ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


tisdag 9 mars 2010

Rotanbloggen är härmed öppnad!

Whoo!



Äntligen finns det ett forum där Rotebro IS A-lag kan diskuteras, det är skam att vi har blivit tvugna att vänta så här länge! Vi kommer att skriva om allt som av betydelse händer i laget (Bashars frisyr, Christers kommentarer, huruvida Mbaiye är från Gambia eller Uganda och varför Lukas envisas med att vara så lik Klas Ingesson).



Första inlägget får såklart summera försäsongen såhär långt. Vi vill först tacka de som har lämnat klubben: Sohayb "Egyptiern" som lämnat för Bagarmossen. Kan vara världens bästa försäsongsspelare och även världens ödmjukaste människa. Bashar och Kalid grämer sig nog över att inte kunna driva med någon nu. Rätt åt er! Edin lämnade också vilket gör att Jonathan "Fuck You Berg" Berg blir kvar som fjärdemålvakt (Abbe, Danne och Armin är före). Joseph "inkastfinten" Mutumba har valt att lämna för större äventyr i Atletico Husby. Vi önskar honom och hans inkast och krossbollar lycka till! Christoffer "Gerrard" Parmbäck har efter övertalan från Christer valt att lämna oss trots den nyttan han gjorde i omklädningsrummet. Har under åren skjutit bort bollar för motsvarande summa som Lasse Myhrén kunde fixa uppvärmning till konstgräset för. Vi kommer att sakna dig Christoffer! . Störst förlust är dock Peter Eriksson som har spelat i Rotebro sen han lärde sig dricka öl, i slutet på 80-talet och lämnar ett stort hål efter sig såklart. Ingen människa är roligare att ha med sig på lagfest och ingen har en högre procent på klockrena one-liners som Peter. Och ingen annan kunde heller rabbla världens samtliga ölsorter efter färgskala från ljus till mörk på en minut. Baklänges. Vi kommer sakna dig Peter!



De nya, ännu oinvigda spelarna som kommit till oss efter hårda veckor av fys- och IQ-tester för att skilja agnarna från vetet är:

Niklas Karlsson (behövde inte göra IQ-testet), Mittfältare från Sollentuna United. Har under försäsongen främst utmärkt sig med att sno Peter Erikssons nummer 11 som var på väg att hängas upp i taket och gnälla under lördagarnas fyspass. Har även valt att plugga in 8:ans och 9:ans matematik på måndagar vilket gör att statusen på honom just nu är låg. Mycket låg.

Christoffer Nisser, Högerback: Värvad från Degerfors vilket såklart skruvar upp förväntingarna. Energi för tre, men håller en ganska låg profil. Väntar spänt på att se vad Janne Stahre har lärt honom. Arisk.

Banibal Koriya, mittfältare från Väsby United. Kalls Bunny efter Snurre Sprätt. Kan vara tvåfotad, vilket inte har visat sig vara något bra i Rotebro, minns Anders Hedman och Carl-August Gustén som har varit ensamma om detta under historien. Spännande nyförvärv.

Daniel "katten" Andersson, målvakt från Sollentuna United. I skrivande stund ensam i laget om att ens vara omnämnd i tidskriften Offside vilket tillskriver honom en plats bland de största i laget. Anledningen är att han är fanatiskt Hammarbyfan. Undertecknad har ännu inte vågat reta honom för deras degradering, men jag laddar för en riktig harang. Daniel har annars imponerat på löpningen i vinter där han ständigt legat i topp. Vissa har även sett honom springa extrapass efter lördagsfysen. Ambitiös kille alltså som utmanar om målvaktsplatsen.

Fredrik "nummer 14" Källberg, mittfältare från Sollentuna United. Ryktet säger att Janne Stahre ska ha sagt "...mest kompletta spelaren jag har tränat" om Freddan, vilket inte säger lite när Janne har tränat spelare som Dani Hamzo, Martin Mutumba och Jonathan Berg. Har hittils inte lyft många fingrar i onödan. Vilar sig i form. Vann även kampen mot Klas Ingesson om tröja nummer 14.

Carl Lennerman, mittback åter från uppehåll. 1.90 lång, 95 kilo muskler och var tillfrågad rollen som Ronald Niedermann i filmen "Flickan som lekte med elden". Har under det senaste året ätit foster till frukost och snittat 3000 armhävningar/dag. Kan behöva jobba lite med tekniken.

Carl Mellström, bänk, AIK. Yngst, snyggast och trevligast i laget. Antagligen säsongens gladaste också när han inför hela laget fick frågan om han ville ta en plats i laget. Fick under veckan denna kommentar "...han har säkert lätt för att fixa brudar", vilket gör honom given på Mobergs i Norrtälje i sommar.

Christer "Cribba" Holm, ass.tränare från AIK. Känd från TV-programmet "Från koja till slott" där han förvandlade riktiga skithem till något Fuck You Berg hade velat flytta in i. Får se om han kan göra samma sak med oss. Engagerad kille som kompletterar Christers med avslappnade ledarstil. Just nu på golfsemester. Töntigt.



Andra iakttagelser under försäsongen så långt:



Fullast: Mathias Hagman. Snittat tio öl dagen innan träning. Märks aldrig av eftersom ingen har sett honom icke-påverkad varken på träning eller match.

Fulast: Mathias Hagman. Snittar tre skador per träning, medspelare eller motståndare spelar ingen roll. Han gör ingen skillnad på folk och folk.

Tråkigast: Bredden runt. Bajs!

Hårigast: Armin Iranpaks rumpa.

Skönast: Specialkramen

Håkan Mild: Alexander Wilkund. Sprungit baklänges hoppandes på ett ben och ändå vunnit alla konditionsövningar.

Gladast: Bashar när han fick syn på Jonathans son Wilton som kom in i omklädningsrummet

Räddast: Wilton Berg när han fick se Bashar.

Mest hånad: Kalid. Det är en lång säsong Kalid.

Klas Ingesson: Lukas Strömberg.



Dags att avsluta världens längsta blogginlägg, men det har vi igen i höst. Och glöm inte 17 april, Rotebro ISFF-Skiljebo, Skinnarås Arena 14.00. Nu kör vi!

4 kommentarer:

  1. haha..tack för dom fina orden..dom värmer..
    Det finns tydligen en armenisk öl som heter Erebuni.. den måste testas!!!
    Lycka till i år nu! kommer självklart ner å kollar..Rotan Rotan hela dan!! glöm inte d!

    SvaraRadera
  2. Haha, bland det bästa jag läst!!
    Saknar lite "christer kommentarer" men säsongen är lång =) Sjuk bra initiativ johan och matte. // Klasse #17

    SvaraRadera
  3. Riktigt bra första inlägg, ska bli kul att följa den här bloggen. (Och kanske figurera som gästskribent?)

    /Håkan #8

    SvaraRadera
  4. Visste inte att det fanns dessa dolda journalisttalanger i Rotan.
    Lycka till iår boys!

    //Antman

    SvaraRadera