ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


tisdag 21 september 2010

Inför GUSK-Rotebro IS 2.0

Första gången jag har blivit tvungen att skriva två stycken "inför-krönikor" (det känns bra att skriva ordet "krönika", jag vet att den korrekta termen är "blogginlägg") inför samma match. För det är ju vad det är - samma match som den i lördags. Eller vadå i lördags? Den matchen har ju officiellt inte spelats, vilket innebär att Unge Tunge står kvar på 99 gjorda seriemål för Rotebro, Mbye aldrig har lärt sig simma efter sina många vändor i bassängen senast och framförallt har GUSK inte ledningen med 3-2 i halvtid. Surt sa räven.



Matchen spelas alltså om från minut ett ikväll i ställningen 0-0. Man kan förvänta sig ett ganska taggat GUSK som fick se segern rinna dem ur händerna, en seger som hade varit välbehövlig i deras kamp om fortsatt spel i division 2 nästa år. Taggningen kanske talar för dem, men underlaget - konstgräs - talar för oss. Vi är nämligen obesegrade i år på denna glädjefotbollens underlag. Fråga mig inte varför. Den enda som hellre hade sett att vi skulle spela även kvällens match på Gamlisvallens förmodade leråker är Lukas. Ett underlag som bjuder in till kamp och grisfotboll passar Klas som handen i handsken, men trots ett mer passningsanvändbart underlag ikväll får Lukas fortsatt förtroende i startelvan. Det får de flesta andra, men Johan Vega (tagen av SD?) byts ut och ersätts på högerbacken av Leal (gömmer sig bättre?) och Karlsson kamperar tillsammans med #14 på innermittfältet.



Det vi har lärt oss av helgens icke-match är följande:



- Man ska ha fotbollsskor på sig (Mbye).

- Man ska markera på hörnor och frisparkar.

- Man ska hålla sig vaken på bänken (Sheriff - han somnade på riktigt senast).

- Man ska aldrig ta något för givet (Unge Tunge och hans målfirande).

- Man ska inte skriva "100" i tusch (Fuck You Bergs hyllningströja till Unge Celebrerande).



Gårdagens träning bjöd på ett keepballspel där det röda laget dominerade och slapp jaga boll, följ av att samma röda lag var lika överlägsna i spelet och kom först till tre segrar utan att behöva förta sig. Då hade vi ändå WiklundH i vårt lag. Annars låg mest fokus på den rulltårta som togs med till träningen av Kalle Gnäll. Ödmjuka som vi är firade vi segern mot GUSK i förväg och det säkrade kontraktet som blir till följd av poängen. Alla som ville fick smaka. Alex ville mest och åt tre bitar innan träningens början, vilket motsvarar en anorektikers kaloriintag på ett helt år. Tjockis. Fuck You Berg var avundsjuk på att han inte fick någon rulltårta på hans jobb och liknade tårtsmaken vid bajs. Moget.

Övrigt från gårdagsträningen:

- Leals sjuka klunsform håller i sig. Sjunde raka segern för den lille chilenaren blev ett faktum innan tvåmålsspelet. Nu hoppas vi att matchen ikväll avgörs på kluns.
- Curt-Axel stod för en hyfsad reflexräddning från två meters håll. Avslutaren WiklundH var ändå nöjd över att ha träffat mål.
- Unge Tekniske stod för träningens konstnummer då han lobbade över Leal (ca. 30 cm över marken) och sen dunkade in en volley bakom Curt-Axel.
- Armin var väldigt oroad över att Sverigedemokraterna röstats in i riksdagen. Han tittade sig över axeln hela träningen och hade redan igår morse packat väskorna för att vara beredd när "de kommer". Vi hoppas att han får stanna.
- Efter träningens slut åt Unge Tjocke fyra bitar rulltårta och gick förbi fyrkanten Alex i tjocklek.

Ikväll klockan 19.00 gör vi ett nytt försök att spela klart matchen mot GUSK i Uppsala. Denna gång på konstgräs. Vi gör också ett nytt försök att få fira Unge Tunge och hans jakt på det hundrade målet. Men framförallt gör vi ett nytt försök att säkra nytt kontrakt till division 2 nästa år. Vi har ju trots allt redan ätit upp rulltårtan.

/#99

P.S. Bilder från Matchen mot GUSK har lagts in på bloggen under matchreferatet från den matchen. Fast den matchen spelades ju aldrig, så hur kan det då finnas bilder från den?

4 kommentarer:

  1. Men ta en poäng nu mot Hudik så ni åtminstone säkrar kontraktet!!!

    SvaraRadera
  2. hahaha har ju inte gått så bra på senaste tiden undra vad de kan bero på!!

    SvaraRadera
  3. ”Varför spelar vi inte med den vinnande laguppställningen?”

    På den första, avbrutna, matchen mot Gamlis i lördags fick jag den frågan/reflektionen från en annan av de mer trogna Rotan-supporterna.
    Eftersom jag p.g.a. utlandsjobb och andra åtaganden missat en del matcher förstod jag inte riktigt men blev upplyst om att vi inte vunnit en enda match sedan man fr.o.m. Sollentuna United-matchen började flytta om spelare inom laget bl.a. från mittfältet och ö.h.t. experimenterat med nya uppställningar. En koll i historiken bekräftar det. Med de senaste veckornas facit är det många inklusive spelare som undrar varför man fortsätter med den strategin.

    Men det är redan spilld mjölk.

    Vi har som nykomlingar i 2-an gjort en fantastisk insats långt in i säsongen. Laget, klubben och fansen förtjänar ett bra avslut med flaggan i topp. Laget måste få den goa lusten tillbaka för de två sista matcherna.(Vi ska f-n inte kvala efter sån bra säsong!) Varje enskild spelare och ledare är nu skyldiga sig själva att uppträda med en genuin LAG-attityd, i första hand nu på lördag mot Hudik som har allt att spela för men som inte ska någon poäng med sig hem till Norrland!
    På lördag vill vi höra ett fruktansvärt vi-ska-ta-dom-vrål från omklädningsrummet innan avspark och ett till på plan, se kamp om varje boll, osjälvisk inställning och minst två lagkamrater som ständigt uppmuntrar en tredje!

    Jag kommer vara på plats och det spelar ingen roll om Hudik har 4 bussar med hejarklack, jag tänker överrösta alla om det behövs.

    Nu dj- ska vi ha 3 poäng till i tabellen på lördag och sen hyvlar vi av Skiljebo veckan därpå när vi har farten uppe.

    Jerry Wiklund

    SvaraRadera
  4. Jerry Wiklund - En levande legend.

    Det är vinst till varje pris på lördag, det lovar jag och alla andra i laget.

    Heja Jerry !

    3p på lördag ! Så att jag, Lukas och Alex får raka oss någongång..

    SvaraRadera