ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


lördag 20 augusti 2011

Inför Rotebro - Norrtälje

Måstematcherna hopar sig och nästa på tur är vår Nemesis, tillika vårt spöke Norrtälje, som står för motståndet. Ducks för en seger nu - som "en av framgång övergödd Lennart Swahn" hade uttryckt det.

För den Rotebrosupporter som anser att tradition har betydelse inom fotbollsvärlden bör nog hoppa över detta stycke i inlägget. Under vår resa genom seriesystemet finns det nämligen inget lag vi har haft så svårt för som för BKV Norrtälje. Vi har visserligen bara mötts tre gånger i seriespel, med en poäng (den vi tog i början på sommaren) som facit, men vi kan även lägga till en träningsmatchförlust under vår tid i fyran, samt att de spelare i vår trupp som har spelat mot "Vargarna" iklädd Sollentuna United/Tureberg-skrud, inte heller har vunnit någon gång mot dagens motståndare.

Måla fan på väggen redan nu alltså?

Nja, jag tror då inte på traditionens makt. Jag ser det snarare som en extra motivationskrydda inför dagens drabbning som ju i första hand inte handlar om något Ghostbustersmöte, utan snarare, tyvärr, handlar om en sexpoängsmatch i seriens nedre regioner.

Inför mötet ligger Norrtälje på kvalplats med samma poäng som Rotebros senaste överman Spårvägen, fyra poäng bakom oss i Rotan. Med en seger på Skinnaråsen idag så har vi alltså sju poäng ner till det så skrämmande kvalstrecket. Något som lockar såklart.

Dagens motståndare är, förutom ett litet spöke, även ett väldigt ojämnt lag. Åtminstone såhär efter sommaren. Eller vad sägs om 1-7 hemma mot serieledande Enköping, 4-1-victoria borta mot Strömsberg innan avslutande 0-3-torsk hemma mot Sandviken. Svängigt värre. Förhoppningsvis är det färdigsvängt nu för laget som gärna får vända hem igen med ytterliggare en nollpoängare i bagaget.

I Rotebro har man i veckan avfärdat lillebror Bollstanäs med B-laget (som var nästan hela A-laget) med 4-1. Under min träning med mina tjejer på konstgräsplanen tittade jag över i fem sekunder på naturgräset. Vad ser man då om inte en överlägsen Fredrik Källberg som dribblar inåt i banan och dunkar in 4-1. Svårt. Efter en bedrövlig tisdagsträning, utan geist, engagemang eller glädje, lyckades vi under torsdagen genomföra en mycket bra träning där allt som saknades i tisdags plötsligt fanns. Detta är av oerhörd vikt i vårt prekära läge. Vi måste knyta näven och samla ihop oss som ett lag för att kunna ta oss ur den här knipan.

Rotebro anno 2011 är alldeles för bra för att åka ur Division 2.

Idag tar vi ett viktigt kliv bort från bottenträsket i serien. Var med på Skinnaråsen och hjälp oss med detta!

/13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar