ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 19 mars 2010

Mycket rött och mycket vitt i veckan som gått

Under veckan som gått har det hänt mycket roligt som alla trogna läsare av Rotanbloggen självklart måste få ta del av. Helt klart är att denna bloggs makt har blivit kännbar för samtliga inblandade i laget, jag har nämligen aldrig blivit så fjäskad för under mina sex år i klubben (möjligen undantaget när jag gjorde mitt första A-lagsmål för klubben, det är helt klart en historia för bloggen, för den som inte kan vänta tills dess hänvisar jag till Lasse Muhrén), vilket självklart uppskattas och utnyttjas. Bashar skickade mig en dyrbar klocka (snodd?) hem till mig i onsdags och när jag kom hem igår från träningen stod en ny bil på uppfarten. "Till Fuck You Hedman, Från din älskade Armin" stod det på den. Jag ringde polisen.

Tvåmåsspelet under veckan harvarit något utöver det vanliga. I måndags stod det röda laget för en sällan skådad maktdemonstration med idel segrar trots Fuck You Berg i målet(!). Elaka tungor menar att det låg en stor portion tur i dessa segrar, något som rött enträget undanskjuter genom att peka på att extraträningarna på onsdag- och lördagkvällar helt enkelt lönar sig i längden. Plus att vi hade Fuck You Berg i mål. Under gårdagens tvåmål valde lagledningen att återinföra segeregationstänket från Riyads dagar där invandrare möter svenskar i ganska ojämna tillställningar. Även denna gång vann "vitt" med komfortabla 2-0 efter två mål av Alex och mängder av missade chanser. Carolina Kluft hade sagt att det var en "seger för den vita rasen". Så höger-extrem vill inte jag vara utan nöjer mig med att säga att vi var bättre för dagen, men att till och med "svart" kan vinna någon gång om vi endast får använda vänsterfoten. Och spelar med ögonbindel.

En annan höjdpunkt under veckan var när anfallarna fullständigt pulvriserade försvararna under tisdagens träning under "Anfall vs försvar"-övningen. Under tidigare år (när Christer har agerat domare) har vi varit glada om vi ens har kommit till ett avslut (om vi gjort mål så har det alltid blivit avvinkat för offside). Denna gång däremot gjorde vi tre vackra mål och spelade stundtals bländande fotboll. Såg lite ut som om Barcelona skulle möta Oddevold. Barca vinner enkelt, men de bryr sig inte och de tycker inte att det är så kul. Oddevold är dock glada bara att få vara på samma plan som dessa storstjärnor.

Lasse Muhrén har valt att sluta som materialare för tolfte gången på fem år, vilket blir ett stort avbräck i vår resa in i ettan. Armin kom dock med det geniala förslaget att dela på materialarsysslorna tillsammans med Kalid och Bashar. Vi har sökt Kalid för en kommentar, men fick bara ett långfinger som svar. Trion börjar sitt arbete på måndag med tvätt av kläder och skurning av toaletter i hemmalagets omklädningsrum.

Annat roligt som hänt i veckan:

- Niklas Karlsson kunde inte träna i veckan pga tenta i division och "tal över 100".

- Armin gjorde sig själv till åtlöje när han försökte säga en så enkel fras som "1-0 till blått" men bara fick ur sig "Ja...ett...blått...mål...NOLL!"

- Fuck You Berg överraskade oss alla när han gjorde mål innan samlingen på tisdagens träning från 15 meter. Bollen satt snyggt placerad i det tomma målets högra kryss. Igår försökte han göra om bedriften. Han hämtade sedan bollen bakom snövallen 50 meter bort. "Den bollen skulle vi ha" sa Christer.

- Snygg-Calle utgångs-debuterade igår på en studentskiva med discotema. Enligt pålitliga källor fick han med sig två tjejer hem. Mathias Hagman var på samma skiva och slog ner tre killar. Två glada Rotankillar drog alltså hem i Stockholmsnatten.

- Alexander Wiklund är långt ifrån yngst (ser efter Bashar faktiskt äldst ut), men tar fortfarande på sig att börja i mitten på kvadraten. Trots att både Snygg-Calle och Nisser står i samma kvadrat.

- Fuck You Berg imponerade igår på nämnda kvadrat och var bara inne i mitten åtta gånger innan Christer räddade honom från en nionde.

I helgen väntar återigen två A-lagsmatcher, dels mot Täby och dels mot Sollentuna Uniteds division 5-lag. Täby var ett lag som vi hade i serien förra året och bara tog en poäng mot, vilket tyder på att vi kommer att möta på tufft motstånd. Matchen spelas på Tibblevallen i Täby, med start klockan 13.00. På söndag väntar alltså Sollentuna United. Ett lag som vi bör kunna slå, men som ej bör underskattas. Den matchen spelas på Skinnaråsen, med matchstart klockan 14.00. Ingen tv-kanal har ännu fått rättigheterna till matcherna, men det väntas bli klart under kvällen. TV4 hetaste kandidaten tillsammans med Nickelodeon.

Jag önskar er en trevlig helg, nu väntas försäsongsläger med Rotebros stolthet, F-93.

Rotan Rotan hela da´n!

2 kommentarer:

  1. Bra skrivet!
    Tänk att anfallarna vann "Anfall vs försvar"-övningen. Kan det verkligen va sant?
    Hände aldrig på min tid!
    Måste va stora saker på G!

    SvaraRadera