ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 12 mars 2010

Inför Rotebro IS-Älvsjö AIK

Så var det då äntligen dags! 5 månader har gått sedan Rotebro blev av med oskulden när vi på ett ganska ovarsamt och smärtsamt sätt gick upp i tvåan förra hösten. Sedan dess har vi sprungit, gjort snöänglar, spytt, gråtit och blivit tacklade av Haga. Det har varit mörkt, snöigt, många har funderat på att sluta, vissa borde helt klart ha kommit till insikten att de ska sluta (Fuck You Berg), andra har till och med tagit bladet från munnen och faktiskt lämnat (Parmbäck), men med parollen "det här har vi igen i vår/höst" och "det här ska Skiljebo få faan för" så har de flesta borrat ner huvudet (Lukas) och genomlidit både landslagsbanan, "teknik med boll, aka löp tills du spyr", bredden runt och lördagarna i Mordor med Cribbas vakande öga. Imorn kommer dock belöningen för allt slit när första träningsmatchen ska spelas på Skinnaråsen om vädergudarna inte fortsätter att jävlas med oss. Älvsjö AIK står för motståndet och matchen börjar klockan 15.00. Kan ni inte ta er dit, streama matchen eller se den i efterhand på Al-Jazeera.

Motståndet Älvsjö AIK som förra året tyckte att det gjorde lite för ont i tvåan och därför valde att ta ut den spelar nu i mer beskedliga division 3. En ny tränare har försökt pränta in ett nytt spelsystem (4-3-3) i spelartruppen vilket har givit blandade resultat så här långt på försäsongen. Jo, för Älvsjö har tydligen, till skillnad från oss mindre lyckliga klubbar i norr, kunnat spela fem träningsmatcher redan (två vinster, två förluster och så sent som igår, oavgjort mot division 2-laget Enskede, 1-1) och dessutom hunnit få sin dröm om Europacupspel spräckt efter att ha åkt ut Stockholm Cup mot Tyresö. Det är alltså ett väl förberett lag som gästar vår borg imorn eftermiddag, som dock har haft stora problem med att hålla tätt bakåt under de inledande försäsongsmatcherna. Ryktena säger att de ska ha en stor kille på topp som är duktig på huvudet och att den ena av deras mittbackar spelar med träskor. Motstånd som vi är vana vid alltså.

Hur ser det då ut i hemmalaget inför första fighten för säsongen? Jorå, vi kommer väl förberedda efter att ha sprungit sammanlagt 10 mil bara under löppassen runt Bredden och Trollholmen, vilket är ungefär som att springa från Stockholm till Nyköping, eller om ni så föredrar; springa fram och tillbaka från Skinnaråsen till Gillbo Pizzeria 50 gånger! Så Älvsjö borde inte kunna springa sönder oss i alla fall.

Andra iakttagelser från senaste träninsgveckan:

- I och med Cribbas frånvaro har teknikträningen återigen försvunnit från träningspassen. Närmaste vi kom teknik var den så saknade "kuriren" i 22 minuter. Gamla hundar sitter inte, så länge knät är okej.

- Nytt rekord i sura miner slogs under tisdagens matchspel då samtliga lag var ganska eller rejält missnöjda med sig själva, medspelarna, bollarna, gräsets riktning och syrehalten i luften. Argast av dem alla var Kalle "Karl Brutal" Ramsell som hade en riktig skitträning, till oss åskådares stora förtjusning.

- Fuck You Bergs lag vann i tisdags. Välkommen in i spelet Jonathan!

- Mathias Hagman kan bocka för ännu en spelare i laget som han har gjort idrottsinvalid, nyförvärvet Bunny fick först en rejäl tryckare i magen efter att Haga tagit sats i 30 meter, för att sen tilintetgöra samma kille med en brutal glidtackling några minuter senare. Mysig kille det där!

- Mathias Hagman tittade efter hur det gick för Bunny efter sin första tackling. Måste varit första gången Haga visar tecken på medmänsklighet.

- I "klunsligan" tog undertecknad Johan Hedman en fin skalp genom dubbla segrar. Kalid är fortfarande utan seger. Påse har som vanligt plusstatistik och har till och med lyckats vinna över saxen ett par gånger. Ingen har ännu använt sig av "zigenar-kjolen" som dock endast får användas en gång per säsong/spelare. Den tar allt.

Imorn är det alltså dags för första träningsmatchen. Jag rekomenderar att alla lägger sig tidigt, avhåller sig från sex (även självsex Kalle) och mailar Jens Fjellström hur man bäst förbereder sig mot 4-3-3-lag. Väl mött på Skinnaråsen imorn klockan 15.00. Inga grishuvuden medtas tack!

Johan

1 kommentar: