ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


onsdag 1 september 2010

"Alla sagor har ett slut"

Efter sex år av framgång tar så kärlekshistorien om Christer Johansson och Rotebro ISFF slut vid säsongens slut. Han kom till en division 5-klubb och lämnar en division 5-klubb. Fast med ett lag som spelar division 2.

När Christer under vintern 2005 kom till Rotebro hade laget året dessförinnan kommit i mitten av Division 5 Norra i Stockholmsfotbollen efter lag som Edsbergs IF och IFK Vaxholm och precis före Mockasinen. Stängsel och lyse runt Skinnaråsen, spel i Svenska Cupen och spelare med gula bilar kändes väldigt avlägset för både spelare och förening. Christer hade dock en dröm och vision där Rotebro skulle spela högre upp i seriesystemet, en dröm som skulle uppfyllas av hårt arbete, bra samarbete med grannklubbar och en osannolik lagsammanhållning - och ingen skit!


När Christer nu sex år senare väljer att sluta som huvudtränare för klubben ligger vi, i skivande stund, på en ofattbar andraplats i Division 2, med forna allsvenska lag som Enköping och storsatsande klubbar som Sollentuna United längre ned i tabellen och med en fotbollsplan som ska få en läktare till nästa år. Är det inte otroligt?! Mycket av dessa framgångar kan tillskrivas Christer, som under sina år som tränare i klubben har gjort klubben mer proffessionell i sitt agerande (föreningen som folk skrattar åt för just sin bristande proffessionalism - tänk er hur det var 2005 då...), utarmat grannklubben Tureberg/Sollentuna United på bänkspelare och planerat läger i Norrtälje på sommaren. Resultatet har blivit klubbens i särklass bästa period genom tiderna. Innan Christer anlände likt en gudsutsänd i mitten av 2000-talet, pendlade klubben mellan division fem och fyra (och hade några säsonger tidigare till och med varit i division sex!) och hade aldrig nått division tre under sin nästan 90-åriga historia.

Att framgångarna, i och med Christers avhopp från tränarposten, skulle sluta här och nu är dock inte lika självklart. Främst på grund av att Christer med största sannolikhet blir kvar i och kring klubben och dess A-lag i någon befattning. Rollen som ska skräddarsys för Christer är ännu inte klar, men kommer antagligen fylla någon mentorroll för den efterträdande tränaren där Christer kan fortsätta att mysa runt på Skinnaråsen. En ny huvudtränare kan också fungera som en nytändning för flera spelare där andra idéer och träningsmetoder kan ge en positiv effekt på laget.

Höjdpunkter med Christer som tränare:

- Resan upp i tvåan 2009

- Christers simhopp under en match mot Djurgårdsbrunn säsongen 2006, där en missad målchans fick den 60-årige tränaren att göra ett vackert magplask på sidlinjen. Christers fru skrek högt av förtvivlan och dåvarande "läkaren" Linda sprang fram med läkarväskan i högsta hugg till en fullt frisk, men förtvivlad Christer.

- Alla citat från "Ingen Skit nu" till "Kan Alex kan alla!". De har skänkt oss mången skratt!

En epok ser sitt slut och en framgångsrik tränare tackar för sig. Vi kommer alltid minnas tiden med dig och vi kommer för alltid vara dig tacksam för den glädje och de framgångar du hjälpt oss till under denna fantastiska resa. Tack Christer!

4 kommentarer:

  1. Vänsterpartiet lovar idag att vid en Rödgrön valvinst den 19 september göra en storsatsning på damfotbollen i Stockholm. Damfotbollen ska ha samma möjligheter som herrarna till uppvärmda planer, bra träningstider och att kunna se fotbollen som ett karriärsval som man kan försörja sig av.

    - Skillnaderna mellan hur herr- och damfotbollen behandlas saknar alla typer av proportioner och rimlighet, säger Åsa Hagelstedt, Vänsterpartistisk representant i Stockholms idrottsnämnd. Att våra kvinnliga idrottare skottar sina egna planer under vinterhalvåret, medan herrarna både har uppvärmda planer och ekonomiska möjligheter att hyra in sig på träningsanläggningar är helt oacceptabelt, fortsätter Åsa Hagelstedt.

    Vänsterpartiet lovar en översyn på damernas träningsanläggningar, såväl anläggningarna i stort samt möjligheten att få uppvärmda fotbollsplaner. Vänsterpartiet kommer också se över hur man kan förhindra det tapp som sker i åldrarna 15-18 år hos fotbollsutövande flickor.

    - Damfotbollen var den snabbast växande idrotten förra året med 17 %. Men sanningen är att i dagsläget är lönerna för de få professionella damfotbollsspelare vi har så låga att det omöjliggör att se utövandet som en karriärsmöjlighet. Vänsterpartiet är ett parti som har jämlikhet och jämställdhet som grundstenar och detta är ett tydligt exempel på motsatsen, avslutar Åsa Hagelstedt.

    Kontakt:
    Åsa Hagelstedt, Vänsterpartistisk representant i Stockholms idrottsnämnd
    073-622 30 55

    Jessica W Sandberg, Valstrateg Vänsterpartiet Storstockholm
    076-814 69 62
    Jessica W Sandberg på Twitter

    SvaraRadera
  2. Rotanbloggen försöker skriva om roliga och intressanta saker. På vilket sätt skulle detta vara roligt eller intressan, herr/fröken Anonym?

    SvaraRadera
  3. Lite läskigt att jag stod och funderade på hur länge Christer skulle kunna tänkas stanna i klubben idag när jag stod på jobbet, sen kommer man hem och läser dethär! Jag ska nog sluta tänka på saker ;(

    SvaraRadera
  4. Skönt att han äntligen ger upp. finns nog ingen sämre tränare i sthlm området just nu.

    SvaraRadera