ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


onsdag 15 september 2010

Onödig och idiotisk förlust mot Enköping

Förlust igen. Bajs. De rödblå färgerna i vårt klubbmärke är målade i mörka nyanser för tillfället. Bollar som tidigare har studsat stolpe in under säsongen, väljer nu att smita utanför samma stolpe och för första gången på länge måste vi titta nedåt i tabellen. Det är bajs.

Det är inte kul att skriva om förluster, därav att vi skribenter har låtsas vara ovanligt upptagna med annat (brottas med 10-åringar, komma väldigt tidigt till träningarna och skapa lag i Aftonbladets drömelva) i hopp om att den andre ska ta tummen ur röven och skriva detta inlägg. Skribent Åsén vann och alltså är det Unge Tunge som sitter vid tangenterna. Eller Unge Frusterade kanske är det rätta attributet för närvarande. Så som vi spelar nu, med oflyt och uppgivenhet som främsta slagord, är det oerhört frustrerande att spela. Vi vet att vi kan så mycket bättre, och förlusten senast mot Enköping kändes både onödig och idiotisk.

Trots att vi tar ledningen mot ett svagt bortaförsvar i matchinledningen genom Gnäll, assisterad av trequartista-Ström, så låter vi Enköping äta sig in i matchen och ta över allt spel. Onödigt och idiotiskt. Frustrerande, eftersom det känns som att vi kan vinna över detta kvalkämpande lag. Enköpings försvar kändes ganska oorganiserat och med lite skärpa i avsluten i den första halvleken hade vi gått till halvtid med en tremålsledning. Istället kunde Enköping kvittera på straff efter att Haga åkt vattenskidor med en motståndares tröja. Onödigt och idiotiskt.

I andra halvlek skapar vi inte lika många klara chanser även om vi har det mesta av spelet, och som vanligt när man inte utnyttjar sitt spelövertag så blir vi straffade. Ett hårt och välplacerat skott ger Enköping ledningen, vilket blir matchens sista mål och innebär ytterligare en förlust för oss. Onödigt och idiotiskt.

Även om vi skapar mängder av 100-procentiga målchanser (som Hasse Backe hade sagt), framförallt under den första halvleken, svarar vi för en medelmåttig insats. Alldeles för många felbeslut över hela banan, för många som inte vill ha boll och för dålig attityd. Det håller inte i division 2 och vi förtjänar inte någon poäng i denna match. Problemet, enligt mig, är att det ser ut ungefär såhär när vi tränar också. Vi måste ta oss i kragen och visa en bättre attityd på träningarna, där en felpass inte är okej, ett felbeslut ska mötas av någon som säger ifrån och där en tappad boll tas igen om det så är Haga som har tagit bollen av dig! Man spelar som man tränar och just nu så är vi inte bättre än det vi presterar. Oflyt kan vi inte klaga på, vi kan ju inte förlita oss på att ha flyt hela säsongen, och när missflytet kommer måste man knyta näven i byxfickan och ge allt för den rödblåa tröjan.

Övrigt från matchen:

- Pappa Hedman har räknat ut att samtliga dubbelmöten har slutat med samma tecken i båda mötena. Köping, Sundsvall och Sandviken har slutat med två segrar, mötena med Frej och Västerås har inneburit två oavgjorda och båda matcherna mot United, Strömsberg och Enköping har slutat i förlust. Skulle trenden fortsätta så blir avslutningen av säsongen i alla fall munter. I våras slog vi nämligen både GUSK och Skiljebo och spelade oavgjort mot Huddiksvall.

- Enköpings tränare Siggi Jonson var den mest aktiva på hela arenan. Varje domslut ifrågasattes och han agerade även linjedomare ett flertal gånger. Kul att se!

- Det är nu två bloggare som har blivit avstängda från spel efter att ha kritiserat domare i olika matcher. Tur att vår domare var felfri i matchen mot Enköping då...

- Var var Gröna Stå?

Jag ber om ursäkt för det bristande engagemanget i detta inlägget, men just nu vill jag bara lämna den matchen bakom mig och koncentrera mig på den kommande uppgiften. GUSK på lördag i Uppsala. Då ska vi vinna och visa Rotebro från vår rätta sida. Allt annat vore onödigt och idiotiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar