ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


måndag 15 mars 2010

Rickard Petterssons drömelva


För alla tok-nya och relativt nya rotanlirare (och fans) som inte vet vem Rickard Pettersson är så rekomenderar vi att läsa beskrivningen av honom i Hedmans lag. Om ni är nyfikna på hur karln ser ut så bifogas en bild. Hur som helst, här kommer Rickard Petterssons "tidernas Rotan-drömelva":



Målvakt:
Jonte Berg - Rotans Andreas Isaksson som trots de många likheter faktiskt var bra på fötterna. Mannen som gav avklippta långbrallorna ett ansikte, det trots att Lasse M investerat "miljoner i nya matchställ men supermålvakten körde i sina avklippta långbrallor året om. Undrar om det fortfarande går i dagens El Galacticos (Rotan).

Högerback/högermitt:
Peter Eriksson - Rotebros fysfenomen nr 1, kunde springa hur mycket som helst, upp och ner, upp och ner, ingenting fick Peter att bli trött. Men det är väl inget märkvärdigt om man inte räknar med hans ölintag som är legendariskt i Rotebros historia. Levande legend, tänk han har varit med ända sen Kroken hade en plats i Rotans A-lag. Glöm inte att han hade en inläggsfot som endast kan utmannas av Beckham.

Mittback:
Mattias "Pirre" Pirmann - Fotboll ska man lära sig den hårda vägen. En av få som hängde kvar från det gamla gardet in i den nya Håkan-fria eran. Hade alltid något att säga om domsluten och visst borde han satsat på att bli assisterande domare så bra koll som han hade på offside-situationer. Men allt som allt så är han en av dom bästa som spelat på den platsen och tillförde snabbhet till sin mittbackspartner under en massa år. Var även en fruktad frisparksskytt och en taktiker av rang (någon var ju tvungen att ta över när Håkans taktik gick ut på långbollsfotboll)

Mittback:
Då undertecknad spelade på denna position under större delen av sin Rotebrokarriär och inte sett tillräckligt av någon annan på denna plats så lämnas den till myten Calle Lennermann. jag har hört hans namn i samband med "den bäste i Rotebros historia" (Åsen-citat från förr, innan J. Hedmans intåg i seniorfotbollen) och man kan inte annat än att lite på Mattias Åsen, för han överdriver ALDRIG...

Vänsterback/vänstermitt:
Calle Gusten - Tvåfots-Calle som han annars är känd för hade som mål under varje säsongen att minsta ha en Keane-tackling på sitt samvete, kanske är det därifrån Herr Hagman har fått inspiration. Mannen med noll fötter syntes alltid med en sårskorpa på vardera knä under säsong, Glidtacklingarnas okrönte konung.

Defensivt mittfält:
Lars-Erik "Larsa" Sandwall - Tomten är far till alla barnen stämmer här för när Larsan kom tillbaka efter äventyr högre upp i serien så blev han den fader som Rotebro saknat genom åren. Spelarna blev chockade. Här kommer en "vuxen" spelare som inte sparkar ner juniorerna på träningarna utan snarare hjälper dom upp. Rotebro var på väg in i en ny era och hade Larsan inte ställt sig i målet den där fördömda sommardagen i Nyköping så hade karriären fortsatt minst tio år till. En otroligt sympatisk människa som dom flesta, som spelat med honom, fortfarande ser upp till som Lagets pappa.

Defensivt mittfält:
Adde Eklund - Då truppens välmående är en av dom viktigaste beståndsdelarna så går det ju inte att spela utan minst en av bröderna Eklund. Adde som alltid har ett skratt övers eller en skuldra att gråta mot är given på sin plats, hård som granit att möta men mjuk som marshmallows utanför planen. Och behöver du lite snus så kan du säkert få lite av dom kilon som ligger under överläppen på honom.


Offensivt mittfält:
Janusz Godsiewzki - Ja han är väl forward egentligen men med dom här gubbarna på defensiva mittfältet så går det att unna sig truppens enda superego. Han hade allt, skottet, snabbheten, rycket och framför allt sin egen WAG (wives and girlfriends) som trget följde med överallt som stjärnan reste, hade hon fått så hade hon varit med på planen.

Vänster anfallare:
"Johandinho" Hedman - Mannen som bara går och väntar på erbjudande från storklubbarna, som damlagstränare! Har genom åren fått frågan vad han gör på fritiden och svarat med en självklar stämma." - Jag kickar fotboll i vardagsrummet hemma, gör inte alla det?" I den efterföljande diskussionen dök det upp att kickandet skedde utan boll. Skämt åsido, Rotans största talang efter krigstiden och den enda i Rotans historia som har gjort en Zlatan. (Dribblat sex man samtidigt) Dock i division 5.

Höger anfallare:
Patrik "van Nistelrooy" Jildefalk - Inte riktigt en ytter men med Peter Eriksson så är högerkanten SAFE. Hade en kort sejour i Rotans A-lag och kunde inte skjuta för fem öre men vilket målsnitt, han kan inte ha gjort ett enda mål utanför straffområdet. Lägg därtill att han var en strålande personlighet och ett minne är fortfarande fastetsat i alla Rotebrospelares minne är när Partik och hans kusin/tremäning Adde Ö hade snoppfäktning på träningslägret i Nyköping inför hela laget som inte visste om vi skulle gråta eller skratta. Det försvann många juniorer efter det lägret. Tror att Patrik gick förlorande ur den striden men i det här laget har han en plats och en fri roll. Tränarens (Christers) favorit alltime.

Central anfallare:
Marcus Larsen - Rotans enda "riktiga" fullblodsbrasse är världens trevligaste männsika...utanför fotbollsplanen. När det väl hade snörats på ett par dojor så byts den trevliga själ ut mot en målsugen Stoichkov som skjuter på allt som rör sig och använde armbågarna för att ta sig fram, även på träningarna. Levde efter mottot "ett mål är ett mål". Fick dock problem när det infördes nya regler mot mindre kultiverade ord på fotbollsplanen. Dom gula korten radades upp. Dock given som startman med sitt fruktade målsinne.


Bänken: Då laget är så starkt och välbalanserat borde en bänk vara överflödig. Dessa spelare lyckas inte konkurrare sig in i startelvan men minns att säsongen är lång och då behöver varje lag sina "vattenbärare". Dessa män har kvalificerat sig in mer med hjälp av sin personlighet än sitt fotbollskunnande. För när det ska till att hålla humöret uppe kan man inte hitta bättre grabbar.

Pelle Ek - Gör man ett lag med Rotanprofiler genom åren måste denna karl vara med. Han kunde spela överallt, målvakt, back och forward. Tror han trivdes bäst som forward.Hade tuff konkurrens när han kom av Niklas och super-Jonte men satt alltid på bänken och berättade snuskiga historier för sin brutalt mycket yngre lagkamrater. En färgklick utöver det vanliga och fick han någon gång chansen i målet så gjorde han inte bort sig helt.

Tomas Lennartsson/Simon Lennartsson - Underbara grabbar och alla måste väl vid det här laget hört talas om 85ornas berömda resor till Gothia, där dom med hjälp av kylsprej besegrade allt motstånd, tack Simon och Tomas. Eller när (jag tror det var) Simon blev utagen till en borta match, en och en halvtimme bort, fick inte en minut trots vinst och ändå var på strålande humör på hemresan (kanske lite bitter).

Aris Wartanian - Alltid ett leende på läpparna och han har "uppfunnit" den bästa finten som en fotbollspelare kan gör. När man kör kvadraten, finta att du ska ta upp bollen med händerna, överlägset bäst. Och missminner jag mig inte så körde han med långkalsonger året om, eller var det hans håriga ben? Du lever kvar i våra minnen.

Tomas Eklund - Skadeproblemen följde Tomas sedan sin comeback i Rotan men han har ett hjärta av guld och detta ska uppmuntras. En av alla dessa runt 80-ior som gjorde laget till en trivsam plats där ungdomen kunde få utvecklas utan att bli nersparkade bakifrån.

JOKERN: Kalle "Lill-Kalle" Ramsell - Den enda som kvalificerat in på fotbollsmeriter, ett oprövat kort i mina ögon, han hade ju inte spelat så mycket i A-laget när jag lämnade. Men hade potential att nå långt och vad jag har hört så har han en gvien roll i Div 2 satsningen. Fruktad frisparkskytt även han men Pirre får tyvärr slå frisparkarna tillsvidare.


Inte ens nära:

Frank the Tank - Kom som ett fullblodsproffs från div 2 i frankrike (eller hur var det Lasse?) och lämnade en stor besvikelse och ganska så mycket skratt efter sig. Undrar om det var div 2 i hockey han spelat, för att hitta någon som var mer ovän med bollen än the Tank det får man leta efter.

Kroken - För er som inte minns han så kan jag berätta om mitt första minne med Kroken, Jag var 15 år och skulle göra min första träning med Rotebros A-lag. Träningen var lagd till dåvarande Rotebroskolans idrottshall, Efter lite uppvärmning så ska det spelas, mitt första bytte går jag in och lyckas ta bollen ifrån Mr Krok. Tar tre steg sedan kommer kapningen bakifrån, ingen boll men dock två ben flyger upp i vädret. Tror det tog 3 år innan jag vågade mig ner på en A-lagsträning igen.

Daniel Müren - En vänsterfot som var riktigt bra men killen hade större ego en Niklas Bendtner efter en hat-trick.

2 kommentarer:

  1. stort att bli uttagen även i rickards lag, vad gör den mannen nuförtiden måntro?
    I övrigt har jag ju det stora nöjet att fortfarande spela med flera av dessa profiler i armeniska, stort!
    Bla fick jag i lördags glädjas åt ett hattrick av Larsen, det var härligt att skåda.
    Tror den killen kan bli hur bra som hellst i år med tanke på det oerhörda häng i luften han visade upp vid sina nickmål, redan i säsongens första träningsmatch.

    http://www.svenskalag.se/start.asp?teamID=249

    Pelle hade tydligen förhinder pga faders fördelsedag, undra om han fick ngt napp.
    / Calle

    SvaraRadera
  2. Tack för platsen på bänken Rickard!

    // Han som drack en öl för mycket på träningsläger i Nyköping a.k.a. Tomas Lennartsson

    SvaraRadera