ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


onsdag 17 mars 2010

Om vi vore lite mer "Goa gubbar"...

Under mina sex år som spelare i klubben har "practical jokes" lyst med sin frånvaro, trots vetskapen om hur otroligt roligt Göteborgarna hade det på 80-talet med Glenn Hysén i spetsen. Och trots de enorma framgångarna de hade, kanske beroende på den lättsamma stämningen i omklädningsrummet där avklippta kalsonger tillhörde vardagen. Problemet har knappast varit bristen på roliga människor utan spärrar i laget under åren, tänk bara på att Daniel "Big-Mouth" Eklöf, Pelle "Kung" Ek, Marcus "Strippen" Mårtensson och Tomas "Pagge" Pagling har representerat klubben utan att bidra med att gömma vare sig kläder eller bajsa på någons benskydd. Närmast practical jokes var vi under ett träningsläger i Nyköping där Patric Jildefalk, numera tränare för AIK Dam sprang runt och "snoppade" (samma sak som olla, men på ett litet finare språk) den som kom i närheten av hand drule. Detta fick dock ett abrupt slut när han tog vatten över huvudet och valde att ge sig på Robert "200 km/h" Hannus, vilket inte uppskattades. Under samma resa fick även Rickard Pettersson tandkräm smetat på handen under sin skönhetssömn, skedandes med någon av motsatt kön. Roligt förvisso, vi skrattade alla gott åt både tandkräm och snoppar fram tills dess att Andreas Öfverberg valde att ta fram sitt tredje ben och klubba ner en efter en. Det jag vill komma fram till är att vi har haft alldeles för få practical jokes i laget under åren och detta bör vi ändra på. Därför kommer jag här med några förslag på practical jokes om någon vill slå slag i saken:

Daniel Andersson: Borde vara ganska lätt att reta upp genom att exempelvis tvångstatuera in ett AIK-märke på kroppen. En klassiker är att tatuera in "AIK" på penis, för att sedan, under erigerat tillstånd vecklas ut till "Allmänna Idrottsklubben". För er oinvigda så hejar Daniel på en klart mindre Stockholmsklubb i en lägre division.

Bashar Hussein: Efter att han själv tog sitt förnuft till fånga och klippte av sin råttsvans som han hade bak på huvudet under förra säsongen och som antagligen fick honom att vara oknullad under 2009, är det givna skämtet borta. Ett annat givet skämt har dock diskuterats, nämligen att sätta upp en bild på hans dubbelgångare Jafar från den tecknade filmen Aladdin. Jag kan prata med Mannerklint, han kanske har någon bild på Jafar.

Johan Vega: Alla vet vi att Johans största dröm är att bli en stor artist som får stå på de stora scenerna utanför Sollentuna inför skrikande, avklädda tjejer i publiken. Alla som har hört honom sjunga vet också att det inte är hans röst som ska ta honom dit, utan att han endast lever på sitt klanderfria utseende. Vore det då inte kul att förstöra denna karriär genom att exempelvis bränna upp hans ansikte så att han får stora brännskador i hela ansiktet? Eller om man vill vara mindre drastisk eller kriminell, kanske bara raka av honom håret? Risken för att han skulle passa i denna frisyr är dock överhängande vilket skulle äventyra hela skämtet.

Fuck You Berg: Kidnappa hans son.

Kalle Ramsell: Varför Kalle fått smeknamnet Karl Brutal är ingen hemlighet, men pga rådande Censur så nämner jag inte detta i text. Genom en liten operation av någon i laget skulle denna abnormitet tillintetgörs, vilket inte bara skulle göra honom mer proportonerlig, utan skulle också innebära att själva mystiken kring honom skulle försvinna. Det vore roligt för oss mindre priviligierade.

Niklas Karlsson: Detta skämt vore visserligen lika mycket en tjänst för Karlsson som för oss medmänniskor, men vore framför allt roligt att genomföra. Nämligen att förstöra hans otroligt fula, gula bil som orsakat så mycket skada. Jag skulle rekommendera något slags slagträ (ej kärringracket) för detta ändamål. Kanske efter en match, så kan vi avsluta med bastu och något att dricka?

För den som känner sig manad att genomföra något av dessa practical jokes eller som kanske har något eget skämt liggandes på lager så är det fritt fram. Kanske kommer detta att sluta oss samman som grupp och få oss att nå stora framgångar som lag.

/Glenn

P.S. Förslagen bör tas som något humoristiskt och är skrivet med en stor glimt i ögat och inte som något skribenten står för, eftersom det vore helt sjukt att göra och även grovt kriminellt. För den som inte förstår detta vill jag dock bara förtydliga försöket till humorhalten i bloggen, inte bara i detta inlägg. D.S.

1 kommentar:

  1. HEY! Jag har ändå parkerat in Ingessons bil VARJE gång jag parkerar. Oavsett om det bara är jag som tycker att det är kul så måste det väl ändå räknas?

    SvaraRadera