ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


torsdag 7 april 2011

Senaste nytt (och tyck till!)

23.23. Officielt bloggmöte in på småtimmarna för att komma ikapp med det försäsongsbloggande vi tappat. Senaste nytt från redaktionen:

- Vi vill passa på att tipsa om sidan http://www.div2.se/norra-svealand/. En artikelportal som kommer ha skytteliga, publikliga, gästbok m.m. Rotanbloggen har startat ett litet samarbete med sidan, vilket kommer visa sig framöver.

- Bilder från matchen mot Nyköping kommer upp imorgon fredag

- Noggrann bevakning av genrepet mot Heby i helgen. Kom och stötta, det är sista hemmamatchen innan derbyt mot United. Avspark 14.00

- Flera läsare känner att det hänger många frågor i luften med 10 dagar kvar till premiären. Vilka nyförvärv har varit hetast på försäsongen? Vad tror vi om Rotans chanser i år? Hur ser motståndarlagen ut? Hur kommer premiärelvan formeras? För att stilla eran undran kommer Rotanbloggen under kommande vecka kunna ses som någon form av "Div 2-Bibel". Intervjuer med motståndartränare, sammanfattning av försäsongen, intervju med tränarna Holmberg, bloggens tankar om kommande säsong och mycket mer.

- Sist men inte minst skulle vi vilja uppmana alla läsare att tycka till i kommentarsfältet. Exempel på frågor vi vill ha er åsikt om:
Vad tror ni om Rotans chanser i år?
Hur skulle ni vilja formera startelvan?
Vilka tror ni vinner serien?
Vilken spelare har sett hetast ut under träningsmatcherna?
Vad tycker ni om Zlatan?
Tycker ni också att David Ström borde skjuta sönder sig själv?

2 kommentarer:

  1. Jag gillar David!

    SvaraRadera
  2. Skrev en längre kommentar nedan under inlägget om serien.
    Startelvan? Seb gillar jag - en riktig bollvinnare på mitten eller mittback, bra på huvudet, etc förstår inte varför han inte spelat så mycket hittills? Nåt jag missat? Lukas är också bra och måste få plats, hellre uppe i planen än som ytterback. Sen är såklart Kalle och Hedman givna pjäser. Mbye tycker jag borde spela istället för Lennerman då Mbye har bättre timing i ingripanden (även om vi saknar någon storväxt tuffing på backen). Nye ytterbacks-Gustav är en stor framtidsman som måste få plats. Mellström har jag sett för lite men han verkar bra, är dock orolig för hans kapacitet att rensa i luften...
    Leal har spelkänslan, kanske bäst av alla, men jag har sett några matcher förra året när tuffa mittfältare lätt "flyttade" på honom rent fysiskt så han försvann ur spelet. Mittfältet är svårast tycker jag för där finns så många nya som man inte sett så mycket av. Armin verkar charmig som person men på denna höga nivå så måste man kunna hålla i bollen i kamp mot tuffa broiler-mittbackar och sen vara klinisk när chanserna väl kommer. Armins teknik allena räcker inte hela vägen i det fysiska spelet. Han bör dock få fler chanser, men jag skulle själv vilja se mer av Roland, han verkar lovande!

    Alltså: Danne - Jonas, Mellström, Mbye, Lunden - Seb, "ny MF/Leal" - Lukas, Kalle, Roland - Hedman. Det blir 10 man, den 11:e måste bli någon av de nya mittfältarna (eller Leal)

    Förste inbytare är David eller Armin om vi ligger under och Lennerman eller en defensiv mittfältare om vi vill säkra bakåt.

    P.S. Zlatan är som Maradona: en gudabenådad bollspelare och....... ja, det stannar ungefär där.

    SvaraRadera