ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


söndag 10 april 2011

14 bäst i genrep utan svar

Genrep - och många frågor som stod obesvarade. Efter 5-0 mot Heby kan man tänka sig att dessa frågor fick uteslutande positiva svar, men för det var Heby alldeles för jätteusla. Frågorna kvarstår. Idag är det en vecka till seriepremiär.

Inför "hemma"matchen mot Heby, som spelades på Norrvikens IP på grund av att vi ville vara lite mer som Trelleborg för en eftermiddag, kändes det som sagt att vi behövde få svar på en del frågor till den stuindande premiären mot Kvarnsveden i Division 2 Norra Svealand nästa söndag. Efter en skön seger i Nyköping förra veckan, där kanske många pusselbitar föll på plats för tränarna Holmberg, behövdes en bekräftelse på att vi är på rätt väg, och ytterligare en värdemätare för laget som hoppas kliva upp i division 1. Kan defensiven återigen fungera mot kvalificerat motstånd? Kan vi freda oss på defensiva fasta situationer? Hur fungerar anfallsspelet utan skadade Skedman? Jävligt synd att vi skulle möta just Heby då.

Vi ställde upp med följande startelva:
Lennart
Haga - Mbye - Mellis - Guffen
Kapten Gnäll - Leal
Tomas - Bacon - Lukas
Cesar
Bänken: D. Ström, 14, Adde, Petros, Vigge


Mycket ändrat från Nyköpingsmatchen, men om detta är en tänkt startelva i premiären nästa vecka låter vi vara osagt. Intressant att Tomas spelar på en kant, att Bacon är tillbaka efter fontanellskadan och att Haga är hemma på sin vänsterbacksplats igen. Och kul att se Kalle iförd kaptensbindeln. Det måste vara första gången.

Rotebro IS -Heby 5-0 (3-0)
1-0, Lukas
2-0, Lukas
3-0, Cesar
4-0, Freddan
5-0, Tomas



1:a halvlek:

Det blåser orkanvindar på Norrviken och sportchef Per Karlsson är flera gånger på att blåsa ner från taket på avbytarbåset där han står och filmar, och det blåser åt Rotans håll efter viktig slantsinglingsvinst av Gnäll, vilket medför sidbyte. "Jaha, ledarämne", som Janne Stahre hade sagt. Efter en något oviss start där lagen kände lite på varandra (alla förutom Lukas, som borrade ner huvudet och körde i vanlig ordning) kunde även en blind man se att Rotebro var det bättre laget i matchen med de elva bästa spelarna på planen, vilket medförde att Rotebro helt enkelt tog över matchen. Totalt. Heby ska senare i vår ställa upp i SM i ge bort målchanser och efter att ha sett dem igår, ser det ut som att de har något lovande på gång. Lukas 1-0 mål kom visserligen till efter en fin löpning av herr Ingesson, och en lika fin instickare av Tomas, men det var samtidigt schysst av Hebys målvakt att stå med ryggen mot bollen och leta efter sina linser medans Lukas kunde raka in sin egen retur. Det var även schysst av Hebyförsvaret att strunta i markering på den frispark som ledde till 2-0; även denna gång var det Lukas som var framme med en tå på Kalles fina frispark. För att verkligen bevisa att de är ett lag för de lägre divisionerna avslutade sedan Heby halvleken med att spela fram Cesar i friläge som fick två chanser på sig att sätta 3-0. Tack för kaffet!

För att sammanfatta första fyrtiofem, så får man säga att det var klasskillnad mellan de båda lagen. Vi gör ingen bra halvlek, och har trots Hebys minst sagt bristfälliga defensiv, svårt att skapa riktigt heta chanser utöver målen, men är samtidigt effektiva när lägen väl ges. Defensivt kändes det kolugnt - Lennart hade kunnat åkt upp och hälsat på släkten i Sundsvall utan att vi hade märkt det, och Leal och Kalle kunde enkelt vinna mittfältskampen. Lukas får plus i kanten, inte bara för sina mål utan för den energi och det självförtroende som han för tillfället utstrålar.

Övrigt om första halvlek:
- D. Ström har hittat formen igen - fullkomligt dundrade in skott efter skott på uppvärmningen med både höger och vänster fot! Känns som ett bra vapen inför renjakten som börjar snart.
- Sämst i första halvlek var, efter Heby, cafeterian, som varken hade hamburgare eller korvi sitt sortiment. Däremot kalla jävla toasts, där osten inte ens hade smält. Tack för det!
- Lukas två mål på en halvlek - när fan hände det senast?!

2:a halvlek

Till den andra halvleken var matchen redan avgjord och bänken kunde luftas. Ström och Källberg kom in på varsin kant och både Bacon och Gnäll fick känna lite träsmak i röven. Lukas ner som innermitt och Tomas in som tia.

Heby var lika dåliga som första halvlek och om det inte hade varit för att man var bloggare och därmed tvungen att kolla på skiten så hade man nog fan dragit hem. Sen vaknade han till - Fredrik Källberg. Han är tillbaka, om än med några kilon för mycket. I den andra halvleken var han det enda glädjeämnet med ett mål och en assist. Även om Tomas prestation till 5-0 var vacker så var det ingenting mot den ynnest det är att få se en sann artist på planen.

Även Vigge och Petros kom in i andra halvlek och försökte blåsa lite liv i matchen, men det blev aldrig särskilt upphetsande det här. Det här var ett genrep som inte gav oss mer än en förkylning på grund av vädret och ett leende för Freddans återkomst. Men det var det värt.

Övrigt om matchen:
- Känns kul att kunna skriva att 14 var bäst på plan igen.
- Strongt gjort av Sollentuna United-delegationen som orkade sig ner för att kolla på matchen trots stormen. De måste blivit jävligt rädda när de såg Freddan kliva in och dominera så kraftigt.
- Kul att se Freddans målgest igen. Hans pistoler i knäsittande är alltid lika vacker.

Så är det då bara en vecka kvar tills allvaret börjar och tåget mot division 1 ska lämna perrongen. Det gäller att vara med från början, för av erfarenhet så är det jävligt jobbigt att springa efter tåg när de väl börjat åka. Just nu känns det som att vi inte riktigt vet om vi har fått med allt i packningen (var fan är packningslistan?!), särskilt när man inte riktigt vet hur övriga resenärer på tåget har packat - tänk om man har missat någon viktig detalj?

Oavsett gårdagens genrep och oavsett hur vi har packat vår väska, ska det bli jävligt kul att få sparka igång säsongen på allvar nästa vecka. Division 1 - här kommer Rotebro!

Lite bilder från matchen så till sist:




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar