ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


lördag 23 april 2011

Inför el clasico: Favorit-i-repris-intervju med Jens Åberg

Inför premiären gjorde vi en intervju med Jens Åberg. Eftersom vi alltid gör vårt bästa för att jävlas (minns förra årets tjockisbild och fingerade svar) lade vi självklart inte upp svaren i tid, utan har sparat det till nu för att med facit i hand efter premiären kunna kommentera kapten Åbergs svar. Varsågoda.


- Här kommer mina/Uniteds svar. Eftersom vi tydligen lever i gamla Sovjetunionen så får jag väl sikta in mig på 30 år i arbetsläger

Hur är läget i ditt lag?
- Läget efter en lite halvturbulent försäsong börjar kännas riktigt bra. Tre övertygande segrar i rad, årets serie kommer att få se ett ännu starkare och mer samspelt Sollentuna United än förra året, kryddad med ytterligare lite individuell briljans.
Kommentar: Spioner på plats såg ingenting av nått starkare och mer samspelt United i premiären. Individuell briljans i all ära, men något LAG kommer United inte att vara, varken på måndag eller i år.

Hur har det gått på försäsongen?
- Lite blandade insatser inledningsvis, då vi gick runt på hela truppen. Både spelet och resultaten har blivit bättre ju längre vi kommit. De enda två förlusterna har kommit mot ett starkt Foc Farsta (Då vi rullade på hela laget) och i cupen mot Vasalund då vi inte orkade stå emot efter utvisning och straff mot oss.
Kommentar: FOC Farsta kryssade i premiären mot Bissarna i södertvåan, så hur jävla starka kan de va?! När United väl mötte ett bra lag fick de 4-0 i arslet. Imponerande!

Erat hetaste nyförvärv?
- Än så länge så har Doni Makolli varit vårt hetaste nyförvärv. Har kommit in riktigt bra som offensiv spets på mitten. Kommer att kunna vara tungan på vågen i många matcher med sin skicklighet. Sedan tror vi även mycket på Mike Allyn, som fortfarande ligger lite efter med träningen men som går framåt för varje dag.
Kommentar: Med risk för att vi får äta upp det, men rapporter talar om en halvtjock Makolli som slog bort mycket passningar. Mike Allyn kommer säkert göra sina mål i år, men mot Lennermann får han vara hur stark han vill, Lennermann äter monster till frukost.

Vem ska vi hålla ögonen på i ert lag den här säsongen?
- #9 Snake Enberg (David Gustafsson). Efter 7 mål första året i United, 5 förra året, har han vuxit ytterligare en nivå till i år. Tror på 12-15 påsar från hans ormfötter i år.
Kommentar: Om David Gustafsson gör över 10 mål i år lovar Rotanbloggen att ägna ett hyllningsinlägg till honom. Om han inte utvecklats, säg 100%, kommer han inte göra någon glad i år. Snabb förvisso, men enligt Stoneface är han inte blixtrande.

Målsättning för säsongen?
- Vi orkar inte ett år till i tvåan. Så vi vill vinna, alternativt åka ur
Kommentar: Vi kör med uteslutningsprincipen. United kommer inte vinna, alltså...

Vem tycker du är bästa spelaren i serien?
- Fredrik Källberg. Utan konkurrens. Filip Terland är också bra.
Kommentar: 14 är en världsspelare, där har Åberg helt rätt. Men Terland?! Herregud, här måste han skämta. Terland var bra i höstderbyt, men i premiären sägs det att han sög. Det glädjer oss. Mycket.

Hur ser ni på Rotebros chanser?
- Rotebro får väl lita på sin vanliga förmåga att vinna och ta poäng trots att ingen egentligen fattar hur. Väldigt mycket nytt i truppen för att vara Rotan. Spelare som "inte är speciellt vassa" enligt källor inifrån. Tror det blir viktigt med bra start, annars kan det bli åka av.
Kommentar: Här slår han huvudet på spiken. Rotebro kommer ta poäng på måndag, flera stycken, och ingen i United kommer fatta nånting. När det kommer till nyförvärven har Åberg aldrig hajat ironi. Vill minnas att han grät en skvätt när vi la upp tjockisbilden förra året. Klart som fan vi säger att nyförvärven inte är grymma, underdogmentaliteten är vår grej!

Vilka vinner serien?
- BKV Norrtälje, de har ju slagit Hammarby! Herregud!
Kommentar: Här anar vi en viss ironi. Vad fan har Norrtälje gjort dig?!

Vilka ramlar ur?
- Sollentuna United och Rotebro glider taktiskt ner i trean, och kör lite mysiga derbyn där istället nästa år
Kommentar: Första vettiga svaret. Härligt!

Övrig kul kuriosa kring laget/klubben?
- Camp Nou är bokad i slutet av maj för en match mellan Sollentuna United och Barcelonas akademilag. Dock är det tveksamt om vi ekonomiskt och organisatoriskt kommer att kunna ta oss dit.
Kommentar: Blir det inget Barcelona är ni välkomna att joina efterfesten på Ballbreakers med Rotan i oktober. Om det nu blir av, tveksamt om vi ekonomiskt och organisatoriskt kommer att kunna ta oss dit.

Vi tackar Jens för att han till skillnad från många andra i Unitedorganisationen är villig att samarbeta med rivalen. Extra credd till lagkaptenen för att han tar bladet från munnen, trots den extrema sekretess som råder i Sovjet United. Vi önskar er ingen lycka till på måndag!

1 kommentar: