ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 3 september 2010

Inför Strömsberg - Rotebro

Imorn ska spöket bort! Strömsbergspöket är det vi talar om, som har gäckat oss i snart två säsonger där hittils tre möten endast genererat i två rödblåa poäng. Imorn rycker dock Ghostbusters ut för att göra slut på detta spöke, en gång för alla, och med oss har vi en ny medlem i gänget. Med ett riktigt spökvapen.

Det som fokus legat på under veckan är annars, självklart, nyheten om Christers avhopp som huvudtränare efter säsongens slut. Vem kommer efterträda? Cribba? Pål Lindholm? Svennis...? Huvudpersonen själv, Christer, verkar dock ta allt med ro. Han fortsätter att gå runt på träningarna och skratta åt Alex misstag, spela fotbollstennis och sparka bollar på oss spelare. Han trivs lika bra som Tjuren Ferdinand under sin korkek. Cribba får väl symbolisera de övriga tjurarna i denna liknelse, där han sprider engagemang på träningarna med diverse övningar som DF aldrig lyckas klura ut hur de fungerar. Tyvärr kommer inga personer från storklubbarna för att titta på stackars Cribba, som får nöja sig med att Sportchef Per Karlsson dyker ned någon träning och kan beundra hans verk. För att snöa in på Ferdinand-temat så har vi här veckans:

Matador: Lukas Strömberg - efter tisdagens keepball, där Klas lag förlorat stort, var många arga och närmast rasande. Men argast av dem alla var - Lukas! Bland annat så fick P00 veta vad för olika slangord det finns för det kvinnliga könsorganet. Och det var inte Hallongrotta han skrek...

Ferdinands mamma: Fredrik Källberg - bryr sig alltid om sina medmänniskor och frågar särskilt Bani om varför han aldrig är och leker med de andra spelarna.

Eftersom jag inte kommer på fler karaktärer i denna lilla tecknade film så blir det inte några fler utmärkelser och jag vet att de två jag skrev var ganska lama, men nu orkar jag inte radera dem. Vi går över till hur veckan har varit rent träningsmässigt istället.


Karlsson i sitt livs form

Måndagsrutinen med B-lagsfight och Fotbollstennis för övriga truppspelare är inget man ruckar på bara sådär. Seb fortfarande obesegrad i år i denna konstform. Kalle Gnäll gästspelade i B-laget för att få in målformen, men fick lämna planen mållös mot Österåker i 4-3-segern. Mål gjorde istället Banibal som enligt rykten "luftade vänstern" som idolen #14 lärt honom. Det är viktigt med förebilder. Precis som det finns måndagsrutiner, finns det även tisdagsrutiner. Dessa är dock inte lika uppskattade. Veckans Bajs, som det så fint har döpts till, består av kondition och styrka, men eftersom det var för mycket mygg denna tisdag så lät Cribba oss springa extra mycket istället för den sedvanliga styrkan (tisdagsrutinen går alltså att rucka på om man är tillräckligt många och många är dem, myggorna, det ska man ge dem). Tack myggjävlar! Torsdagen blev en roligare historia, med mycket avslut där, tro det eller ej, Niklas Karlsson imponerade mest. Ja ni läste rätt. Nej, inte förre AIK-backen som nu spelar i IFK. Nej, vi spelade inte med badboll. Jo, han imponerade. Det är sant. Han gjorde nämligen två mål, varav ett var ganska snyggt. I sitt livs form! WilkundH och Unge Tunge var näst bästa paret under avslutstävlingen, där samspelet fungerade klockrent, medans Gnäll och Källberg var sämst (mer om det snart).

Här kommer en veckans (utan den där töntiga Ferdinand-liknelsen):

Återkomst:Rotebros dyraste försäljning genom tiderna - polacken Janusz Godziewski gästade Skinnaråsen på måndagen. Den här gången som B-lagsspelare i ett division 4-spelande Österåker. Iförd blonderad backslick. Det går bra nu...

Vad säger du nu då?: Janusz gjorde mål och tystade en hel arena.

Gnäll: Alltid roligt när det går dåligt för Kalle Gnäll. Det är ju nämligen sällan hans fel. Under en inläggs/avslutstävling gick det inte alls bra för Kalle som kamperade ihop med #14. Enligt Gnäll berodde dock detta inte på hans egen otillräcklighet utan för "...det är den här jävla F***-SIDAN det är fel på !!"

Gnäll 2: När Kalle och Freddan väl fått komma upp i avslutsledet (man är tvungen att assistera ett mål först innan man själv får avsluta), så hinner paret inte ens få chans till ett avslut innan de skickas ned igen på inläggssidan (gör paret som står framför i ledet mål, skickas man tillbaka och får slå inlägg igen). Denna gång kom Fuck You Berg ut lite fel på inlägget som lätt kunde placeras i mål och tvinga ner Gnäll som inläggare. Kalle lät ingen missa att det var Bergs fel när han skrek "Amen JÄVLA F***-BERG!!!" Som sagt - alltid roligt när det går dåligt för Gnäll.

Rotebro - spökbekämparna

Nu till veckans höjdpunkt, nämligen matchen imorn. Strömsberg står föt motståndet, ett Strömsberg som varit lite utav ett spöke för oss. Vi har på tre försök inte lyckats slå dem och har en förlust med oss i bagaget från vårmötet. Tierp-sönerna är ett fysiskt lag som dock spelar en metodisk och ganska publikfriande fotboll med duktiga individuella krafter i offensiven. I senaste omgången visade man också prov på defensiv disciplin när man spelade 0-0 mot serieledarna Frej, efter tråkspel á la Rotebro. Nu ska dock detta spöke bort. Den sköna känslan är tillbaka i laget och vi kommer att vara ett revanschsuget lag som kommer ge allt för att städa bort varenda spöke som finns i motståndarlaget. Med oss för första gången i vår spelarbuss har vi också vårt senaste nyförvärv, David Ström. Med sin vassa vänsterfot som vapen har vi en riktigt farlig joker att sätta in om det skulle behövas. Ska bli mycket intressant om norrlänningen får några minuter i helgen. I övrigt är Armin fortsatt skadad och tyvärr har även Biyan sållat sig till skadelistan och följer inte med övriga laget till Tierp. Även DF försvinner från matchtruppen, men Unge Tillfrisknande är tillbaka i gott skick och väntas kunna spela.

Matchen kommer att spelas på Vegavallen inne i Tierp, vilket inte är Strömsbergs ordinarie hemmaplan, allt för att locka mer publik. Vi får se hur det påverkar matchbilden, men oavsett om det är gräs, konstgräs, grus eller asfalt eller om vi spelar på Ella BP i Täby eller Camp Nou så ska vi ta tre poäng och hålla andraplatsen i tabellen. Nu ska spöket bort!

/Ghostbusters

P.S. Skribent Åsén ska på söndag säsongsdebutera i B-laget. Kan bli en syn.

P.S. 2. Se aldrig bakåt, känn aldrig inåt - var alltid uppåt.

1 kommentar:

  1. Gick inge vidare med att ta bort spöket. Ni såg väldigt uddlösa ut.

    SvaraRadera