Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1

fredag 24 september 2010

GUSK upp i tvåan - mycket otrevligt.

För den som vill höra desperata rop på hjälp eller snyftande historier om formkurvor som är värre än Anja Pärsons kurvor på låren blir besvikna när de läser detta inlägg. Vi ska skriva som det är. Inget mer.

Världens längsta match mot GUSK, som började i lördags och spelades färdigt i tisdags var bedrövlig. Det är nog första gången någonsin som ett lag som har 2-2 (efter straffmål av Unge Celebrerande) förlorar med 4-1. Hur gick det till? Fråga domaren. Nej, skämt åsido, den "riktiga" matchen i tisdags är inget som vi i rotanlägret gärna vill minnas. Trots att matchen spelades på konstgräs, ett underlag som vi dittils varit obesegrade på i år, och trots att "Vår-Höst-teorin" förutspådde tre färska pinnar för oss, så viker vi ner oss och förlorar helt rättvist med klara 4-1 mot ett taggat och välspelande GUSK.

En poäng var målet för besöket i Uppsala. En poäng som hade betytt säkrat kontrakt. Då var det ganska dumt att bjuda på 1-0 till hemmalaget redan efter åtta minuter. Efter det lyckades vi kvalificera oss för "VM i felpassningar", då man kunde undra om vi var färgblinda hela laget, eller om alla hade gjort en Karlsson och tippat på motståndarna. I så fall var vi dåliga på att dölja det och ett kompakt försvarande GUSK hade inga som helst problem att utnyttja vårt fatala passningsspel och skapa chanser framåt via giftiga och snabba kontringar. 2-0 kom just på en sådan kontring, då vi tappar boll på mittplan och vips - så låg bollen bakom en uppgiven Curt-Axel i målet. Kändes jäkligt surt. Under de första 45 minuterna lyckas vi inte skapa någno riktigt het målchans, men ett par halvchanser som med lite tur hade kunnat leta sig in i maskorna bakom hemmakeepern. Den turen hade vi inte i första halvlek. Det var synd.

Bäst i första halvlek:
- Att den började.
- Jag kommer ihåg att vi hade några passningar inom laget en liten stund. Men det kan ha varit på uppvärmingen också...

Sämst i första halvlek:
- Rotebro.
- Domaren.
- Unge Bedrövlige.
- Att Unge Bedrövlige fick sin tredje varning och missar nästa match.

Två byten sker redan i halvtid - in med David och Armin, ut med Biyo och Karlsson. Byten som kunde gett en positiv effekt om David lyckats dunka in vår bästa chans en kvart in i halvleken. Istället kunde GUSK kontra (återigen) in matchens tredje mål efter missförstånd på vår högerkant (där WiklundH kommit in som högerback). Som om inte det vore nog så gick Sebastian Kexberg sönder i samband med målet och var tvungen att byta. Eftersom man bara får göra tre byten i fotboll så fick vi spela med en man mindre resten av matchen. Det var inte mycket hjärta i orden "Kom igen nu gubbar, vi vänder det här!", som vi på plan plikttroget ropade till varandra. Under de avslutande tjugo minuterna spelar GUSK keepball med oss och kunde säkerligen gjort fler mål, men slutar på fyra gjorda efter en tavla av Danne. Kalle Gnäll, en av få som kommer undan med hedern i behåll, fick dock tröstmåla med ett riktigt kanonskott i målvaktens högra kryss, men en värdelös match slutar 4-1 och fortsatt depp i Rotanlägret. Kuken!

Bäst i andra halvlek:
- Matchen tog slut.
- Sebbes kommentar efter matchen: "Jag skadade mig när jag ryckte när jag skulle springa ikapp deras anfallare". När Sebbe "ryckt" var bollen redan i mål, men vi uppskattar gesten cap!
- SMS:et från Lukas när delegationen med Kalle, Unge Tunge och Fuck You Berg nått Max i Uppsala: "Vi är i Rotan nu, snittade 190". Lukas satt i Freddans bil.

Sämst i andra halvlek:
- Att inte GUSK:s Kvarneå blev utvisad. Fyra kapningar på hans tio minuter långa inhopp. Borde vara rekord för en anfallare.
- Rotebro.
- Domaren.

Värdelös match med en dålig start vilket gav oss en dålig attityd. Vi sprang inte tillräckligt och för många individer presterade för dåligt. Detta ska dock inte ta ifrån GUSK deras mycket goda insats och laget känns alldeles för bra för att åka ur serien. Frustrationen i vårt spel syntes mycket tydligt och det är dags att vända trenden genom att vinna mot Hudiksvall imorn/idag.

Tänk på att komma i god tid till denna match eftersom speaker Mårtensson har planerat något speciellt till säsongens sista hemmamatch. Jag hoppas att våra trogna supportrar minns de fina stunderna under säsongen och vill komma och stötta oss denna sista kamp på Stockholms finaste gräsmatta, då vi ska avsluta med en seger. Vi är fortfarande Stolta Rotebro!