ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


söndag 17 april 2011

Liveblogg: På bussen mot premiären!

Nu är det äntligen dags. Efter tre månaders fysiskt och mental uppladdning är det dags för årets första tentamen. Provet är på kapitlet "nykomlingar" men någon bra kurslitteratur har vi inte haft att tillgå; om Kvarnsveden vet vi ytterst lite. Vi fokuserar på vår egen insats. Vi ska göra vårt yttersta.

Startelvan har precis släppts. Såhär ser premiärlaget ut:

Danne

Jonas - Mellström - Lennermann - Guffen

Vigge - Kalle

Bacon - Tomas - Lukas

Unge Bloggande

Bänken: Lennart, Leal, Haga, D. Ström, Cesar, Mbye, 14


Strax innan startelvan släpptes fick vi en pratstund med tränarparet Holmberg.

- Såhär timmarna innan match, hur känns det? (För en gångs skull är frågan passande)
Grabben: - Nervöst. Jag brukar inte vara lika nervös som du Cribba, men idag är det premiärnerver.
Cribba: - Jag är lugn. Vi brukar vinna bortamatcherna när vi åker buss. Jag kan inte se att vi förlorar.

- Vad vet vi om Kvarnsveden?
Grabben: - Min svärfar har scoutat. Vi vet att de har en målfarlig kille på topp som är en sämre kopia av dig Johan. Lång, men osnabb. Sen har de några snabba killar på kanterna som vi måste hålla koll på, men framförallt är de ett kollektiv. Vi har lite info att ge grabbarna på matchgenomgången.
Cribba: - Det viktiga är att vi gör det vi ska.

Vad är det då?
Cribba: - Att ligga lika bra i positionerna som vi gjorde mot Akropolis i första
Grabben: - Och Nyköping i andra.

Hur ser matchplanen ut?
Cribba: - Vi kommer föra matchen och ha mest boll.

Vad är oron?
Grabben: - Individuella misstag.

Annars började resan med stor besvikelse när vi märker att bussen inte är densamma som fjolårets. Borta är eluttagen, pokerborden och benutrymmet. Borta är även Fisstanken från 14 som satte sig i väggarna under förra säsongen. Under skrivande stund gör Freddan dock sitt yttersta för att den odören ska infinna sig även i år. Man börjar känna igen sig. Det ska nog gå vägen det här med.

Övrigt:
- "Tuffa gänget" längst bak i bussen har skapat en skolcafeteria med pokerbord på sättet. 14 hörs mest och högst hela tiden.
- När busschaffisen ropar ut att det finns säkerhetsbälten hörs ett ASgarv. 14 hugger direkt: "Hah, ofta man kör med skrajsnöre!"
- Innan vi hittade eluttaget till datorerna haglade skämten: "David, har du ström?"
- Tipstävlingen om Rotans resultat i år, arrangerad av Cribba, vittnar om Rotanvinst. Bloggarna tror båda på vinst med 3-1.
- Den som verkar mest fokuserad är "Doktorn" Patrik Ström. Har gått in i sitt mentala rum och pratar inte med någon. Han vet av erfarenhet att det kan bli mycket att göra under en match med Rotans Glaslirare.
- Pappa Petros visar varför han fick äran att bära kaptensbindeln i Spånga förra året och går runt och ser till så att alla trivs. Framtida kaptensämne även i Rotan?

Det är mindre än tre timmar kvar till matchstart och bussen luktar entusiasm (och fis). Det kommande testet kommer visa om vi har gjort våra läxor ordentligt eller om det blir till att sätta sig i skolbänken med gnagande huvudvärk igen inför derbyt nästa vecka. Det är premiär och det kan inte vara bättre.

3 kommentarer:

  1. Tja, premiär förlust mot tippade bottengänget är ju oroande inför fortsättningen. Än mer oroande att se att det stod 0-3 i baken efter bara en halv halvlek. Nu såg jag ju inte matchen, men jag har ju tidigare sagt att det finns risker i försvarsspelet, i huvudspelet och när man träffar på tunga center-tanks så därför undrar man ju hur gick de insläppta målen till? (Man hoppas att man haft fel... - att det INTE var nickmål eller genombrott av centertank...)

    Mitt förslag till premiär-elva fick heller inte gehör. Roland, Seb och Mbye var mitt val. Därför är det ju intressant att veta hur det gick för Bacon, Tomas och Lennerman som spelade istället för mitt val?

    SvaraRadera
  2. Bacon var bland dom bättre, Tomas och Lennermann var godkända.

    SvaraRadera
  3. Det verkar dock tyvärr som jag hade rätt i farhågan att det var långbollar till centertanks som blev lagets fall i premiären (fast Rotanbloggen väljer att kalla dem "fyrtorn", och tränarna väljer att kalla det "individuella misstag").

    Man måste ju ha en backlinje med rätt FÖRUTSÄTTNINGAR att klara av fyrtornen. Annars riskerar man älta hela säsongen igenom om "individuella misstag" och konstigt insläppta mål i matcher som Rotan "egentligen är spelförande"...

    Detta betyder ju backar med bra och tryggt huvudspel samt placeringsskickliga. Seb och Mbye måste få chanser i defensiva roller enligt mig.

    Jag kommer och hejar på er och ger Rotan stöd i derbyt!

    SvaraRadera