ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


lördag 27 augusti 2011

Bort-från bottenstrid-tåget fortsätter

Den sista etappen på Rädda-oss-från-nedflyttnings-turnén är anlagd uppe i norr, nämligen i Falun där vi ska försöka kopiera vårens 6-1-victoria mot nästjumbon. Känns väl som ett lämpligt läge att ta vår första bortaseger va?

Ja, för den med bra rödblått minne, minns man säkert lördagen den 11 juni med ett leende på läpparna. Det var nämligen då säsongens (hittils?) största seger bärgades, mot ett spelskickligt men naivt Falu FK på Skinnaråsen. 6-1 blev det den gången efter en urladdning i andra halvlek.

Det var då det.

Nu är nu och nu spelar vi inte hemma på vår borg. I Falun är det inte lika lätt att kamma hem sina treor; sju av elva inspelade poäng har spelats in på Kopparvallen. Det är, om man ska vara ärlig, inte särskilt skrämmande i vanliga fall, men eftersom vi samtidigt bara har tagit tre av nitton poäng på resande fot så är en bortaseger inte alltför given imorn. Det kommer att bli en tuff match.

Den senaste vinsten i bottenmötet mot Norrtälje gav dock mer än bara lite avstånd nedåt i tabellen. Självförtroende, arbetsro och tillförsikt inför kommande höstmatcher följde med på köpet och det är med gott mod som vi sätter oss i bussen för avfärd imorn bitti.

Veckan som varit:

Rotebro visade i början av veckan att man var just Rotebro, när man förlorade en B-lagsmatch med 6-5. Och det är väl bara Rotebro som kan göra det genom att ligga under med 5-0 (!) efter 28 minuter. Bedrövligt skulle många säga. Charmigt väljer bloggen att uttrycka det. De övriga träningsdagarna har förlupit på utan större händelser än att Grabben visat vissa homofobiska tendenser gentemot Unge Bögige (?), Mbye ser ljuset i den mörka tunneln kallad "Ramadan" eller att INGEN i laget ens i närheten kunde matcha Grabben i fystesterna. Dolph Lundgren-kopian levererar!

Apropå våra tränares fysiska status kan man väl se en viss skillnad; i ena ringhörnan står alltså Ivan Drago som endast slås i ren urkraft och ursinne av sin egen fru Kicki - som den här bloggredaktionen är mer än lovligt rädd för. Mot repen på andra sidan ringen däremot hänger Cribba Holm - gó och glá - som dock gör ett tappert försök att hänga på sin rinantagonist och ses allt oftare löpandes runt Skinnaråsens eminenta gräsplan innan A-laget äntrar gräset för ett träningspass. Sen skriver han om det på Facebook.

Imorn reser vi till Dalarna för att fortsätta på den positiva tendensen från senast och för att säkerställa att hösten vi har framför oss snarare kommer att handla om intetsägande mittenmatcher än om gastkramande bottenbataljer. Se upp Falu - här kommer vi!

/ Unge Somnige

P.S. Jag försökte lägga upp lika som bär på Dolph Lundgren och Johan Blomberg, men datorn ville inte det. Tror att det kan bero på att det är för hårda bilder för att kunna visas - censurlagen råder över Rotanbloggen. Tyvärr.

1 kommentar:

  1. Grattis Unge målfarlige! Nu leder du skytteligan efter 4 mål mot Falun. Du måste be Rotebro fíxa kontrakt några år. Du har ju inte ens fyllt 24!

    SvaraRadera