ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


torsdag 11 mars 2010

Hedmans drömelva

För att förtydliga lite: Om ni vill få er egen drömelva publicerad så kan ni lägga in den i kommentarsfälten eller under "discussions" i facebook-gruppen "Rotanbloggen". Här följer min (Johans) drömelva som för övrigt kommer att spöa skiten ur Mattias, trots målvaktsvalet.

Målvakt: Jonathan "Fuck you" Berg
En av division 5:s bästa målvakter i mitten på 2000-talet med bra fötter och säker en-mot-en även om han av principskäl aldrig slängsde sig på träning eller uppvärmning till match och inte kunde (och fortfarande inte kan) slänga sig åt höger. Trots sin hyfsat ringa ålder har dock Jonathan blivit allt räddare, bekvämare och sämre ju längre tiden gått och passar idag bäst som protokollförare på hemmamatcherna. Kan det ha något att göra med hans verkliga biologiska ålder...? I mitt lag är han dock given.

Vänsterback: Carl-August Gustén
Tvåfotad spelare som säkrar mitt lags uppspel på vänsterkanten. Eller som Christer väljer att kalla det "han vet ju inte om han är vänster- eller högerfotad", för övrigt precis vad Lill-Erik också sade innan en viktig straff. Karaktärspelare!

Mittback: Rickard Pettersson
Förutom att han var och är en rolig prick som kunde ta hand om de som inte hade åldern inne att supa skallen av sig på sommarlägrena i Nyköping, så var han en jävel på att nicka. Det finns många både före och efter Rickards tid som varit lika bra på huvudet, men ingen har valt att specialisera sig så enormt på en egenskap som Rickard. Så talanglös på allt annat inom fotboll är märkligt att man kan vara och ändå få vara med på resan upp genom seriesystemet. Farlig på hörnor.

Mittback: Thomas "Pagge" Pagling
Lagkapten i laget är utan tvekan Pagge som med sin kroppshydda täcker bollen föredömligt och med sin begränsade teknik ändå utstrålar ett lugn som om han vore döv och blind. Finns risk för att han försvinner från planen för att bajsa, men det är en risk vi tar. Bildar med Pettersson antagligen seriens långsammaste mittbackspar.

Högerback: Mattias Hagman
Den som kommer förbi Hagamannen gör det i liksäck. En ren skräck för alla som någonsin har sett mannen på en fotbollsplan eller på fyllan. Kommer antagligen inte bli något spel på vår högerkant pga denna rädsla. Jag förstår dem.

Vänstermittfältare: Anders Hedman
Med ytterliggare en tvåfotad spelare så är vänsterkanten i det närmaste komplett. Gjorde förra året (som var en av hans bästa i klubben) endast en match, i B-laget. Anders stod då för ett mål och en assist. I fel mål. Ofta sämst på planen men rolig att se på. En attraktion!

Innermittfältare: Mattias Åsén
I början av karriären en virtuos med bollen och hans pappa Gunnar såg en ny Zinedine Zidane fostras och förde därför statistik på hur många mål och assist han gjorde för att sen kunna sälja materialet till Aftonbladet när sonen var en firad stjärna i Italien. Sen träffade Mattias Mackan "Terror-Maakan" Ulander som förändrade hans syn på människan. Mattias började gymma, röra sig konstigt och ville hellre agera Gennaro Gattuso än Zinedine Zidane. Det hela slutade med att han numera spelar studentfotboll i Uppsala där han blir förnedar av Bosnier och hans pappa valde att försöka adoptera undertecknad istället. Och statistiken ligger och dammar någonstans i Tumba. Ingen skit nu!

Innermittfältare: Mohammed Musa
På träning kunde "Momo" slå en 70-meterskross med vänster häl, barfota och med ögonbindel. I motvind. På match valde han ömjukt att returnera varje passning genom att passa tillbaka fem meter eller möjligtvis åt sidan. För att sen byta ut sig själv tio minuter in i andra halvlek. Om han inte var på bröllop. Den minst utnyttjade spelaren i Rotebros historia.

Högermittfältare: Ararad Wartanian
Enda spelaren från Mattias lag som platsar här. Alltid given och alltid den som får oss att skratta i laget. Kommer alltid att leva kvar i det här laget. Kung, Kung, KUNG!

Anfallare: Janusz Godsiewzki
Antagligen den bästa som spelat i klubben. Hade allt, farten, tekniken, skottet, speluppfattningen, ödmjukheten. Värmde aldrig upp och vägrade bära benskydd. Är man från Polen så är man undantagen vissa regler som vi andra dödliga måste följa. Ryktet säger att hans fru försökte ta över klubben och byta namn till Janusz FF. Ryktet säger också att det var bra nära att kuppen gick igenom.

Anfallare: Robert Babic
Apropå ödmjuka spelare. Blev ovän med samtliga spelare och ledare, tre killar i p97, kioskansvarige, Peter Erikssons hund, Christers fru och två av hörnflaggorna under sin tid i klubben. Kanske för citat som "...inte ens jag är given". I mitt lag är du given Robban! Då kanske du äntligen kan lära mig hur man gör ett väggspel också.

2 kommentarer:

  1. "så talanglös på allt annat" det var hårda ord.
    //den talanglöse

    SvaraRadera
  2. stort att bli uttagen i ditt lag unge hedman, jag kan fortfarande inte bestämma mig för vilken av mina fötter som är den främsta.
    Kan meddela att jag nu gjort debut i det glada gänget armeniska, årets första träningsmatch slutade med seger 4-3 mot tullinge div 5. Vi hämtade upp 1-3 underläge så det kändes bra.
    För att få lite nerv i matchen så bjöd jag tullinge på ett par frilägen i början.
    Vi körde med svarta band och tyst minut för Aris, vår tolfte spelare.
    ser fram mot fler träffsäkra inlägg på bloggen.
    Hare bra!
    / Calle

    SvaraRadera