ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


söndag 28 augusti 2011

Första bortasegern efter MålFyrverkeri!

Kampen om Sollentunas främsta fotbollslag fortsätter, samtidigt som vi fortsätter att främja oss från bottenstriden i tabellen. Detta efter att "de rödblåa" tagit sin första bortaseger för säsongen, och efter att Unge Pånyttmålfödde tagit tillbaka ledningen i skytteligan.

Falu FK - Rotebro ISFF 1-4 (0-1)
0-1 Johan Hedman (17) straff
0-2 Johan Hedman (67)
1-2 Gabriel Gyllenvåg (68)
1-3 Johan Hedman (73)
1-4 Johan Hedman (90)
Publik: 148

Det snackas alltid om att det ska vara så jobbigt att åka på långa bortaresor, där man måste åka genom Sveriges lantliga geografi (nästa gång ska jag räkna träden på vägen) i långa timmar tillsammans med Fredrik Källberg som förpestar luften i bussen redan från minut ett. Jag, å andra sidan, gillar bussresorna. Kvalitetstiden med killar som man annars bara tränar med, svetsar samman laget och jag tror också att jag gillar det proffsiga i att kliva av en buss vid en arena. Och på gårdagens resa var inte ens Fredrik Källberg på bussen och förpestade luften.

Viktiga punkter att lyfta fram från bussresan:
- Roland Mendy hade fått insättning på sitt spelkonto nekat (banken spelade oförstående) och lånade istället en tusenlapp av Kalle. Den var snabbt borta.
- Calle Mellström visade att man som bortskämd tonåring gärna dyker upp med en iPad i bussen. Det går bra nu!
- Nämnda Calle Mellström kände sig också så säker med sin iPad att han kunde ta mod till sig och sno Unge Rutintrognes plats i bussen. Dagens ungdom alltså!
- Pierre hade med sig energidryck till alla spelare. Tack Pierre!

Vi fick även tidigt på resan veta startelvan för dagens match, som efter vissa nödvändiga förändringar tedde sig på detta vis:
Lelle
Adde, Mbye, Seb (69), Leal (62)
Kalle (75), Vigge, Guffen, Addo
Cesar, Unge Tunge
Bänken: Danne, Petros, Mellis, Simon (69), Rolle (75), Bacon, Keivan (62)

Matchen:

Den vackert belägna Kopparvallen, med en klart godkänd, om än lite lång, tillhörande gräsmatta fick inte bevittna någon stor match. Om än underhållande och svängig. Bottenlaget Falu FK visade under stora delar av matchen upp ett ganska så fint passningsspel där man levde mycket på inlägg från kanterna och en farlig Omar Jagne på topp. Denna Jagne är mycket lurig och har lite "Tetteh Bangura"-feeling i sig. Var ett hot mot Rotans backlinje matchen igenom. Skärpan i hemmalagets avslut saknades dock, samtidigt som Lelle stod för en stabil insats i målet.

Offensiven hos oss var inte något att skryta med under första 45. Unge Tunge levde upp till sitt senare adjektiv och rörelsen i laget var direkt undermålig, vilket som alltid leder till undermåligt passningsspel. Chanserna vi skrapade ihop byggdes på kontringar och det var även så vi fick vårt ledningsmål efter dryga kvarten. Kalle startar kontringen efter en Falu-hörna, spelar ut bollen till Unge Kontrande på vänsterkanten som i sin tur hittar Cesar strax utanför straffområdet. Cesar dribblar sig förbi till ett avslutsläge i boxen, men blir innan avslutet kapad och straff blev dömt. En straff som sattes i mål av Unge Inte-längre-måltorkande.

1-0. Skönt.

Det dåliga bortaspelet fortsatte dock och vi har tur som går till halvtid med en ledning, samtidigt som vi mår bra av att vi åtminstone har en ledning att försvara inför de sista 45 minuterna.

Andra halvlek börjar bedrövligt. Vi är inte alls med, samtidigt som Falu spelar med en desperation som gör dem svårstoppade. Nämnda Jagne är också farlig flera gånger och det är bara en glidtacklande Andreas Eriksson som stoppar en kvittering från hemmalaget. Men istället för kvittering kommer en oförtjänt utökning av vår ledning efter fint samarbete mellan firma Ramsell-Hedman som slutar med att Hedman slår in en retur med vänstern (!) från nära håll. Så oförtjänt. Så skönt.

Men säg den lycka som varar för evigt.

Men i en minut hade man ju kunnat hoppas på i alla fall. I anfallet efter reducerar dock Falu vår ledning efter ett inspel från vår högerkant och mål i öppen kasse. Demoraliserande. En kritisk period i matchen väntar sedan, men det dröjer bara fem minuter innan Cesar löper runt på högerkanten och hittar in till Unge Hattricksskjutande som hittar nätet med en distinkt höger. Ingen skit nu! Vi har sedan en mycket bra tiominutersperiod där vi håller i bollen á la Barcelona (nåja) och får tiden att gå. Självklart får vi då helt plötsligt en straff emot oss efter att bollen studsat på Guffens arm vid en tilltrasslad situation i straffområdet. Ajajaj, tänker jag. Det behöver man dock inte tänka när Paradise Hotel-Lelle står i målet. Straffen är hård, men illa placerad och Lelle kan styra undan med benen. Tack Lelle!

Efter den räddningen känns det mer eller mindre klart och för att verkligen understryka detta faktum så lättade Unge Skytteligaledande in sitt fjärde mål för dagen, återigen framspelad av Cesar. Första bortasegern för säsongen var bärgad.

Övrigt från matchen:
- Cesar visade återigen att han är en man för startelvan efter att ha varit inblandad i tre av fyra mål och är ständigt farlig med sin irrationella spelstil.
- Någon tog för många läsk efter matchen, vilket lämnade Unge Törstige utan. Illdåd! Jag kräver att den skyldige kliver fram i ljuset!
- Kalle fick en felaktig varning och missar nästa match mot Skiljebo. Tack domaren!
- Unge Formsvage förlorade sin andra raka slantsingling. Skyller återigen på det okonventionella myntet (denna gång med ett "L" på ena sidan, med en tom motsatt sida. Vad är det för jävla larv?! Krona och klave ska det ju va!
- Den andra halvan av bloggredaktionen profiterade på Rotans framgångar och tjänade dryga 3000 på segern efter ett sällsynt klokt fyllebeslut.

Första bortasegern, tillika andra raka segern i serien, var både nödvändig och gav oss fortsatt trygg mark under fötterna att stå på. Spelet var dock inget som imponerade, men inför de sex avslutande omgångarna kommer det i mångt om mycket att handla om att gå ut och knyta näven och kriga. Vi har ju en Sollentunakamp att vinna.

/Unge

2 kommentarer:

  1. Dags för en långrandig hyllningskommentar då till fotbollsspelaren Hedman:

    Det är inte 4 mål mot Falun eller 100 mål i Rotan-tröjan som är grejen. Det är allt det där andra. De som inte fattar bättre ser honom bara som en målfarlig forward.

    Jag ser däremot en lirare med överlägsen teknik som tar ner på tån en cross-passning som far i 80 km/h över halva planen, så att bollen omedelbart lägger sig stilla i full kontroll på foten, när alla andra vanliga div2-spelare endera måste ta ner på bröstet eller låta bollen studsa några gånger och tappa fart innan de får kontroll på den.

    Jag ser det geniala väggspelet på ett direkt tillslag mellan försvararna på en i djupet stormande medspelare.

    Jag ser djupledslöpningarna och det konstanta sökandet efter att göra sig spelbar och visa sig för medspelarna och inte visa någon rädsla för att felvänd ta emot en passning trots närgången bevakning av motståndare.

    Jag ser den häpnadsväckande enkelhet som han från att vara felvänd med en bevakare i ryggen helt plötsligt är rättvänd och förbi motståndaren, fortfarande med bollen i full kontroll.

    Jag ser en spelare som skyddar bollen fantastiskt bra med kroppen, konstant har 1-2 ryggsäckar till backar som klänger på honom men som inte låter sig stressas och som trots denna press och stress håller i bollen nära kroppen i full balans och kontroll och springer längs med straffområdets långsida och letar den knivskarpa djupledsbollen till en medspelare. (I samma situation där merparten div2-spelaren endera måste passa bollen bakåt för att inte bli av med den, eller blir stressade med bollförlust som resultat.)

    Det är ovanstående som gör Hedman unik i div2, inte målen. Kolla själv i nästa match. Hedman gör andra i laget bra, inte bara sig själv.

    (Sen att huvudspelet är under all kritik, långskotten prövas alltför sällan, killen är lite för skadebenägen, och att han ibland försvinner obegripligt ur matcherna är saker som man ändå glömmer när han glänser till som bäst!)

    // Analys

    SvaraRadera
  2. Jag är glad att jag under 4 år fått spela ihop med Johan..

    Jag har lärt mig mycket både på och utanför plan av dig..

    Finns inte många fotbollsspelare som du..

    Ce solo un captiano!!! Dai # 13 !!

    Johan Hedman fa un caso per noi .. Noi della Curva Nord canta per te. Sentirete la nostra canzone, ovunque tu sia. Uno di noi

    SvaraRadera