ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


torsdag 29 september 2011

Viktiga svar på frågor inför El Clasico

Det är mindre än 72 timmar kvar till avspark i säsongens mest prestigefyllda match på Sollentunavallen och det är många frågor som Folket vill ha svar på. Rotanbloggen ger dem.

Fråga 1: Kommer Sollentunavallens gräs leverera?
Svar: Nej. Inte för de åskådare som skämts bort med Skinnaråsens välansade golfgreen till fotbollsplan i alla fall. Vallen är aldrig lika bra som Skinnaråsen, trots att planskötarna (som sköter om bägge planer) lägger ned extremt många fler timmar på Uniteds plan, än på lilla Rotans matta. Vi kan nog förvänta oss en skenbart bra plan, en plan som ser bra ut på håll, men som för oss spelare är ganska jobbig eftersom man inte vet när bollen ska studsa upp på grund av en tuva.
Fördel: United - det är ju deras hemmaplan.

Fråga 2: Kommer Fredrik Källberg spela matchen?
Svar: Fredrik "14" Källberg har inte gjort någon hemlighet med att "det finns två viktiga matcher den här säsongen", och den före detta Unitedspelaren har mellan dessa två möten inte gjort många knop förutom i diverse barer runt om i Stockholm. När det dock vankas derby stiger träningsnärvaron och fokuseringen på matchen. Alkoholavhållsamhet, gröt till frukost och många mål på träningarna brukar vara tecken på att Freddan fokuserar på fotbollen. Så även denna gång och vem kan väl glömma det senaste derbyt då Fredrik gjorde sitt, hittils, enda mål i år genom att, och här citerar jag honom själv, "pissa in bollen". Glöm heller inte bort att han gjorde Rotans båda mål i höstderbyt förra säsongen - det är en derbyvinnare vi har i vår trupp.
Fördel: Rotebros oavsett om han spelar eller inte - United försöker väl nu krångla till bromsarna på 14:s bil som en desperat sista åtgärd.

Fråga 3: Kommer Jens återigen missa straff?
Svar: Ja, såvida han får lägga någon. Så här långt på säsongen har Rotebro inte släppt in en enda straff (av fyra möjliga) och internt räknar vi det inte längre som en målchans för motståndarlaget. Och med tanke på Uniteds lagkaptens nervositet inför matchen (läs Mitt i Sollentuna) så tror jag inte att Jens kommer att vara något större hot från elva meter.
Fördel: Rotebro - en missad straff kan inte vara någon fördel.

Fråga 4: Kommer över 1000 åskådare igen?
Svar: Förra årets möte på Vallen bjöd på stor publikfest då United kom med samtliga ungdomslag, medan Rotan kom med riktiga fans som var äldre än tolv år och visste namnen på spelarna i sitt lag. Kul med mycket folk var det i alla fall och trots att tabelläget är tråkigare i år inför derbyt, kan vi åtminstone hoppas på en 700-800 i publiken. Att det är Rotans fans som kommer låta mest känns dock som en självklarhet - till och med Unitedledaren Marcus Mårtensson är hårdknackat Rotanfan.
Fördel: Rotebro - United är inte vana vid att spela inför en publik som låter.

Fråga 5: Kommer den Gotländska speakern återigen vara bäst på "plan" för United?
Svar: Antagligen, seriens bästa speaker levererar alltid.
Fördel: United - det är ju ändå deras speaker, även om vi i Rotan också uppskattar kvalité när vi ser den.

Fråga 6: Kommer klave vinna slantsinglingen?
Svar: Ja.
Fördel: Rotebro - vi väljer, i favör av bortalag, sida på myntet.

Fråga 7: Kan en skadad Lukas Strömberg avgöra matchen ändå på något sätt?
Svar: Det är inte uteslutet, Lukas känslor inför derbymatcherna är välrenommerade och med så mycket adrenalin i kroppen som det innebär att se källan till hat så nära, är det för tidigt att säga att Lukas inte haltande nickar in en hörna i civil klädsel, sparkar ner en urusel domare, eller dödar Filip Terland med en sniper.
Fördel: United - Lukas har inte gjort mål hittils i motståndarnas mål den här säsongen och väntas inte göra det nu heller. Angående Filip Terland tror jag också att han gör mer nytta för oss rödblåa som levande.

Fråga 8: Är det lag som vinner derbyt bäst i Sollentuna?
Svar: Ja, vinner United kommer det före oss i tabellen och som vinnare av hälften av derbymatcherna är det inget snack om att de förtjänar denna åtråvärda titel. Det lite troligare scenariot - att Rotebro vinner på söndag - skulle innebära att vi fortfarande ligger en poäng efter United inför den sista omgången, men även om vi inte lyckas komma före rent tabellmässigt så vinner vi ändå titeln "Bäst i Sollentuna" då dubbla derbysegrar väger tyngre.
Fördel: Rotebro - vi vinner nämligen.

Åtta frågor - åtta svar och en ganska klar fördel för oss i det rödblåa lägret. Spänningen ökar för varje sekund nu och man känner att det råder en derbyfeber i kommunen; idag hade Cesar till och med benskydd på träningen.

/13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar