ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


söndag 18 september 2011

Inför Sandviken-Rotebro

När man inte kan vinna serien själv kan man väl åtminstone försöka förstöra för andra lag som har den möjligheten. Idag åker vi upp till Sandviken för att hjälpa Enköping upp till Division 1.

Förra veckan möttes de två främsta utmanarna till nästa års division 1-plats, Enköping och Sandviken på Enavallen, med en klar hemmaseger 3-0. Det tvåpoängsrycket som Enköping roffade åt sig i och med förra veckans victoria kan dock bli uppätet idag via en Sandvikenseger mot oss rödblåa. Enköping lyckades nämligen inte hålla stången borta mot GUSK och förlorade med 2-0, vilket såklart ger Sandviken en gyllene chans att återta serieledningen. På andra sidan plan står dock Sandvikens spöklag; Rotebro IS.

På tre försök har Sandviken inte lyckats ta någon poäng mot oss - senast i våras slutade mötet på Skinnaråsen med hemmaseger, 2-0. Det Sandviken som då ställdes på benen kan vara det sämsta lag vi mött den här säsongen; långbollar utan syfte, slarvigt passningsspel och utan passionerade och engagerade spelare. Att de med bara fyra matcher kvar skulle ha häng på Division 1 måste då ha känts som en löjlig dröm från deras sida.

Mycket kan dock hända under en säsong och vi har färska minnen från förra årets möte på Jernvallen då vi kom undan med seger i blotta förskräckelsen. Leal blev hjälte när båda lagen turades om att missa chanser som treåringar hade gjort mål på.

Det kommer självklart bli en riktigt tuff match mot en motståndare som väntas vara allt annat än det Sandviken vi fick se i våras. Men för oss i Rotebro, som inte har mycket att spela för rent tabellmässigt, är Sandvikens angenäma situation också en extra källa för motivation. Inte för att vi unnar Enköping en plats i ettan, men det klart att vi vill sätta avtryck i serien vi också, så varför inte krossa Sandvikens våta drömmar?

Detta inlägg kommer inte behandla veckan som varit nämnvärt, eftersom Unge Skolkande endast tränat en gång under veckan, men noterbart är att Rolle är tillbaka efter två veckors frånvaro och att Unge Längtande äntligen har fått sina nya skor.

Så se upp Sandviken, för nu sätter sig Rotan på bussen!

/13

1 kommentar:

  1. Jag hoppas att RISFF lämnar in en protest mot icke godkänd målställning, bollen träffade hjulet på målställningen(inne i mål?), bortdömt för att domaren tyckte att det var stolpträff... ett godkänt mål hade inneburit 1-1. Viktig(a) poäng för RISFF gick förlorade i kampen att hålla sig från kvalplatsen.

    Kan fan inte vara godkänt att ha ett hjul i målet som kan få bollen att studsa ut igen, hjulen ska tas bort inför match.

    SvaraRadera