ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 22 april 2011

Därför är Rotebro bättre än United; del 4

Artikelserien om Rotebros övertag på United uppmärksammas. Kommentarerna haglar, div2.se följer "bloggkriget" via twitter och Åberg stångas med tvivel och en känsla av otillräcklighet på alltidunited.se. Rotanbloggen krigar vidare med del 4 i förklaringar till varför Rotan kommer vinna på måndag - Profilerna.

118100: "Ordet profil har flera innebörder. Dels kan det syfta på ett synsätt, att se något i profil betyder då att se från sidan. Profil kan också syfta på en persons karaktäristiska egenskaper". Karaktäristiska egenskaper sa Bill, Karaktäristiska egenskaper var ordet, sa Bull. Rotans Bill & Bull finner man i omklädningsrummet tidigt på måndag morgon. Bill, a.k.a Lasse Muhrén är mannen, myten, l e g e n d e n. Den gamle mannen, som enligt egen utsago varit linjedomare i Mexico-VM -86, vunnit sju bandy-sm-guld med Sandviken, vunnit miljonbelopp på både triss och hästar, försörjt sig på poker och fått tungt kriminella inbrottstjuvar att pissa på sig, ÄR på många sätt Rotebro IS FF. Sedan 10 år tillbaka är det han som styrt upp anläggningen uppe på Skinnaråsen, fostrat unga pojkar till duktiga ungdomstränare genom sommarfotbollsskola, tvättat felvända strumpor och spridit glädje med sin humor från den gamla skolan. Han har också som vana att sätta skräck i varje nyförvärv som får en utskällning för att strumporna vänds fel efter första träningen. Bull, också känd som Arne Hägervik, är mannen med kepsen. När spelare sitter och skiter på bussen upp till Borlänge samtidigt som McDonalds-beställningarna tas upp är det Arne som styr upp det. När Lasse inte orkar gnälla och skrika tar Arne vid. När Unge Kreatives look-a-like-idéer tar slut kollar han på Arne - han är lik jävligt många.
En ny profil på Skinnaråsen är Grabben med G; Johan Blomberg. Med en aldrig sinande energi, en medfödd talang för ordvitsar och fantastisk familj förgyller han de rödblåas vardag. Efter att ha haft en tuff general som coach i fem år är det förändringarnas vindar som friskar upp. Senaste grejen på Grabbens agenda är att börja VARJE samtal med bloggarna med att upprepa "Fem tuffa, fem tuffa" på den ännu outtalade frågan om hur många frågor han ska i intervjun "Veckans tränare". Lämnade också Limpar skönt hängandes i Sveriges Radio. När programledaren frågade Limpar vad han trodde om resultatet svarade Limpar "jag brukar inte tippa mina egna matcher". Grabben ser luckan: "..du sa till mig att ni skulle vinna med 7-0". Blomberg - Limpar 1-0. En profil av rang.

På spelarsidan är profilerna lika många som härliga. Redan kända legendarer som Fredrik "14" Källberg - hyllad från varje mun på Skinnaråsen så fort han nuddar bollen, men som inte säger ett vänligt ord till någon - och gambianen Mbye Camara som fick 2000-talets hybris när IK Frej visade lite intresse av mittbacken och därefter vägrade löpträna med orden "Jag är för bra för det!", har fått sällskap av flera nya profiler inför säsongen. Känd för en del bloggsupportrar har redan Bloggish-stjärnan Tomas Amanuel blivit och där är egentligen kommentarer överflödiga. Han är dock inte ensam. Lennart Sandahl ser ut och bär ett namn för en farfar (som alltidunited så humoristiskt snappat upp), men fyllde i dagarna blott 23 år och är ett glatt tillskott i truppen. Han ger också D. Ström lite Norrlandssällskap där det bli mycket snack om renjakt och snöskoter-SM i Övre Fjukkenbergen i helgen. Roland Mendy har lagt grollet med Lukas bakom sig, bloggen vet dock inte om han har idkat samlag med familjen Strömberg som han så snällt lovade när han spelade med Råsunda mot Rotebro i kvalet till tvåan 2009. Rolle har dessutom truppens roligaste röst. Det enda man hör är "isch" i slutet av varje mening, men hans nasala röst gör att man missar resten. Jonas Petros får tillräckligt med skit på Rotanbloggish, men det bör nämnas att han är så lik man kan vara den gröna Metro-sköldpaddan Elvis. Den största profilen är väl dock Armin Iranpak - denna glädjespridare utan like. Blir mer och mer lik Robert de Niro för varje dag, skrattar mer än vad gemene man gör på ett år under en träning och har för vana att gå med på dumma bet, exempelvis boxning mot Lennerman och Intervinst mot Skedman vid 2-5-underläge mot Schalke. En glad idiot.

I United finns det helt klart många duktiga fotbollsspelare, men vad man förstår av bloggare Åberg är ingen av dem vidare skön. Åberg själv är helt okej, men kanske ingen man ser upp till. Hans närmaste vän är Filip Terland och vilken äcklig liten gris det är vet vi ju alla. Pål "äter barn till middag" Lindholm och Anders "sämre än Evy Palm" Limpar är deras hetaste profiler med både Premier League- och Allsvensk bakgrund, men det räcker inte i detta fall. Även här förlorar ni United. Profilfattigt var ordet sa Bull. För att ens komma i närheten av Rotanstandard får man leka lite med ordets betydelse: "Dels kan det syfta på ett synsätt, att se något i profil betyder då att se från sidan". Den största profilen i Uniteds närhet är också mannen som ser ALLT från sidan. Resultat-Danne, Sollentunas Rainman när det kommer till idrott och sport, oavsett division, är egentligen den enda Unitedmedlemmen vi skulle vilja värva. Tröstpoäng United, absolut. Rotan - United 100 -1.

På måndag kommer Rotans profiler att hjälpa till att skapa en magisk stämning på Skinnaråsen som kommer leda Rotebro till seger. En seger som kommer firas med Gambiansk segersång, Källbergsk segerfylla, Iranska fyrverkerier, tungt inlägg på Rotanbloggish, felvända strumpor och en anteckning i Dannes resultatblock. När United vann ifjol så ryktas det om att Paul sa "Bra jobbat - vi syns på Skyttan för träning i natt" . Vad är det för jävla profil?

För övrigt...
...har Rotebro värvat en av få profiler från United i materialare Åke som surrar mer än Limpar och Blomberg i kvadrat. Drog sin livs historia när han skulle presentera sig i tisdags.
...stavade bloggkollegan Åsén "belopp" med den okonventionella stavningen "biljopp" innan jag var tvungen att rätta honom.
...är United inget kontringslag. Det visar Åberg med all önskvärd tydlighet när hans svar på Rotanbloggens "United har spelarmaterial för mitten av division 1" blev att lägga upp ett "matchen-i-matchen-inlägg". Klart som fan United kan få vinna matchen-i-matchen, så länge Rotan vinner matchen.
...skruvar vi upp temperaturen under helgen. Del 5 i artikelserien kommer imorgon, men redan idag kommer en intervju med Åberg och ett "veckan-som-varit". Imorgon kommer en intervju med senaste Unitedspelaren Guffen Stoneface. Vi utlovar mycket skvaller om vad som försegicks bakom kulisserna i ruttna United under Guffens tid i klubben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar