ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


söndag 28 mars 2010

Segertåget ångar vidare!

Jahapp, då satt man här igen.

"Skribent" Mattias Åsén (ni vet han som bara skriver en massa tråkiga historiska inlägg som bara han och f.d. rotanspelare över 30 fattar alternativt sågar varje rotanspelare han känner bara för att han själv inte blev något att ha fotbollsmässigt) valde att prioritera flaskan före rotan igår och kunde därför idag inte skriva något referat. Skribent Johan Hedman är i sin tur för stor stjärna för att medverka eller ens närvara vid "b-matcher" och har således ingen aning om vad som händer på söndagar. Nummer 8 får i vanlig ordning göra skitjobbet.

Söndag den 28e Mars.

Vädergudarna bjöd på tandläkarväder och Skinnaråsens "parkering" hade förvandlats till leråker á la regnigt Hultsfred.
I omklädningsrummet käftades det mest om uteblivna spelare i kioskjobbet under helgen (läs. Johan "Snake" Vega och Bobby "Batong" BADANG). Ingesson var ursinnig. Själv välkomnades man till omklädningsrummet på sedvanligt vis; Kliver upp för trappan till omklädningsrummet och hamnar mitt i en konversation mellan Christer och Leal.
C: "Riktigt bra senast, det fungerar bra oavsett vart man slänger in dig."
- Jag kliver in, vilket Christer noterar -
C: "Det är ju inte som Alex, honom kan man inte spela någonstans."
Ingen legendarisk sågning, men den värmer gott ändå.


Nu till matchen.

Uppställning

I buren: Danne "Tröttbajarn" Andersson
Backlinje: Klöver - Bobby Batong - Snake - Hagamannen
Mittfält: Snygg-Calle - Banibal - Leal - Danne "Skyffeln" Nasteski
Anfall: Ingesson - Biyan

Bänk: Lennerman - Sebban - Wiklund

Kanske rotans hittills tyngsta bänk i kilon räknat?
Då har vi inte ens räknat med Fuck You Berg som dubblade totalvikten.

Dagens kapten Leal tog hand om uppvärmningen och rotan var i full gång när ett trött och B-betonat Kungsängen äntrade planen. Det ryktades att deras A-lag hade match samtidigt och Ingesson analyserade snabbt att de såg ut som "ett riktigt jävla brögäng". En vass analys skulle det visa sig. De var katastrofalt dåliga.

Rotebro tar kommandot tidigt i matchen, utan att spela någon bländade fotboll. Vi hade lätt att hitta omarkerade spelare och rullade runt relativt ostört, även högt upp i banan.
Första målet kom tidigt, Ingesson bröt sig loss på kanten och lossade ett skott som keepern inte lyckas hålla och Nasteski är påpassligt där på returen. Den här gången utan att bråka med några snöskyfflar.

Ingesson var för övrigt på ruskigt fint spelhumör idag, rev och slet och kom till farliga lägen gång, på gång, på gång. Målstatistiken för dagen skvallrar dock om att 2010 kommer bli lika giftigt som föregående år då Klas dundrade in hela TVÅ kanonstrutar.

Efter en sömnig första halvlek blåser domaren till slut av. Undertecknad missade halvtidsgenomgången då det verkade roligare att träna på träbenstillslag med resten av bänken än att lyssna.

Andra halvlek fortsätter lika sömnigt och det händer inte mycket i själva matchen som är värt att föreviga. Ingessons mål är det enda undantaget. Vi nämnde tidigare Ingessons desperata försök att spräcka nollan, detta pågick såklart även i andra halvlek. Kvällen innan matchen berättade Klas för mig att "Imorgon ska jag fan göra mål. Jag ska vara så jävla självisk, jag ska inte passa en enda gång förrän den sitter". Jo tack.
Efter MYCKET om och men lyckas Klas ännu en gång slita sig loss och den här gången klippa på ett kanonskott utan dess like. Det ekar förmodligen fortfarande på Skinnaråsen i skrivande stund.

Inte.

I själva verket träffar Klas 30cm konstgräs och 2cm boll. Med knapp styrfart rullar bollen mot Kungsängens keeper. Klas vänder sig om i vrede. "FAN! DET ÄR SÅ JÄVLA DÅLIGT!" Denna vrede (som i höstas resulterade i en månads avstängning som snart drabbar Klas) skrämde förmodligen livet på keepern som frommt sätter fart på bollen så att den orkar i mål. Efter slutsignalen kommer keepern fram till Klas; "Du borde fan bjuda på en öl för den där".

Annars är det som sagt inte mycket i själva spelet i andra som är värt att ta upp. Så vi skiter i det.

Matchens Kung på plan är Ingesson med ovan nämnda motivering.

Matchens Kung utanför plan är utan tvekan Christer som är på strålande humör för dagen. Det skojas friskt (ofta på andras bekostnad) och det berättas historier om tveksamma beslut som att slänga in två extra spelare på plan i träningsmatcher. "Jag frågade ju domaren igår, han hade inte märkt någonting om vi slängt in två till".

Christer står också för ett gyllene ögonblick när Ingesson ska bytas ut i början på andra halvlek. Detta sker innan han gjort sitt mål. Christer står redo med avbytare som ska in när Klas tar emot boll på vänsterkanten och driver förbi sin back som följer med vid sidan. Precis innan Klas ska trycka förbi och sätta dit den vrålar Christer "Sätt dit den nu! FÖR DET ÄR DET SISTA DU GÖR!"
Blev det mål? Nä.

Christer är lika briljant när det är dags för Ingesson att bytas in igen. Undertecknad byttes in i början på andra har bara spelat 10 (förvisso bedrövliga) minuter när Klas annonserar att han vill in i matchen igen. Med Lukas vid sin sida frågar Christer retoriskt "Jaha, vem ska vi ta ut då?"
"Ta ut Alex!" svarar Klas som ett passande skämt.
Christer skrattar till. "Hahahaha nej, det kan vi inte göra... eller?"

Tröttbajarn har en riktigt tråkig match och såg mest ut att frysa och tänka på vad nästa helg ska bjuda på i krog-väg på sin position i buren. Andra halvlek bjuder på ett skott MOT mål, inte mer. I omklädningsrummet efter matchen glänser han dock till.
Kungsängens högerback kom förmodligen direkt från krogen, något som inte bara märktes på en halvdan matchinsats utan också på grund av att karln fullkomligt osade alkohol. När jag och Snygg-Calle diskuterar detta brister Danne nästan ut i gråt "Lyllo honom! Han fick ju i alla fall vara packad!".


Trots att matchen i sig är tråkig så är en vinst alltid en vinst.
2-0 i slutresultat ger oss 24-6 i målskillnad på fem matcher.
2010 ser ut att bli ett underhållande år för blåröda supportrar.

Nu har vi bevisat att vi är något att räkna med mot lättare motstånd. Viktigt att vi håller oss ödmjuka inför tre tuffare matcher nu innan säsongen. Ingen skit nu!

Gästskribent Wiklund tackar för sig, signar ut och skickar ut detta referat hemtenta-style. Kvart i tolv natten innan det är för sent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar