ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


söndag 24 april 2011

Veckan som varit

Påskveckan som varit har bjudit på sällsynt lite choklad, kycklingar och påskgummor. Däremot har det blivit brottning, gräskärlek och bloggande. Det här är veckan som varit!

Visst har det känts i laget att det är derbyvecka; intensiteten på träningarna har höjts, Rolles röst har blivit än mer nasal och Freddan har varit nykter. Trashtalket kring måndagens motstånd Sollentuna United har också ökat under veckan och numera vet alla nyförvärv vilken idiot Filip Terland är och hur monumentalt värdelös Anders Limpar är på Mästarnas Mästare.

Veckan började med B-lagsmatch på måndagen mot forne Rotantränaren Christer Johanssons Österåker vilket slutade med förnedring och överlägsenhet från Rotebros sida; 10-1 där det största utropstecknet kom från tränare Blomberg som kom in och dunkade in tre baljor på 20 minuter. Enligt säkra källor vågade ingen av de rödblåa spelarna på planen göra något annat än att passa sin tränare när han ropade efter bollen. Det gäller att stå på god fot med tränaren.

Den stora frälsningen under veckan kom dock till oss under torsdagens träning då vi efter en lång försäsongs konstgrästränande äntligen fick beträda Skinnaråsens naturgräs för en första försiktig träning. Vad glada vi var! Skinnaråsen som under fjolårets säsong blev känd som Stockholms bästa gräsmatta ser ut att gå en lovande säsong till mötes även i år. Överraskande grön och jämn och med den där härliga gräsdoften som gör att det börjar krypa i brallan, tog den emot oss med öppna armar och vi var, som speaker Mårtensson hade sagt, "varsamma men bestämda" tillbaka. Jag kommer inte ens ihåg vad vi gjorde på träningen. Så kul var det att återigen vara tillbaka på gräs.

Den sedvanliga påskträningen under påskaftons morgon var som traditionen säger både trevlig och solig. Trots stängd träning hade två supportrar lyckats ta sig in, men det var en sån där härlig dag så till och med det var lugnt. Mycket taktik inför morgondagens derby slipades och även en startelva släpptes. Med några förändringar från premiären ser laget imorgon ut på detta vis:
Danne
Guffen, Mellis, Lennerman, Petros
Leal, Kalle
Freddan, Bacon, Lukas
Skedman

Övrigt från veckan som gått:
- D. Ström har varit "hemma" i Luleå under veckan och blivit behandlad som den kung han är där uppe. Väl tillbaka i Rotan till lördagsträningen fick han smaka gräs igen. Jävla norrlänning!
- Lennerman tränade inför "The clash of the Titans" mot Armin den 14 maj, genom att brottas mot Rolle under lördagsträningen. Rolle gav ett mycket starkt motstånd som den hala orm han är och man ska nog inte räkna ut Armin efter att ha sett en stabbig och klumpig Lennerman i träning. Fördel Iranpak!
- Påskledigheten kom vältajmad för bloggparet Hedman/Åsén som slagit rekord i blogginlägg under en helg. När kommer våra oljemiljardärpengar så att vi kan fortsätta med detta på heltid?

Imorn är det dags - El Clasico på Skinnaråsen och vi på bloggen har gjort allt för att haussa upp förväntningarna på den matchen. Imorn vill vi att du kommer att göra vad du kan för att göra det till den fest som den förtjänar. Ta på dig något rött eller blått och kom i god tid så att det kan bli en fantastisk inramning, så vinner vi över United tillsammans! 14.00 sparkas det igång och för att avrunda med ett citat från Ove "The Ovster" Sundberg så säger vi kort och gott: "Du kommer!"

Rotanbloggen

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Vad jag hörde så vad Skedman på en krogrunda igår?!

    SvaraRadera