ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


tisdag 23 mars 2010

Carl-August Gusténs elva...och en jävla massa till

Här kommer Calle ""finns om du kan" Gusténs elva. Det vi ska komma ihåg är att han är från en svunnen tid då internet inte var uppfunnet och Rotebro spelade bortamatcher på grus mot tidigare nämnda Kryddgänget. Vi tackar dock ödmjukast för detta bidrag till bloggen och uppmanar fler "gamla hjältar" att skicka sina elvor till redaktionen. Spänn fast er!

Rotanbloggen





Detta blir en ganska nostalgisk elva, har för mig att Johan efterlyste lite äldre profiler. Så här minns jag det från det att jag kom med kappsäcken från landet. Bland de första intrycken jag minns var att alla hade ca 25 smeknamn, inte helt logiska alla gånger men kul dock.

Nu kör vi:

Keeper:
Här blir det svårt att välja, Rotan har en stark målvaktstradition, Totte, Clownen, plattsättar-Håkan från halmstad, Biten, Robban, Niklas Abris, Jonas Johnson, Jonte Berg, Pelle Ek. Totte får förtroendet, STOR målvakt, de andra får slåss om platsen när han spatserar ägorna ute på Bögs gård.

Högerback:
Peter Eriksson – Han var där när jag kom och där när jag lämna. Däremellan levererade han habila insatser år efter år. Peakade säsongen då han utsågs till årets spelare. Ngt av en Rotans Erlingmark, gör det bra på de flesta positioner. Hade nog hoppats på en plats längre fram i banan.

Mittback:
Mattias "Pirre" Pirmann – får tyvärr utgå pga blånagel/nageltrång efter 27 sekunder. Ersätts av Denise Von Vettet – Charmig festfixare som tyvärr är ungefär lika skadebenägen som den han ska ersätta.

Mittback:
Calle Lennermann – lyckades man för en gångs skull komma förbi så dröjde det inte länge innan långa benet kom farande i en härlig glidtackling

Vänsterback:
Sickan – stor profil, både på och utanför planen. Gärna i samband med fest. Är inte fulltränad så efter en kvart ersätts han av Pagge – mannen som gav oss smalbenssparken och ryggnicken, lirare.

Mittfält:
Larsan – ytterligare en kandidat till Rotans svar på Erlingmark. Spelade lite varstans under karriären. Hade förmågan att höja sig med omgivningen, tex. under storhetstiden i Värtan där det bla. blev hattrick vid ngt tillfälle. Tyvärr för Rotans del kunde han även sänka sig med omgivningen.

Mittfält:
Thomas Lundin – så nära Brolin rotan någonsin kommer att komma, i alla fall hittills.

Mittfält:
Johnny Jansson – Palermoälskande trequartista, mittfältsstrateg.

Mittfält:
”Gazza” – Typisk brittisk spelartyp, hade han lirat i Ipswich eller hur var det? Dök upp från ingenstans, försvann än plötsligare. Däremellan hann han göra stora avtryck på både plan, motståndare, krogen samt undertecknad.

Anfallare:
Blomman – Ödmjuk elektriker med ett fantastiskt huvudspel.

Anfallare:.

Marcus Larsen – har jobbat hårt med psyket sista åren och är numera mer eller mindre 100-procentig. Detta gör att han slipper hänga med huvudet halva matcherna pga mindre lyckade prestationer

Bänken:
En förutsättning för detta lag är fria byten vilket gör bänken till en förlängning av startelvan/laget.

Patrik Ström – Mannen med det fantastiska rycket får börja på bänken, han får lugna sig e kvart eftersom han ändå inte vill ha bollen då. Sen skadar det inte att han kan knåda också, det kan behövas i det här gänget

Armin – tänk att han alltid ska hamna på bänken. Men han har framtiden för sig i det här gänget så det löser sig. Skön kille med fantastisk utstrålning. Snäll. Mysig att duscha med. Riktigt bra i sina bästa stunder, ganska mycket sämre när det inte funkar. Jämnheten kommer.

Danne Schmidt – för bakis för startelvan men nyktrar snart till och gör en kanoninsats. Kan specialare som klockarmbandet och luftpingis.

Roger Mörk? och Åke

Grodan – denne skäggige, gänglige man slog enligt uppgift till när man minst anade det

Kroken – har han kvar pagen tro?

Mange Ahlström

Klasse – stabil mittback

Rör-Sören – Tung centertank/target med bra huvudspel. Ryktas ha sadlat om till snickare men när det begav säg kunde man om man hade tur få skjuts med honom i avloppsrensarbilen alt. Volvon med Metallicabandet.

Bröderna Käck – kvalité och karaktär

Tomas Lennartsson/Simon Lennartsson – humörshöjare. Kallades bröderna bäver vill jag minnas. Kanske var de bra på att jaga sådana? Hur som helst var de söta när de kom åkandes i sin lilla gula bil som man får anta att de lånat av far eller mor.
Aris Wartanian – mannen med långkalsongerna. Utgör numera den 12e spelaren i Armeniska, du kommer för alltid finnas med oss.

Rickard Pettersson
Minns att han drev en mindre framgångsrik kampanj mot att yngst börjar i mitten på kvadraten. När DN följde en träning med Barca för ett par år sedan visade det sig att Messi var given i mitten från start, undrar om det förändrats nu?

Laget coachas/tränas av Christer Johansson.
Mannen som med sin kompromisslösa stil fört upp Rotan genom seriesystemet.

Spelande tränare
Joe Debrimond – efter 128 säsonger i klubben (var med redan på tiden då laget spela i norrviken) väljer han ändå att kliva in med ca en kvart kvar. Ett par minuter senare bärs 2 man ut på bår, ett par ben är brutna, oklart på vem men Joe får med sig ett rött kort ut från planen.

Christer Fredriksson? – hårdför norrlänning med meriter från AIK? Den andre av de spelande tränare jag spelat med som lyckats med bedriften att bli utvisade, har jag för mig i alla fall. Kommer nog aldrig glömma bastukvällarna med 7,2:or i norrviken.

Lagledare:
Arne Hägervik – med stor ideell arbetsinsats försöker han febrilt få bänken att plocka med sig hörnflaggorna.

Head of supplies:
Lasse, kommentarer överflödiga. Han talar för sig själv, ganska mycket dessutom.

Läktarn:

Vaxholmsgänget – bland de finaste rotanminnena finns den klassiska bortamatchen i Vaxholm då Rotans finest bussades dit för att stötta sitt lag samt skrämma slag på det lilla skärgårdssamhällets invånare, grymt tryck på läktaren och helt logiskt gjorde den 12e spelaren att vi bärgade 3 poäng som jag minns det

Christer F:s egen fanclub är såklart på plats; Manolo och Inge

Åsén med far




Trogna fans

Bröderna Hedman
I det här sällskapet står de med var sin klubba från kiosken i munnen på läktaren och kikar på när grabbarna lirar, den ena ska senare visa sig bli stråt vassare på att sparka boll än den andre, frågan är dock om inte Anders vänsterfot e hetare?

Mannen med motorcykeln
Vet fortfarande inte vem han är/var eller om han fortfarande följer Rotan?

Lennermans farsa

Tidernas träningsläger:
Norrtälje eller möjligen Nyköping (det senare minns jag lite suddigt)

Tidernas träning
Gjorde undertecknad dan efter i Kristianstad, det var extra kul att slå löpbollar till Peter den gången

Tidernas utgång
Vi börjar i bastun på IP där vi smörjer in varandra med Pelles hästlinniment. Sen beger vi oss vidare till den suspekta scoutstugan i häggvik, därifrån vidare till Razastan där vi är kvar tills vi blir utslängda pga att Pirre slänger pizzor och glas omkring sig. Avslutningsvis hänger Peter in bucklan i garderoben på allmänna galleriet.


Detta blev ett utmärkt sätt att summera mina år i klubben . Tack som fan, ni vet vilka ni är. Kommer givet att fortsätta följa klubben

Rotan, rotan hela dan!

Lycka till i framtiden!

/Calle Gustén

2 kommentarer:

  1. Gustén det är stort att få vara med i ditt lag.. Saknar dig i duschen,Jonte "Fuck you Berg" försöker komma upp till din nivå men har misslyckats alla gånger..

    Som vi säger i italien..

    Grazie Calle Gustén !
    Gustén uno di noi

    SvaraRadera