ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


måndag 1 augusti 2011

Inför Västerås - Rotebro

Imorgon fortsätter den brokiga vägen in i ettan för Rotebro, då Västerås IK tar emot oss inne i själva kärnan av gnällbältet. Så på med arbetsbältet och blåstället - nu ska vi mota bort gnällspikarna och ta tre fina poäng i en annars vinstfri bortakolumn.

Söndagens träning var av det lugnare slaget, vilket är brukligt när det vankas match redan dagen därpå. Gladast att beträda Skinnaråsens grymma matta ("Sveriges finaste" enligt domaren senast mot Västerås) denna vackra sommareftermiddag var nog undertecknad som gjorde sin första träning på drygt en månad. Tvåa var nog den alltid glada Armin. "Men blev inte Armin precis utlånad till Österåker - vad gör han på en träning med Rotebro?", kanske du säger. Armin är fortfarande utlånad till division 4-laget från Åkersberga, men kunde inte slita sig från att titta på den i övrigt ganska glespublika träningen och agerade, iklädd jeans och tatueringar, försvarare under inläggsövningen. Med framgång ska också tilläggas.

Träningen i sig var inget som kommer att tas upp i morgondagens upplaga av The Times, eller ens i nästa veckas Mitt i Sollentuna, men helt klart kunde alla två åskådare på plats konstatera att Lag Röd var både överlägsna och snyggast denna söndag. Ingen av de två åskådarna verkade förvånad.

Med på träningen var också ett nytt ansikte; ytterbacken Addo (kan säkert stavas på många andra sätt) som kommer från ett provspel från självaste Hammarby (!) och gjorde ett starkt första intryck. Eftersom de flesta rödblåa nyförvärv är från Gambia så utgår jag ifrån att även Addo är det. Välkommen i alla fall!

Matchen mot de gulsvarta imorn är inte bara en efterlängtad nystart efter en lång och tråkig sommar, utan även en chans för oss att haka på i toppen efter ett par trista resultat i slutet av våren. Det känns som att "sista tåget" har gått flera gånger den här säsongen, men eftersom alla lag vägrar hålla en jämn, hög standard så kommer det där tåget tillbaka gång på gång. Dags att hoppa på nu kanske?

Igår avgjordes också den mycket prestigefyllda golfturneringen RIS Masters, där undertecknad är alldeles för skitkass för att ens få titta på, vilket diskvalificerar ett längre reportage, men det viktigaste var att Cribba vann och att gästspel från Christer Johansson gladde golfskaran. Under kvällen spelades också den utvecklingsstörda (och något mindre prestigefyllda) grenen av turneringen. Supportern och förre A-lagsspelaren Anders Hedman kammade hem segern efter oväntat välvårdat spel, före frekvente bakissupportern Michael Jonsson. Sist, men ändå på pallen, kom A-lagets skyttekung Johan Hedman. Ingen av de tre deltagarna eller de noll åskådarna lyfte på ögonbrynen.

Tack för visat intresse - nu är det vatten och videoanalys som står på schemat inför morgondagens drabbning. Nu tar vi Västerås - i röven!

1 kommentar:

  1. heja rotebro i kväll tar vi och vinner mot västerås ik. forza rotebro till tre friska poäng

    SvaraRadera