ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


måndag 29 mars 2010

Att skotta snö

Denna vinter har ju milt sagt varit väldigt omild, med dagliga snöfall från början av december till dags datum. Mysigt under julen då glada, lekande barn kunde ses i diverse snöbackar med stjärtlappar och pulkor, och ganska kul till en början att se en förvirrad Mbye försöka förstå vad det är för vitt som faller ner från himlen. Ganska snart stod det dock klart att Gud är en elak jävel (bror till Lasse Muhrén?) som inte vill annat än att Rotebro åker ner till trean igen, eftersom han såg till att det snöstormade VARJE onsdag under hela januari och februari, vilket betydde Bredden runt istället för fotboll på torsdagen och inställd match på lördagen. Kuken! Denna otroliga samling snö som har lagt sig på Skinnaråsen under vintern (rykten säger att vattnet, när snön smälter, kan försörja ett medelstort land i Afrika under tre veckor) har självklart också betytt att Rotans glada gubbar har fått ta ut snöskyfflarna innan varje träning för "Skotträning", eftersom klubben inte antog Lasses förslag om uppvärmning som had kostat en kanellängd och två kokta korvar till de som skulle utföra det. Så här i efterhand känns det som att det hade varit värt det. Denna skotträning har dock skapat diverse olika "skottkaraktärer" som i följande analys ska presenteras. Häng med!

Jonatahan "Fuck You Berg" Berg är den som har tjänat mest på att snön har fallit under vintern. Detta eftersom han då kan bidra med något för första gången under sina tio år i klubben. Med rak rygg och lite för trång tröja traskar han ut först för att börja skotta vilket, enligt honom, legitimerar att han inte slänger sig eller passar rätt en enda gång under efterföljande träning.

Armin Iranpak försöker verkligen göra något gott när han kommer utspringande och tar en skyffel för att börja skotta. Armins dumhet gör dock att han stjälper klart mer än hjälper när han bygger meterhöga vallar på mittplan, vilket får kanslist Juhanni att dra hela finska svär-harangen över hela a-laget. Armin inser då sitt misstag och börjar bygga vallar i straffområdet istället. Dumma fan!

Kalle Gnäll kommer ut ganska tidigt, endast i syfte att gnälla över 1. Snöskyfflarnas tillkortakommande. 2. "Varför har inte Jussi redan skottat bort 50 ton snö som fallit under natten?! Vad gör karln egentligen på dagarna?!" 3. "Seriöst, varför fixar vi inte bara en traktor som tar bort allt?!" 4. Jonathan Berg. 5. "Helvete om inte junisarna skottar efter vår träning!" 6. Vädret. 7. Att strumporna sitter fel. 8. Bashar.

Den största gruppen sitter inne i omklädningsrummet så länge som möjligt för att undvika skotta över huvud taget. Måste se väldigt roligt ut när de byter om, för det kan inte gå snabbt (jag vet inte eftersom jag gör mitt jävla jobb och skottar! Fuck You hard!). Finns nästan alltid någon som är snäll och lämnar över sin skyffel när de kommer ut ändå så de hinner skotta lite i alla fall. Schysst!

Ultras-Danne har inskrivet i sitt kontrakt att han inte behöver skotta. Nummer 14 är för bra för att skotta. De står istället och pratar sexuella erövringar och skriker på Bashar, vilket höjer stämningen. Danne har fortfarande inte förstått Rotebros ekonomiska läge utan kommer varje vecka med nya förslag på träningsmöjligheter á "Vi kanske kan åka till Spanien på träningsläger någon månad. Så här kan vi ju inte ha det!" Vakna för fan Danne!

Haga har under snöskottningen skadat fyra spelare i laget, begravt två i snön och förstört åtta (!) skyfflar i vredesmod.

Kalid har under vintern inte skottat eftersom han inte har kommit förrän tvåmålsspelet satt igång.

Nog om skottandet, något vi förhoppningsvis har gjort för sista gången under denna säsong om inte Fuck You Berg går ut och dansar snödansen. På torsdag är det dags för påskderby mot Bollstanäs. Några svar vi vill ha innan och under den matchen:

1. Kan Rotebro enkelt vinna mot lillebror igen?
2. Kan Bashar inte inte dribbla i idiotiska lägen?
3. Kommer nummer 14 vara bäst på plan för fjärde matchen i rad?
4. Kommer Fuck You Berg eller Klöver få barn först?
5. Kommer Fuck You Berg vinna någon match på PES i veckan?
6. Vad kommer Gnäll gnälla över den här veckan? Planens lutning i förhållande till månen?
7. Kommer Lasse sluta någon jävla gång?
8. Vem blir Hagas nästa offer?
9. Kommer Snygg-Calle dra över någon på studentskiva?
10. Något vi alltid undrar över: Kommer ännu mer hår ha kunnat fastna på Armins rumpa?

Svaren på dessa frågor får vänta tills torsdag, nu är det dags för ännu en måndagsträning. Om inte Cribba är tillbaka tippar jag på keepball och spel idag. Imorn blir det lagfotografering efter träning. Rapport efter denna tillställning kommer på onsdag. Håll till godo tills dess!

/Unge Johan Hedman

3 kommentarer:

  1. Ville bara lägga till lite citat från snöveckorna på Kalles gnäll-lista:

    9. "Varför köper vi inte in ny tejp? Den här är ju helt jävla värdelös"

    10. "Varför måste vi träna i de här kläderna, kan inte lasse plocka fram något annat? Han gör ju ändå aldrig någonting"

    11. "Hur fan tänker Nike när de släpper nya superfly-dojjan i LILA?!"

    12. "Vad fan ska vi stå och sälja korv i kiosken för? Kan inte något junisgäng göra det istället?"

    Kalle Gnäll Ramsell, vilken lirare.

    SvaraRadera
  2. Äh lägg av. Tejpen har vi ju gnällduon ifrån Sollentuna, Karlsson och Danne, mycket värre än mig.

    Träningskläderna har jag inte gnällt över. Sen att dom inte är så sköna att spela match i är en annan femma. Att tvätta dom i 100 grader så att dom inte ens passar mig är inte heller någon bra idé.

    Dom lila superfly-skorna kan vara det fulaste nike någonsin har gjort. Nästan fulare än dina glasögon Alex.

    Sälja korv har jag gjort mest i hela laget. Eftersom att hagamannen abbe och snöskyffeln inte dök upp(notera även att Lukas i frustration över att dom inte kom lämnade mig ensamen kvar för att han var tvungen att "plugga").
    Sen så har ju även jag och Idol-Vega serverat kaffe till pensionärer.

    Så fuck you hard Alex!

    SvaraRadera