ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


måndag 26 september 2011

Kontraktet klart - tack för det Lelle!

Så var kontraktet påskrivet och klart - Rotebro är ett division 2-lag även nästa säsong. Fuck You alla som trodde att andra året skulle vara för svårt!

Rotebro ISFF-Gamla Upsala SK 2-0 (2-0)
1-0 Johan Hedman (2)
2-0 Cesar Galleguillos (25)
Publik: 123

Den stora snackisen innan match handlade om vilket underlag vi skulle få springa på under 90 minuter. "Gräset är katastrof" fick vi höra, men efter att inspekterat planen kunde vi konstatera att gräset inte alls var katastrof, utan i själva verket riktigt bra. Och efter en timmes ytterliggare överläggande kunde vi bestämma att vi skulle spela matchen på Sveriges bästa gräsmatta. Om vi bara hjälpte Arne med att trampa planen bra igen efter matchen.

Startelvan såg inte alls ut som den gjorde i Sandviken på grund av skador, avstängningar och återbesök på träningarna under veckan. Hela backlinjen byttes ut och i sin helhet såg startelvan ut såhär:
Lelle
Adde, Seb, Lennerman (62), Mellis (54)
Kalle, Vigge, Keivan, Adou
Cesar, Unge Tunge
Bänken: Danne, Joe, Sheriff (60), Lukas (in 54, ut 60), Bacon (62), Leal

Matchen:

Målsvackan som drabbat laget i några matcher, fick sig en törn direkt i inledningen mot GUSK. Redan i den andra minuten släppte Cesar bollen i exakt rätt läge till Unge Pigge som curlade in 1-0. Och den här gången var varken något hjul eller någon blind domare i vägen. 1-0 och starten som alla hade drömt om. GUSK var dock inte ofarliga, där de straffade oss när vi tappade boll, särskilt via sin kreativa högerytter som skapade oreda några gånger. Tur för oss att vi har seriens mest formtoppade målvakt mellan stolparna då. För den här segern kan till stor del tillskrivas journalisten från Norrland - Lennart Sandahl:

- Två gånger i den första halvleken försöker fria gula spelare tunnla en utrusande Lelle, som dock är alldeles för rutinerad för att gå på ett så enkelt trick. Räddar båda avsluten till hörna.
- Tidigt i den andra halvleken får en GUSK-spelare ett volleyläge från endast ett par meter efter en frispark. Inget att oroa sig för, Lelle kastar sig ut i dödsförakt och handbollsräddar ett givet baklängesmål.
- Snarlikt föregående läge händer senare i matchen då skottet dock är lite längre ifrån och lite lösare, och som Lelle räddar i sömnen, en räddning som andra målvakter skulle skryta om i år. Vardagsmat för våran målvakt.
- Den märkligaste räddningen kom i mitten av andra halvlek då Lelle stoppar ett GUSK-anfall med huvudet för att sedan liggande ta hand om bollen.

En av de bästa insatserna någonsin av en målvakt i Rotebros historia, jämbördig med den som Danne gjorde i fjolårets seriepremiär hemma mot Skiljebo.

Innan Lelle behövde svettas ihjäl hade vi lyckats göra vårt andra mål för dagen och det var ett mål son inte gick av för hackor. Efter en snabbt slagen frispark av Kalle kunde Unge Assisterande spela fram Cesar som tog med sig bollen och skruvade in den i krysset. Det var ledigt där. Ett drömmål av de lille chilenaren.

Vi gjorde en mycket stark första halvlek där vi gång på gång borrade oss igenom motståndarförsvaret, både längs kanterna och via mitten. En stor anledning till detta var Kalles fina halvlek. Kalle var överallt och delaktig i det mesta och tillsammans med en pigg nummer 13 och bra rörelse från övriga fötter så hade GUSK inte mycket att sätta emot. 2-0 i halvtid kändes rättvist.

Vår andra halvlek är inte lika bra som den första, vi tröttnar lite i anfallet och är inte lika effektiva i våra avslut. Bacon har det bästa läget att sätta trean och definitivt avgöra matchen, men var inte beredd på att en back skulle vara i vägen på mållinjen när han hade dribblat av målvakten. Vi står dock för en stabil insats rakt igenom och även fast GUSK skapar flera 100-procentiga chanser så står vi rättvist som vinnare efter 90 minuter. En vinst som säkrade vårt kontrakt till fortsatt spel i division 2 nästa säsong. Skönt och viktigt.

Men det fanns mer att berätta om matchen:

- Klave vann igen, dock betydde detta att Unge Singlande förlorade MOT klave för första gången i år. Han fick inte välja. GUSK:s lagkapten hade läst bloggen tydligen.
- GUSK var precis så osympatiska som sist, spydiga, gnälliga och bråkiga. Både nummer 8 Elon Folkesson och nummer 5 Dilan Ismail tröttnade på att Kalle var för bra eller markerade på hörnor och puttade respektive knytnävsslog ner honom. Inget kort delades ut.
- Lukas gjorde ett närmast historiskt kort inhopp då han spelade i sex minuter innan han var tvungen att byta igen. Bristning i baksida lår och inget El Clasico för den gamle United-spelaren. Otroligt tråkigt och vi lider alla med honom.
- Storebror Strömberg spelade dock 90 minuter! Vafan händer?!
- Samtliga tre byten gjorda efter 62 minuter. Med Sebbe och Unge Trötte kvar på plan. Vågat Holmberg!

Grymt skönt att klara kontraktet och grymt skönt att återigen vinna. Nu är allt fokus på matchen med stort M - derbyt med stort D, matchen på allas läppar, El Clasico mot Sollentuna United på Sollentunavallen på söndag. Tråkigt att United har så dålig form dock, förra veckan hemmatorskade man mot bottenlaget Falun och igår körde nya serieledaren Enköping över vår antagonist med hela 5-0. Uppryckning krävs, vi vill inte vara så överlägsna som i våras.

/13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar