ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


tisdag 26 april 2011

Idag är vi alla hjältar

Det är Dagen efter. Dagen efter Rotebros stora seger mot antagonisten och arvsfienden Sollentuna United och jag sitter på jobbet och bara njuter. Och jag ser inte ens Kyrkans anslagstavla längre eftersom trädens blad som precis slagit ut skymmer den sikten. Idag är det lätt att vara Johan Hedman.

"Det kommer bli en fest. Och det är vi som ska ha den."

Orden ovan är tagna från Sveriges bronskapten Tommy Svensson inför matchen mot Ryssland i VM 94. Igår var det fest igen. Och det var Vi som hade den.

Jag tänker på hur fin den matchen var. Jag tänker på hur fint det var att vi startade med inte mindre än fem före detta Unitedspelare, som antingen blivit petade från Storklubben United, eller under dramatiska omständigheter flyttat därifrån. För dessa spelar finns det inga större matcher. För dessa spelare finns det inget finare än att vinna över sin förra klubb. Och jag blir så glad över just dessa spelares fina insatser på planen; Sebbe som vann varenda nickduell och närkamp under den första halvleken, Lukas som slet som det djur han är under hela matchen och Guffen som totalt ägde sin kant och visade Pålle vilken miss han gjorde som inte satsade på den unga talangen. Och såklart Danne, som med sin straffräddning var en av de stora hjältarna igår och som efter matchen berättade hur hög av adrenalin han var efter den räddningen. Men främst tycker jag den lilla sagan som vår allas Nummer 14 skrev var finast. Fredrik Källberg som inte spelat mycket under försäsongen och bitvis sett både otränad och omotiverad ut, ändrade inställning och levnadsstil ett par veckor innan matchen för att kämpa till sig en plats i startelvan. För honom är det ju bara två matcher som gäller det här året. Att han då får göra 1-0 inför storpublik på Skinnaråsen är finare än vad någon nobelpristagare hade kunnat skriva ihop. Oj vad jag unnar honom det!

Jag tänker också på den uppsluppna stämningen i omklädningsrummet efter matchen. Alla kramade om alla och det här var en seger vi bärgade Tillsammans i ordets rätta bemärkelse. Det spelade ingen roll om man spelade, hoppade in, satt på bänken hela matchen eller ens på läktaren - alla var lika glada och alla kände en samhörighet som gör oss starkare på planen. Det är såna här segrar som skapar vinnande lag. Lag som står upp för varandra och gör summan av Laget större än spelarna var för sig.

Den sjuka mittbacken Calle Mellström skrev bara ett ord till mig på Facebook efter matchen. "Hjältar!". Han syftade givetvis på oss som spelade matchen. Men en dag som igår - en match som igår - var det inte bara vi på planen som var hjältar. Alla som var uppe på Skinnaråsen igår var en del av den här segern och kan tillskriva sig själva som hjältar. Det här var inte en seger för några få. Det var inte bara en seger för laget Rotebro. Det var en seger för hela föreningen och dess supportrar, som suktat efter det här så länge och som nu kan drömma om något större. Och även om det inte skulle räcka till division 1, så gör det ingenting. För vi har ändå vår fantastiska seger mot Sollentuna United och den kan ingen ta ifrån oss. Vår Seger.

Måndag den 25 april 2011 kommer för alltid att vara en stor dag i Rotebros historia. En av de största. Den skrivs in tillsammans med andra stora segrar som kvalsegrarna till tvåan och trean. Och vi som var där kommer för alltid komma ihåg den som Dagen då Rotebro var bäst i Sollentuna.

/Johan Hedman

2 kommentarer: