Efter en efterlängtad och välförtjänt Ghostbusterseger mot Norrtälje på Skinnaråsens konstgräsplan hoppas vi säga farväl till bottenstriden för sista gången, och istället ta upp kampen om att titeln "Bäst i Sollentuna!".

1-0 Andreas Eriksson (11)
1-1 Kim Askebris (13)
2-1 Cesar Galleguillos (31)
Publik: 75

Efter helgens inledande skyfall över Rotebro bestämdes det tidigt att vår fantastiska Naturgräsplan inte skulle palla trycket för två bottenstridande fotbollslag. Tur då att vi har en konstgräsplan som inte är lika intolerant mot vatten. Tyckte alla på Skinnaråsen. Utom en liten pojke. Han heter Kalle Ramsell - och han gillade INTE att behöva spela på konstgräset! Kalle Gnälls gnäll bet dock inte på Arne, Lasse, domartrion eller någon annan på Skinnaråsen och matchen spelades således på konstgräset ändå. En plan där vi har imponerat på förr.

Tränarparet Holmberg hade inför matchen lovat "en jävla massa förändringar, både spelare och positioner" och så blev det också. Den som fick lida mest var Keivan, som vi inte vågae spela med för vi inte visste om han var avstängd eller ej. Det var han ej. Såhär såg startelvan ut i alla fall:
Lennart
Adde, Mbye, Sebbe (ut 50), Lukas(ut 90)
Kalle, Guffen, Leal (ut 43), Addo
Cesar, Hedman
Bänken: Danne, Simon (in 50), Vigge(in 43), Bacon, 14(in 90), Tomas, Rolle

Nu undrar säkert ni som såg matchen vem den mörka, lilla killen på högerkanten var. Och ni som läser detta undrar säkert varför Unge Dyslektiske inte kan stava till Adde på mittfältet. Jag är inte dyslektiker! Vår nya mörka, lilla kille heter Addo, är från Benin (googla det landet du) och är Bangura-värvad från den ivorianska högstaligan (googla den ligan du). Sportchef Per Karlsson var tvungen att gå en FIFA-kurs för att värva honom och det minsta vi begär är att han vinner skytteligan i Division 2 och att han sedan värvas vidare till MINST en allsvensk klubb för miljonbelopp. No Pressure Addo!

Matchen:

Utan sin referenspunkt på topp (tack för den formuleringen Simon Bank) i Andreas Bellander och utan självförtroende där bak för gästande Norrtälje tog vi tag i taktpinnen per omgående i matchen. Unge Måltorkande (hoppas att du läser det här nu Jens Åberg, du som vill ha tillbaka adjektiven hos Unge!) missade ett jätteläge efter slarv i Norrtäljebacklinjen redan efter ett par minuter och den offensiva kvartetten Kalle-Addo-Cesar-Hedman skapade ständigt oro på offensiv planhalva. Målet lät inte heller vänta på sig när Unge Assisterande svepte in inlägget över allt och alla (och Bell och hela fadderullan) tills det bara var Adde Eriksson kvar därborta. Med en mycket kylig och välplacerad vänstervolley hade vi tagit ledningen. Fantastiskt skönt! Inte lika fantastiskt skönt var det när Norrtälje ett par minuter senare fick ta sig förbi på högerkanten och spela in bollen framför mål där bollen sedan förpassades in i nätmaskorna. 1-1 och risk för panik i Rotanlägret.

Norrtälje hade efter målet sin bästa period i matchen där man vann mycket boll på innermittfältet med sin tyngd och där det raka spelet ledde till ett visst övertag. Lelle i målet behövde dock inte ingripa särskilt ofta och istället kom Rotan tillbaka med ett mycket bra offensivt spel. Chanser skapades på löpande band efter flera mycket fina kombinationer; Gufen hade två fina avslutslägen efter bra löpningar, Kalle kom runt på kanten i parti och minut, Unge Chippande missade ytterliggare ett friläge och till slut kunde Norrtälje inte längre freda sin bur. Cesar var först på returen på Kalles låga direktskott och 2-1 var ett faktum, ett resultat som stod sig i halvtid.

Sista 20 minuterna på halvleken var riktigt bra och kul att se. Rörligheten, kylan och kreativiteten var som på den gamla goda tiden (i våras?) och det enda som var tråkigt i halvtid var att vi inte ledde med mer än med ett mål. Det var länge sen man hade det problemet.

2:a halvlek:

Efter att Leal tvingats byta i slutet av första halvlek med en befarad bristning i låret, blev det när Sebbe linkade av med befarad dödsförklaring i början på andra, ett helt nytt innermittfält de sista 40 minuterna. Vigge in mot Leal och Simon tog Guffens plats på mitten, som hoppade ner i backlinjen istället för Sebbe.

Andra halvlek blev en lång och jobbig väntan på den slutsignal som skulle ge oss tre poäng. Det fina offensiva spelet kom av sig en del, dels på grund av trötthet (Unge Trötte var nog värst) men främst på grund av den desperation efter seger som rådde i laget. Ingen ville slå någon farlig pass som kunde leda till baklängesmål och i kombination med sämre rörlighet och kyla framme i anfallet blev det inte lika många chanser för de rödblåa i andra halvlek. Tur då att Norrtälje skapade än färre chanser och aldrig var riktigt nära att kvittera.

Övrigt från matchen:

- Celebert besök i form av före detta tränaren Christer Johansson och rotebrohjärtade Armin Iranpak. Kul att se!
- Första slantsinglingsförlusten för Unge Chockande. Förlusten blir dock lite mindre kännbar när myntet inte var ett sedvanligt Svenskt mynt utan någon löjlig (och kvinnoförnedrande) medaljong med en kvinnas fram- respektive bakdel på. Tråkigt i alla fall.
- Det kändes ganska löjligt när speaker John Jakobsson (i övrigt eminent) skulle förkunna 1-0-målet i högtalarna: "1-0 till Rotebro genom Andreas Eriksson...FRAMSPELAD av vår Kapten FÖR DAGEN Johan HEDMAN!!!". Fan, grabben har precis gjort sitt första mål för klubben - ge han creden för fan!
- Fredrik Källberg gjorde sitt bästa inhopp för säsongen. Var inne på plan i tolv sekunder och rörde inte bollen. Bäst på plan.

Andra halvlek är som sagt inte bra, men det var helt klart sekundärt en dag som denna. En match som denna. De tre poängen var absolut nödvändiga och ger oss lite arbetsro inför avslutningen på säsongen.

I och med segern har vi sju poäng ner till kvalstrecket vilket känns skön...T. På lördag väntar dock ytterliggare en viktig match mot nedflyttningshotade Falun, seger där och vi kan på riktigt ägna hösten åt att komma ikapp lokalkonkurrenten Sollentuna United. Tre poäng bakom just nu. Kan bli en mycket rolig match på Sollentunavallen i näst sista omgången den 2 oktober.