ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


lördag 13 mars 2010

Sex i baken för Älvsjö AIK

Det var ett vårfint Skinnaråsen som välkomnade åskådare och spelare till hemmalagets första träningsmatch för säsongen när division 3-laget Älvsjö AIK kom på besök. "Det här blir nog en svår match för oss, de har ju ändå spelat sex matcher redan" viskade undrtecknad till nyblivne mittbacken Wiklund innan matchen. Något som jag senare skulle få revidera. Mer om matchen såklart snart, det fanns betydligt mer dramatiska händelser som utspelade sig innnan domaren hann sätta pipan till munnen. Aftonbladet kommer antagligen göra ett stort uppslag om "KLÄDKRIGET - Så nära var det att Rotan inte kom till spel!" och Expressen skulle göra något liknande: "Bilderna ni inte fick se - Lasse fick spel i omklädningsrummet när Kalle gnällde på kläderna". Nu vet vi ju att både
Aftonbladet och Expressen har en tendens att överdriva, men helt klart är att spelarna, anförda av Kalle "Gnäll" Ramsell, inte var nöjda med att spela i långbyxor. Det var dock okej att spela med långärmade tröjor. Efter lite snabba ändringar av materialare Muhrén så blev resultatet: byxorna blir kvar medan de ganska snygga tröjorna byttes ut till en större, mer opassande modell. Ingen vågade säga emot.

Nu till matchen:
vi ställde upp på följande sätt: 4-1-4-1,från vänster: Danne A-Haga (bytte med Bunny), Alex (!), Mbayie(jag vet inte hur du stavas Mbye? Mbaie? Embai? Uganda?), Nisser-Karlsson-Lukas, Kalle (bytte med Armin), Kalid, Freddan-Johan. Ett nytt spelsystem alltså för att förhindra problemen med deras tremannamittfält. Spännande.

I första halvlek spelade vi en bländande anfallsfotboll med snabba kontringar och effektivitet i avsluten. Bom, bom, schwopp, scwopp så hade vi 3-0 efter två mål av Johan och ett av "Gnäll" Ramsell. Notera att Johans mål båda kom på hörna, något som vi kan tacka den nya, mer fria rollen på hörnor för. Fuck you Strömberg, i år är det jagsom regerar i luften! Efter deras snygga reducering kunde både Freddan och Kalid utöka till 5-1 vilket stod sig i halvtid. Innan dess hann även "Gnäll" stuka foten och tippas bli borta i tre perioder.
Utropstecken för Nisser som ångade fram på sin högerkant på ett mycket lovande sätt. Vore kul om man fick något inlägg också, men det kommer säkert. Det enda vi hade problem med var deras tremannamittfält.

I andra halvlek somnade fyra i publiken och resten gick hem på grund av det tråkiga spelet. Även spelarna i Rotebro såg ganska sömniga ut och fler än Haga tänkte på lördagsölen som stod i kylen där hemma. Många floskler hördes dock såsom "Kom igen nu gubbar!" och "Ta i lite nu då!" som aldrig har hjälpt, men som alltid ska sägas. Kul att se! Saknade dock "tänk 0-0 nu!".
Efter att Älvsjö rättvist reducerat till 5-2 efter frisparksretur kunde Lukas fastställa resultatet efter en fin löpning och ett tursamt avslut. Trots den tråkiga andra halvleken får vi vara nöjda med resultatet och framför allt anfallsspelet i första.

Matchens KUNG! går idag till vikarierande(?) mittbacken Alexander Wiklund som visserligen får ta på sig andra målet (enligt Christer och han brukar ha rätt, och han brukar hacka på Alex vilket vi alla förstår och uppskattar) och visserligen skulle varit utvisad innan halvtid (domaren sa faktiskt "Jag hade inte mage att visa ut 8:an efter 20"), men gör i övrigt ett strålande jobb på ovan position. Fick även en Gretzky-ass på ett av målen.


Övrigt om matchen:

- Freddan var klart sämst på inskjutningen och fick Armin att hoppa över stängslet två gånger innan han gav upp och gick in. Armin ska dock vara van över att hopa över stängsel så det var lugnt.

- Haga skadade ingen på uppvärmningen. Ingen på matchen heller för den delen vilket var klart otippat. Besvikelse.

- Fuck You Berg hade en rosa kamera på matchen. Manligt.

- Rotebro IS F-93 stod för 50 % av hemmapubliken. Skribent Hedman tårögd. Även om jag vet att ni kollade på Kalle och gick hem i halvtid.

- Kalid kom i tid till samlingen vilket kanske bör vara huvudrubrik.

- Cribba hade varit i Spanien i en vecka. Nisser var brunare.

Imorn spelar A-laget ny match på Skinnaråsen, då derby mot Sollentuna FF klockan 14.00. Ta med farmor och farfar och titta!

#13

P.S.1. För er som trodde att det skulle finnas bilder från matchen så kan jag säga att min kamera kan ha blivit stulen (Armin, om du vet något så säg till, jag är inte arg) vilket betyder att det inte blir några bilder än tyvärr.

P.S.2. Calle "Snygg-Calle" Mellström fyller idag 18 år vilket Rotanbloggen självklart uppmärksammar. Förhoppningsvis kan vi senare lansera en ny serie på bloggen med titeln: "Calles hemsläp". Känn ingen press.

2 kommentarer:

  1. "ett tursamt avslut." snacka skit. Klasse har aldrig tur. Klockren om jag får säga de sj =D # 17

    SvaraRadera
  2. Saxat från Älvsjös hemsida:

    2-6 mot Rotebro

    2010-03-15 12:26 Av Nicklas Hedstål

    Förlust i helgens match med 2-6 mot ett väldigt bra Rotebro.

    Själva svarade vi för en urusel 1:a halvlek där Rotebro blåste oss av planen och gick fram till 5-1 innan paussignalen ljöd.

    Vi glömmer denna insats så fort som möjligt och går vidare.

    Rotebro kan bli en obehaglig överraskning för många lag i 2:an med en riktig klasspelare på topp.

    Vi tackar motståndarna o domarna för matchen.

    SvaraRadera