ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


lördag 18 september 2010

Inför GUSK - Rotebro IS

Ska Rotebro vända trenden? Ska "Vår-Höst-teorin" fortsätta gälla? Ska mål nummer 100 komma? Ska Upsalaspelarna komma bakfulla även idag? Ja, det är många frågor som kommer att besvaras under dagens drabbning mellan Gamla Upsala och Rotebro på Gamlisvallen i Uppsala. Förhoppningsvis får vi fyra jakande svar på dessa frågor.

Det har varit en något annorlunda vecka som varit, där vi började med att ställa upp med hela A-laget i B-fighten mot Kungsängen på Skinnaråsen i måndags. "Vi ska hitta glädjen igen" var det officiella syftet med detta fula tilltag i en ganska dålig reservlagsserie. Bakom kulisserna visste alla inblandade att det handlade om att tvåla till den före detta Rotanspelaren Bashar Hussein som lämnade de rödblå under kontroversiella former (detta har behandlats i bloggen, fråga annars Anders J vad han tycker om detta) till just Kungsängen. Och som vi tvålade till dem! 9-1 efter att Unge Skrikande gjort två mål från innermittsposition i första halvlek, Lukas dunkat in en volley och Mbye agerat god värd och gett bort ett mål till gästerna. Enda minuset skulle väl vara att Bashar inte spelade matchen...

Övrigt från matchen:

- DF agerade Maicon under andra halvlek. Kom farande som en häst längs kanten och fick tre frilägen. Gjorde ingen missnöjd utan missade såklart alla tre. Stor underhållning.
- Armin vägrade göra mål. Blir han nästa till farmarklubben Kungsängen?
- Kungsängen måste haft störst ålderskillnad mellan sina spelare i serien. Cribba hälsade på flera spelare i laget innan matchstart som var veteraner redan på hans tid i klubben. Bredvid stod spelare som inte har något minne av VM-2002 (det mästerskapet då svenska folket krävde att Magnus Hedman skulle dra sin balle i grus).

Tisdagsträningen blev inte heller som väntat. Istället för den traditionella bajsmackan med kondition och styrka så prövades ett annat kort - smålagsturnering. Låt oss stanna vid denna turnering ett tag. Vissa spelare passar bra på stora ytor, där deras tekniska brister lätt sminkas över av ett fungerande lag eller chansen att gömma sig när så många andra spelare är på samma plan och ska samsas om en boll. Dessa spelare kan hanka sig fram i sitt fotbollsspelande och skryta för sina barnbarn att man minsann spelat i division 2 och mött Bang-Bang-Bangura, men vet någonstans att de inte är några bra spelare.Dde tittar inte på Barcelona eftersom de inte kan identifiera sig med någon spelare (kanske Puyol) och menar på att italienare "är ena jävla benrakande filmare!" för att de inte klyver benpipor och äter foster till frukost som John Terry gör ("det där är en riktig man!"). Sen finns det spelare som kommer till sin rätt när tempot är högt, planen är liten och de tekniska bristerna inte längre kan sminkas över. I Rotebro heter dessa spelare Unge Tekniske, Sebastian "Deco" Strömberg och Christopher "Tiqi-Taqa" Leal. Synd för turneringen att samtliga tre hamnade i samma lag - FC Cluj. I fem matcher bjöd det rumänska mästarlaget på bolltrillande som inte setts på Skinnaråsen förut. Flera av juniorlagen på konstgräsplanen avbröt sina träningar för att anteckna och njuta av "de tre magikerna". Obesegrade, ohotade och osvettiga klev vi av som mästare. Var det skönt för er också Rotebro?

Övrigt från veckan som gått:
- Leal har inte bara dominerat på små ytor, han har även varit hundraprocentig i klunsspelet. Vilken vecka!
- FC Cluj fick verkligen erfara hur det är att vara Barcelona. Samtliga motståndare valde den fega taktiken att backa hem och ställa tre spelare på mållinjen. Till vilken nytta?
- Lukas har varit argast av dem alla igen på träningarna. Alla tycker att detta är ganska roligt.
- Bani fick äran att komma med Karlsson och #14 under torsdagsträningen. Det kändes inte som att han kom speciellt mycket närmre sina fiender.

Nu är det fan dags att vända på den här skutan! Vi är på väg mot ett vattenfall, som visserligen dundrar rätt långt bort, men det känns rätt otrevligt att det är där i alla fall. Nu tar vi tre pinnar mot GUSK. Man kan ju hoppas att de var ute igår...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar