ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 10 september 2010

Inför Rotebro IS - Enköping SK

Enköping tog vår oskuld i tvåan då vi på Enavallen förlorade i våras med klara 3-0 på en leråker. Nu är det är dags för returmöte och då spelar vi på Stockholms finaste division 2-matta. Nu tar vi Enköping - i tvåan!

Det vi kommer ihåg från matchen mot Enköping i våras är:
- Att vi förlorade vår första match i division 2 - någonsin.
- Att motståndartränaren var fint brunbränd.
- Att det bjöds på presskonferens efter matchen.
- Att Christer verkade klart mediaotränad på nämnda presskonferens.
- Att de hade en mittback hämtad ur filmen The Expandables.
- Att samme mittback skrämde bort Unge Sköres ljumske.
- Att vi blev tvungna att låna strumpor från hemmalaget.

Det var en bedrövlig match där vi spelade dåligt mot ett starkt och välorganiserat Enköping. Nu när det är dags för revansch krigar Enköping för att hålla sig kvar i serien, medan vi ligger uppe i toppen, även om vi tappat på slutet. Vissa menar till och med att vi har tappat så mycket så att vi inte har något att spela för längre, med förstaplatsen för långt bort samtidigt som det är bra långt ner till kvalplatsen. De har fel. Vi spelar först och främst för stoltheten att bära den rödblå tröjan, dels för att komma före Sollentuna United och koras till bäst i Sollentuna och även för att kvalificera oss för Svenska Cupen nästa år. Det är mer än tillräckligt för att hitta motivation till lördagens match.

Veckan som gått

Christer Johansson är av den sortens tränare som tycker att man har gjort en bra träning om man är bra jävla svettig efter 90 minuter. Om man heter Daniel Forssmed och inte träffar bollen under dessa 90 minuter spelar det inte såstor roll, bara man "blir bra jävla svettig". Därför blir man lite misstänksam när Christer meddelar att vi ska ha "lite teknik" på tisdagsträningen. Samme tränare som sagt att man inte behöver teknikträning efter att man fyllt 18 år. Så när vi parar ihop oss två och två så anar de flesta inte vad som komma skall. Vi som varit med ett tag kan vid det här laget läsa av Christers leende och förstår snabbt att det inte blir någon Janne Stahre-träning i alla fall. Det blev det inte heller. Istället blev det 2 mot 2 över hela planen. Världens i särklass tråkigaste övning. Har man bollen vill man bli kvitt den och har man den inte vill man inte ha den. Ändå jagar man hela tiden den där jävla bollen. Jobbigt som fan och det finns ingen tjusning i övningen hur man än vrider och vänder på den. Spelar man dessutom tillsammans med Armin så kan man ge fan på att han ska försöka sig på en tunnel i fel läge (det är alltid fel läge i den här övningen) och så får man börja jaga boll igen.

Som tur var så fick vi forwards slipa lita avslut mot målvakterna efter denna övning vilket fick upp glädjen lite. Däremot sjönk självförtroendet till botten under denna övning. Fan vad svårt det ska vara att sätta den där jävla bollen i målet. Och då stod till och med Fuck You Berg ibland! Fuck You Berg som på lördag vaktar målet för första gången för oss i division 2 på grund av Curt-Axels avstängning. Jonathan känns laddad inför uppgiften och har toppat formen perfekt. Under veckan har han slängt sig flera gånger. Åt båda hållen! Lycka till att göra mål på oss imorn Enköping!

Även WiklundH och Klas är avstängda på lördag, så en seger känns väldigt nära. Vilka som ersätter är ännu oklart, men min gissning är att Pirre och Larsa rings in för att få in lite rutin i en annars ung trupp. Eftersom Unge Coachande agerade Jogi Löw med sina flickor under torsdagskvällen har jag inget att förtälja från gårdagens träning, men enligt mina scouter så var den sämst.

Nu är det dags att vända trenden och få Rotanskeppet att åka uppåt i tabellen igen. Hissa segel, för här kommer vi - kapten Christer och hans trogna matroser. Syns på Skinnaråsen imorn klockan 14.00!

3 kommentarer:

  1. Känner på mig att det blir vinst idag gubbar.

    SvaraRadera
  2. Ni hade ju chanser, men varför ska ni göra den där sista passningen när ni har eget skottläge? En dag som denna med blött gräs och hal boll ska man skjuta. Synd att det istället var ESK som fattade det.

    Nu är det nog kört tyvärr med "bäst i Sollentuna" också. Men hoppas ni kan avsluta på ett snyggt sätt. Så jämn som serien är så kan det t o m bli undre halvan om ni inte plockar lite poäng snart...

    Kanske iofs bra att säsongsavslutningen blir en väckarklocka. De andra lagen har värvat och lyft sig under sommaren, de har ekonomi och ofta en hel stad som stöder laget. Så det kommer krävas hårt jobb nästa säsong för att hänga kvar den tuffa andra säsongen!

    SvaraRadera
  3. Nyfiken?
    Varför saknas rapport från Rotan-Enköping?

    SvaraRadera