ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


lördag 24 september 2011

Inför Rotebro - GUSK

Ett kontrakt ska skrivas på, ett kontrakt som försäkrar spel i division 2 nästa säsong. Och det är Rotebro som ska skriva på det. För det krävs vinst idag mot Gamla Upsala på Skinnaråsen. Tre matcher kvar på säsongen, tre matcher kvar i den rödblåa karriären. Slutet börjar närma sig.

Ja, det finns nämligen en liten risk för kval nedåt i seriesystemet fortfarande för oss - en risk som definitivt försvinner via seger idag. De som ska stoppa oss från det är GUSK, ett lag som det råder en viss hatkärlek till från vår sida. Eller hat snarare om jag tänker efter. Inte kärlek. Hatet kommer främst från tränarnas sida efter att GUSK betedde sig illa inför vårsäsongens möte, där de gjorde något dumt, jag minns inte riktigt. Vårmötet gav lite upphov till hat den med, när vi dels förlorade en match vi borde vunnit och dels gjorde det mot ett lag med riktigt irriterande spelare. Jag vill särskilt minnas en mycket ful och kaxig högerback.

Som ni märker så har jag inte mycket att gå på i mitt hat mot GUSK (vilket inte är så himla stort heller), men jag vill ändå piska upp stämningen lite inför denna viktiga match, samtidigt som jag övar lite inför nästa veckas hets, mot en annan motståndare.

Gamla Upsala ligger inför dagens match på en stark tredjeplats och kommer från en stärkande 2-0-seger mot titeljagande Enköping. Laget kändes dock inte så starka när vi möttes i våras, då det var vi som förde matchen. Men självklart kommer det att krävas en stark insats från vår sida för att det där kontraktet verkligen ska får vår underskrift i eftermiddag.

Veckan som varit:

Veckan inleddes med en gastkramande seriefinal i reservlagsserien mot Älta. Efter en jämn första halvlek kunde vi ta tag i matchbilden i andra och efter många om och men kämpa oss till en seger. 14-2 blev slutresultatet. I och med denna victoria säkrade vi seriesegern och firade med varsin banan efter matchen. Jag fick ett äpple.

Annars har vi haft öppet hus under veckan, med massa gamla bekanta ansikten som dykt upp på Skinnaråsen. Lennerman och Sebbe tittade förbi och Sebbe tränade BÅDE tisdag och torsdag. Är antagligen inte tillgänglig för spel idag i och med denna påfrestning. Även Joe var tillbaka och valde att strunta i träningscykeln och självklart höjdes moralen när Fredrik Källberg också hedrade oss med sin närvaro. Det är derby snart. Även kul att se Sheriffen tillbaka i träning efter en tid i hemlandet Gambia, Sheriff som inte bara innehar seriens vanligaste namn, utan också säkerligen är seriens trevligaste spelare. De enda vi saknade på träningarna var Jagge och Tim, men de kanske kommer nästa vecka.

Veckan har varit trevlig i övrigt, Grabben dominerar när det kommer till avslut (passar aldrig) och Mbye gör allt för att undvika att bli svettig. "Jag springer inte!". I torsdags var vi tvungen att avbryta en avslutsövning för att ingen träffade mål. Och då menar jag ingen, inte ens Grabben fick volleyskotten i vinden att hamna rätt.

Nu måste jag dra till Skinnaråsen eftersom vi börjar spela klockan 12.00 idag. Glöm inte det, så att du inte missar när vi skriver på kontraktet till Division 2 idag!

/13

1 kommentar:

  1. Får man drömma?
    Vinst mot United i derbyt nästa omgång. Då skiljer bara EN poäng upp till dem. Sen kryssar United borta mot Skiljebo i sista omgången (Skiljebo som i sin tur förlorar borta mot GUSK i nästa omgång). Ett jagande Sandviken slår Strömsberg i nästa och Enköping i sin tur slår Västerås i sista. GUSK kryssar borta mot Strömsberg (alternativt Rotan har målkalas hemma mot Kvarnsveden.)
    Det är alls inga omöjliga resultat.

    Då slutar Rotan på 4:e plats i tabellen!

    SvaraRadera