ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 2 september 2011

Inför Skiljebo-Rotebro

Det här får bli ett snabbt inlägg.

Nu när "bortaförbannelsen" är bruten så är det väl lika bra att hoppa in i bilarna igen och köra till en ny bortamatch - denna gång i Västerås mot Skiljebo. Häng med!

Ja det är såklart med nyvunnet självförtroende som vi tar oss an denna bortmatch mot Skiljebo. Två raka segrar i bagaget och kanske framförallt packade vi ner säsongens första (!) bortaseger från besöket i Falun förra helgen. Även om spelet inte stämde fullt ut i 90 minuter, eller ärligt talat inte ens halvt ut i 30 minuter, så ger en seger inte bara tre poäng utan även andrum och självförtroende.

Helgens motståndare - Skiljebo - är ju lite speciell för oss med rödblåa hjärtan. Förra säsongen var det nämligen just Skiljebo som fick agera gäster i vårt första uppträdande på Division-2-scenen, ett uptträdande som slutade i stående ovationer och 2-0-victoria. En fantastisk dag för alla oss Rotebroare. De gulsvarta Vsteråslaget fick även äran att ta emot oss i den avslutande omgången förra säsongen. En svängig match som vi vände från 1-2 till seger, 3-2, under de avslutande tio minuterna. Segern där gav oss vår första seger på över en månad, Hedmans efterlängtade mål nummer 100 och även en plats i årets Svenska Cupen. Trevligt.

Årets Skiljebominnen skapar inte lika vattniga ögon i Rotanlägret. Den enda match vi spelat är också en av våra sämsta matcher för säsongen; 0-2 på Skinnaråsen och en välförtjänt förlust mot en spelmässigt överlägsen motståndare. Vi har alltså revansch att utkräva i helgen! Detta utan avstängda trion Petros, Ramsell, Lennerman. Knepigt.

Veckan började bra med ytterliggare en B-lagsseger då ett ungt och välspelande Huddinge fick se sin 1-0-ledning i halvtid vändas till förlust 1-4. Unge B-lagsspelande gjorde sin första match ireservlagsserien och blundade in en nick till 1-1. Simon Lahdo gjorde sitt första mål någonsin i Rotantröjan med ett vackert frisparksmål - grattis till honom säger vi! Tråkigt var att Kalle fick känning i sin baksida och att Giffen vägrade hämta bollen som flög över stängslet. Jävla junis!

Tisdagen och torsdagen bjöd på besök av juniorlaget, vilket såklart gjorde oss äldre (fan att man är äldre som 23-åring!) till faddrar, vilket vi gjorde dåligt i tisdags då vi tävlade om att vara sämst och lika dåligt i torsdags genom att säga fel namn ett par gånger. Det är Robert. Inte Robin.

Övrigt om veckan:
- Unge Tippande satte rätt resultat i interntipset på b-fighten. Unge hade själv en boll inne i slutet som backen rensar undan innanför mållinjen, men Hedman var tyst som en mus. Signori är det nya smeknamnet.
- Mbye har slutat fasta. Firar detta med ett leende på läpparna och en ny frisyr.
- I tisdags slog vi nytt bottenrekord i antal spelare på träningen. 11 stycken ville delta. Vafan.
- Unge Bolltrollande vann återigen crosstävlingen, denna gång med Simon Lahdo - aldrig har nummer 13 förlorat en sådan.
- Cribbas mobbning över röda laget fortsätter. Röda kontrar med att vara Stenmarköverlägsna och vinna trots att reglerna ändras.

Nu är min rast banne mig slut - jag hoppas att du kommer och kollar när kampen om Sollentuna fortsätter, denna helg i Västerås. Tack och adjö!

/Unge Stressade

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar