startar borta mot Kvarnsveden i april. Två olika spelsystem har testats - 4-4-2 och 4-2-3-1 (vi har kört 4-4-3- på en del träningar, men det får man tydligen inte köra på match...) - och inför dagens drabbning står vi spelare ovetande om vilken av de båda systemen som ska vara vår väg till seger. Fortfarande är det spelare som behöver få sina chanser att spela till sig ett kontrakt i Sveriges Barcelona, tränarduon Holmberg ska hitta rätt position till vissa spelare (vem ska ta över Karlssons plats längst ut på bänken bland annat?) och alla spelare ska för andra gången i år få chansen att spela på gräs utan isberg på plan och snöberg som läktare. Det finns all anledning att komma till Skytteholm klockan 17.00 idag.

Råsunda har blivit något av en favoritmotståndare för oss, inte bara för att det var laget som var det avslutande hindret på väg upp i tvåan, utan för att på de fyra mötena lagen emellan har vi inte förlorat en enda och vunnit tre, senast två gånger om i höstas. Det är en svit som vi gärna håller liv i.

Förberedelserna inför matchen har varit helt okej - vi har fått träna fotboll hela två gånger den här veckan, plus en träningsmatch, vilket är klart mer än vad vi brukar göra och vi slapp Trollholmenfysen vilket varit lördagsnöjet övriga veckor. Skönt att spela match utan träningsverk. Men det är mer än så som har hänt under veckan som gått:
- Efter att Inter föga överraskande förlorat den inledande av två möten mot Bayern München i CL-åttondelen i onsdags, var Armin, föga överraskande, inte på träningen i torsdags. "Jobb" var den officiella anledningen till frånvaron, men vi som vet att Armin inte har något jobb vet också att han var hemma och grät.
- Årets första snöskottning hade vi i torsdags. Som vanligt med Fredrik Källberg ståendes vid sidan av aktiviteten.
- Röda laget dominerade totalt igen under lördagens spel i RM-hallen i Danderyd. Vi behöver motstånd om vi ska stanna i klubben.

Veckans RIS: Unge Snöskottande - först ut som vanligt med snöskyffeln. Ett föredöme för alla i laget.
Veckans Gris: Tomas Ammanuel som försökte förstöra all skottning genom att hämta snö från sidorna och dumpa det på mittplan. Jussi fick hjärtattack.

Vi syns i eftermiddag på Skytteholm!

/13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar